17.1.2017

Onko sinussa enää mitään aitoa?

Kysyipä näin kerran sukulaistyttöni huolestuneena eräissä juhlissa muutama vuosi takaperin. Minulla kun sattui olemaan suihkerusketus, rakennekynnet ja kestoripset sillä hetkellä. (välillä oli myös hiustenpidennys, mutta pysytään asiassa) Silmäni taisivat pyöristyä kysymyksestä hetkeksi, mutta vastasin siihen kuitenkin nasevasti, että "No ainakin sielu on aito" ja taputtelin itseäni hyvin ylpeästi sydämen kohdalta samalla, kun tyttö tuijotti tekokynsiäni.


Thaimaa1

En tiedä, enkä muista oliko kysymys ihanalta sukulaistytöltäni hauskaa huumorilla höystettyä sarkasmia nirppanokka kosmetologille, vai ajatteliko hän ihan oikeasti, että nuo asiat jotka mielestäni jo ammattinikin puolesta ovat nykyaikaa voivat tehdä ihmisestä epäaidon? Tuskimpa vaan. Täytyy sanoa, että tämän uusimman hiustenpidennys -villityksen jälkeen tuo kysymys vuosien takaa on palannut mieleeni uudestaan. Onko minussa enää mitään aitoa? Olen pohtinut onko luonnonkauneus katoavaa tässä ulkonäkökeskeisessä yhteiskunnassa? Ulkoinen kauneus taitaa olla ostettavissa?
Muistan myös isäni sanat, kun katsoimme missikisoja ollessani pikkutyttö, että nuo naiset pitäisi tuoda suoraan suihkun alta tuonne telkkariin ja arvioida vasta sitten kuka niistä on oikeasti kaunein. Hoksaan isäni pontin ja tiedän kyllä mitä sukulaistyttönikin haki kysymyksellään. No sitä luonnollisuutta. Tietysti.


Luonnollisuutta arvostavien ihmisten olisi hyvä muistaa, että on täyttä huuhaata kuvitella laittautuvien ihmisten olevan jotenkin epäaidompia, mikäli he hyödyntävät kauneuspalveluita syystä tai toisesta. Jokainen ihminen on omanlaisensa ja kahta samannäköistä tuskin maailmassa on, joten jokainen korostakoot omia piirteitään juuri niinkuin parhaaksi näkee. Joku voi ja saa pitää minua vaikka meikkipellenä, jos huvittaa, mutta en voisi kuvitella meneväni (ainakaan tällä hetkellä) töihin etten olisin vähän ehostanut itseäni. Meikkaamisen suhteen olen relannut kuitenkin sen verran, että vapaa aikana jaksan ehostaa jo vähemmän. Ulkomaillakin kuljen aina meikittä ilman, että oloni olisi yhtään epävarmempi. Ei ole oikeastaan koskaan ollutkaan. Töissä sen sijaan koen huolitellun ulkonäön plussaksi.

Minulle merkitsee muutkin, kuin pelkät ulkonäölliset asiat. Tiedätte varmaan. Nyt olen kuitenkin paljon vahvempi ja ymmärtänyt sen, ettei minun tarvitse todistella kenellekkään mitään omista valinnoistani, eikä minun tarvitse perustella omia ulkonäkömieltymyksiäni. Minä luotan, että todellinen kauneus ja luonnollisuus hehkuu sisältä päin ja se miten kohtelemme toinen toisiamme kertoo sen todellisen kauneuden. Vaikka ulkonäölliset asiat ovat aika pitkälti ostettavissa, niin meissä voi olla hyvin paljon sellaisia ominaisuuksia ja piirteitä mitä ei rahalla saa. Sisäistä kauneutta ei tärvele mustat silmänaluset, ikä, rypyt, tai arvet.

Loppujen lopuksi ihmisen aitous ja sisäinen kauneus ei ole ostettavissa. Ei ole koskaan ollut, eikä tule olemaan.

6 kommenttia :

 1. Tämä oli tosi hyvä kirjoitus Tania! Mulle pulpahti mieleen vaikka sun mitä, saattaa kyllä sekavasti ja ehken ohi aiheen mennä välissä mutta noh... antaa mennä.

  Mä muistan kun mulla oli hiustenpidennykset ja geelilakat (en koe geelilakkojen olevan tekokynnet koska geeli on oman kynnen päällä, mutta moni kuitenkin olettaa niiden heti olevan tekokynnet - no ajatelkoon kaikki miten tahtoo:D ) ja haaveilin vielä ripsienpidennyksistä. Ripsiä en kuitenkaan lähtenyt ottamaan kun ajattelin juuri että mullahan on jo tukka ja kestävät, kauniisti koristellut kynnet. Eihän mussa ole sitten mitään "aitoa". Tyhmältä kuin kuulostaakin. Moni arvioi ihmisen tietty ulkonäen perusteella ja olenkin saanut joiltain kommenttia kuinka heillä on ollut ennakkoluuloja mua kohtaan mutta olenkin osoittautunut olevani ihan erilainen mitä ulkonäkö antaa ymmärtää.

