19.6.2016

Maailman ihanin ammatti?

Mikä olisi sellainen ammatti jota jaksaisi tehdä koko elämänsä ajan? Tai ainakin suuren osan siitä? Tälläkin hetkellä monet nuoret ja varmasti aikuisemmatkin ihmiset pohtivat uravalintojaan ja vastaako ammatti sittenkään sitä mitä todellisuudessa haluaisi tehdä? Mielestäni ammatin pitäisi olla jotain sellaista jota tykkäis tehdä, johon soveltuis hyvin ja josta sais jotain ennen kaikkea itselleenkin. Jotakin millä olisi merkitystä.


DSC_5618


Rakastan omaa alaani kyllä yli kaiken, mutta se ei silti sulje pois sitä etteikö minua muutkin asiat kiinnostaisi. Asiakaspalvelijana olen suhteellisen hyvä tulkitsemaan ihmisiä ja aistin monenlaisia tunnetiloja. Osaan suhtautua moniin juttuihin ymmärtäväisesti ja hienovaraisesti. Tiedän miten erilaisissa tilanteissa kannattaa toimia ja milloin on parempi olla hiljaisten vesien viisain kala. Kaikkea ei tarvitse aina sanoa ääneen. Toki liputan avoimuuden puolesta, mutta on paljon myös sellaisia asioita jotka ei kuulu muiden korviin. Arvostan tätä kykyä entisiä enemmän ja kiinnostus ihmismieltä kohtaan on kohonnut entisestään. Tykkään siis työskennellä erilaisten ihmisten kanssa, koska koen jokaisen kohtaamani ihmisen opettavan minulle jotakin uutta.

Ihmisistä puheen ollen lapseni synnyttyä kiinnostuin tosi paljon näistä pikku ihmisistä, eli lasten kehityksestä  ja kasvattamisesta  -luonnollisesti. Oli tosi mielenkiintoista oppia käytännössä asioita, jotka jollain tavalla oli jo tiennytkin, mutta kaikki pystyikin järkeilemään omassa mielessä yhtäkkiä paremmin. Äidiksi tuleminen oli muutenkin itselle sellainen kasvun ja itsetutkiskelun paikka. Tuli mietittyä paljon sitä omaa lapsuutta ja ehkä se sisäinen pikku Tania välillä muistutti lempeästi miten niitä asioita kannattaisi miettiä sieltä lapsen näkökulmasta. Miten itse olisin toivonut äitini tekevän ja kasvattavan? Vaikkakin arvostan suuresti kaikkia, jotka tekevät lasten parissa töitä, niin eniten minua silti kiinnostaa näissä kasvatus ja kehitys asioissa se oma jälkikasvu, johon aion panostaa koko sydämelläni. Lapset on arvokkaita pikku timantteja ja jokaiselle pitäisi suoda kultainen lapsuus. Entäs nämä karvakamut sitten? Olen hyvin eläinrakas ja varsinkin lapsuudessa ajatus eläinten parissa työskentelystä tuntui hyvältä vaihtoehdolta.

Voisin kuvitella olevani visuaalisena ihmisenä esimerkiksi sisustaja, tai valokuvaaja ja viihtyä niissäkin ammateissa yhtä hyvin, mutta juuri tämän takia on hyvä olla harrastuksia. On hyvä päästä toteuttamaan itseään monilla eri alueilla. Teitä varmaan kiinnostaa tämmöisen aiheen valittuani kuulla olenko itse aikoinani opiskellut sen oikean alan. Pidänkö työstäni kosmetologina? Täytyy sanoa, että kauneus kaikkinensa on itselleni melkeimpä elämäntapa, joten en osaa aina suhtautua työhöni varsinaisena työnä, sillä se on niin paljon muutakin. Se on jotain isompaa elämässäni. Kauneudenhoitoala on ihmisläheinen hoitoala ja niin monipuolisen laaja, että tässä on mahdollisuuksia kouluttautua vaikka mihin. Luulen, ettei kovinkaan moni osaa aavistaa mihin kaikkeen tällä alalla pystyy erikoistumaan ja mitä se pitää sisällään. Kauneusala menee koko ajan eteenpäin ja olisi monien tyttöjen haaveammatti. Jopa alan arvostus on noussut huimasti siitä mitä se on ennen ollut eikä koulutukseen ole helpoin mahdollisin päästä.

Eli onko olemassa yhtä niin ihmisläheistä ammattia, joka liittyisi vahvasti myös tähän esteettiseen puoleen, hyvinvointiin ja kauneuteen? Ammattia, johon tarvitsee hyviä vuorovaikutustaitoja ja intohimoa luoda kauneutta tuottaen samalla ihmisille hyvää oloa?

Minulle kauneus on suuri voimavara ja sen näkeminen ja kokeminen auttaa jaksamaan. Ilmankos se on minulle maailman ihanin ammatti. Se on se minun juttu.


DSC_5614


Mikä on sinun mielestä ihanin ammatti?

5 kommenttia :

 1. Kyllä kosmetologina työskentely on täällä päässäkin parasta mitä tiiän! Työ ei tunnu työltä ja sitä on vaikea kuvailla. Mutta työpäivät hurahtaa siivillä vaikka olis pidempikin vuoro takana :)

  VastaaPoista
 2. Ei oo todellista! Just mietin päivä sitten että mitähän sulle kuuluu kun et oo blogia päivittäny ja mietin et varmaan johtuu tuosta sun työstä.. Ja sit olit kirjottanu postauksen sun työstä! Pelottavaa x)

  VastaaPoista
 3. Tää oli kyl ihan superihana postaus <3 Mäkin oon miettiny, et jatkokouluttaisin itteni kauneusalan pariin, kun saan oman koulutuksen ohi :)

  VastaaPoista
 4. Blogissani on tunnustus sinulle ^_^

  https://elinalappalainen.blogspot.fi/2016/11/blogitunnustus-ja-talven-ensimmainen.html

  ps. Olisi kiva kuulla kuulumisia pitkästä aikaa!

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana blogi sinulla! <3 Vietin täällä tänään pitkän tovin ja luin vanhoja postauksiasi. Niistä huokuu tosi hyvä fiilis! Toivottavasti jatkat blogin pitämistä jatkossakin, sillä sait yhden uuden lukijan!

  VastaaPoista

Kiitos sinulle kommentista!