  Mitä ripsiin tulee. Omistan kyllä vahvat ja pitkät ripset kun värin levittää, mutta esim ulkomaille olen nyt suunnitellut ripsien ottoa sillä mukava olisi näyttää "huolitellummalta" ulkomailla kun ei meikkaa siellä muuten. Hiustenpinnyksiähän ei mulla enää ole mutta geelilakasta en ole luopunut. Miksi haluan näyttää sitten huolitellummalta ulkomailla? En tiedä, rakastan tälläytymistä ja laittautumista, miksi siis en ottaisi?

  Anyway kuten sanoit, olisi hyvä muistaa, että on turha kuvitella laittautuvien ihmisten olevan jotenkin epäaidompia kuin niiden jotka eivät niitä kauneuspalveluja käytä. Ihmisen aitouden näkee sisältä, ei ulkoa.

  VastaaPoista
 2. Hyvä teksti!
  Välillä kyllä mietityttävät ihmisten ajattelutavat. Etenkin se särähtää aina korvaani, kun puhutaan, että meikillä ja muulla ylimääräisellä halutaan peittää jotain eikä osata olla ilman. Toki joillain voi näin olla, mutta ei pitäisi yleistää.

  Itselläni on ripsienpidennykset ja tykkään laittautua, yksinkertaisesti tykkään katsoa enemmän sitä näkymää peilistä ja pidän laittautumisesta muutenkin. Osaan kyllä olla ilman meikkiä ja lähteä käymään kodin ulkopuolella ilman laittautumista. Mutta miksi en laittautuisi, kun se on itsestäni mukavaa.

  Minusta se, että aletaan ihmistä arvioimaan ulkonäön perusteella, kertoo enemmän siitä arvostelijasta kuin arvosteltavasta. Näyttipä ihminen ulospäin miltä hyvänsä ei se kerro millainen hän on sisältä!

  VastaaPoista
 3. Hyvä teksti! Onhan se totta, että epäaitous on tällä hetkellä "muodissa" ja ihmiset oikeasti muuttaa ulkonäköään kovemmillakin tavoilla kuin vaikka meikeillä ja ripsien- tai hiusten pidennyksillä, jotka nyt kuitenkin on helppo ottaa halutessaan poiskin. Oon kyllä samaa mieltä sun kanssa siitä, että oli sitten miten paljon meikkiä tahansa tai vaikka silikonit niin ei se siihen ihmisen todelliseen aitouteen vaikuta mitään. Ulkonäkö voi mun puolesta jokaisella olla (tai olla olematta) just niin feikki kuin itse haluaa niin kauan kuin sisältä löytyy se tärkein! Ei muulla ole loppujen lopuksi mitään merkitystä, jos itse viihtyy omassa ulkonäössään :)

  VastaaPoista
 4. Ihana lukea pitkästä aikaa sulta teksti Tania!<3 Ja vielä todella hyvä sellainen :) Mäkään en koe, että ihminen olisi jotenkin "epäaidompi", vaikka hän meikkaisi, laittaisi tukkaansa tai ottaisi ne rakennekynnet. Mun mielestä se on vaan sellasta huolittelua! Nimenomaan me ollaan kaikki erilaisia ihmisiä, aitoja ja uniikkeja jollain tapaa. :) Ihmisen aitous löytyy aina kuitenkin sisältäpäin!

  VastaaPoista
 5. Aivan mahtava kirjoitus! Jokainen voi laittautua juuri niinkuin itsestä tuntuu eikä se muuta sisintä.
  http://mahdollisestiehka.blogspot.fi

  VastaaPoista
 6. Laittautuminen ei välttämättä muuta sisintä, mutta kyllä se kertoo laittautujan sisimmästä: laittautuva ihminen pitää huolta itsestään, hänellä on riittävästi aikaa elämässään laittautua ja toisaalta, hän on ehkä ihmisenä sellainen, joka kiinnittää laittautumiseen huomiota. Usein nuorilla on elämässään enemmän aikaa laittaitua kuin vanhemmilla ihmisillä. Nuoremmat saattavat arvottaa laittautumisen tärkeämmäksi asiaksi entä mitä vanhemmat ihmiset sen arvottaisivat-> kukin ihmistyyppi (laittautujat ja ei-laittautujat) käyttävät siis aikaansa itselleen tärkeäksi kokemiin asioihin. Tämän perusteella laittautuminen kertoo ihmisestä sen, että asia on hänelle tärkeä :)

  VastaaPoista

Kiitos sinulle kommentista!