19.8.2015

Tiedät enemmän, kuin aavistatkaan


DSC_3854


Mietin pitkään mikä otsikko sopisi tälle tekstille, joka antaisi suuntaa miten haluaisin teidän tämän ymmärtävän. Jospa tulkitsette sen omalla tavallanne ja kerrotte mitä ajatuksia se teissä herättää.

Haluaisin nähdä maailman suurena kokonaisuutena ja katsella sitä silmät pyöreinä. Joka päivä voi oppia jotain uutta ja ihmeellistä. Tunnustan, että olen varmasti monesta asiasta tietämätön, kokematon. Olisihan se aika tylsää, jos tietäisin nyt jo kaiken tästä elämästä. Mitä enää oppisin tulevista vuosista? Arvokkaana pidän elämän mukana tulevaa tietoa ja kokemusta, jossa opitaan jotain sellaista mitä ei koulussa opeteta, eikä sitä voi kyllä kirjoistakaan aina lukea. Kanssaihmiset ovat mitä parhaimpia opettajia, vaikkeivat sitä aina aavistakkaan.

Jokaisella on varmasti taskussaan resepti jota ei ole nähnyt kukaan toinen. Viisaus, joka on jo muutaman vuoden ikäisellä lapsella yhtä arvokas, kuin vanhemmillakin ihmisillä. Se on aina henkilökohtainen, jokaisen oma ja ainutlaatuinen. Viisaus, jonka opimme eläessä.


DSC_3855


Toisinaan palaan hetkittäin niihin henkilöihin, jotka ovat vaikuttaneet elämääni jollain tavalla, vaikka ne olisivat vierailleet siinä vain hetken. Jotkut henkilöt ovat vaikuttaneet positiivisesti, kun taas jotkut ovat satuttaneet esimerkiksi sanoillaan niin pahasti, että ne ikäänkuin tatuoituu jonnekkin tuonne mielen syövereihin ja haalistuvat aika hitaasti, jos koskaan. Jännää miten useilla ihmisillä on suuri opettamisen tarve ja vaikkakin ennen olisin ärsyyntynyt vastaavasta, niin nykyisin olen pyrkinyt muuttamaan omaa suhtautumista, jolloin koitan ajatella tämmöisen ilmiön olevan vain toisen tapa näyttää oma paikkansa ja mielipiteensä. Mielelläni minä opin uutta ja kuuntelen asioita myös sieltä toisesta näkökulmasta, eli loppujen lopuksi voimme itse vaikuttaa annammeko ilmiön häiritä sen enempää. Voimme sen sijaan ottaa siitä ilon irti.

Tosin, minullakin saattaisi joskus olla jotain kerrottavaa omasta henkilökohtaisesta reseptistäni. Se on ehkä sekava ja värikäs, vaikeasti ymmärrettävä, mutta sinne minä niputan kaiken jonka vähänkään katson merkitykselliseksi. Voisin kuitenkin yliviivata kaikki ikävät sanat, jotka sinne on jäänyt pyörimään. En kuitenkaan pyyhkisi niitä kokonaan pois, sillä ne muistuttaa miten muille ihmisille ei oikeasti saisi puhua.


DSC_3859


Lapsesta asti oon osannut tulkita ihmisiä ilmeistä ja eleistä. Koko olemuksesta. Tämä kyky välillä karmi ja toisinaan se jopa ahdisti. Tiedättekö miltä tuntuu "kuulla" ne sanomatta jätetyt asiat pienestä pitäen. Tuntui, kuin ihmiset olisivat helposti luettavia kirjoja ja ihmistuntemuksen kasvaessa hoksaa helposti miten me eri tilanteissa käyttäydytään. Joskus tuntuu, että olemme lopulta aika samanlaisia ja tämä on tehnyt tulkitsemisen jopa helpoksi. Mitä enemmän lajitovereitani kohtaan sitä enemmän vakuutun, että näin se on.

Pelkäämme vierasta ja tuntematona. Rakastamme kaltaisiamme. Pidämme kynsin ja hampain kiinni omista arvoista. Juurrumme kiinni tuttuun ja turvalliseen, olipa se sitten hyväksi meille tai ei. Haluamme hyväksyntää, rakkautta ja hellyyttä. Haluamme kuulua johonkin ja olla merkityksellisiä. Tulla kuulluksi. Peilaamme itseämme muista ihmistä pienestä pitäen. Tulkitsemme jo muiden katseista suuren osan siitä kelpaammeko. Lisäksi kuulemme tietenkin kaiken ja muisti on erityisen hyvä. Kuuntele, jos joku kertoo sinulle jotain silmät kirkkaina. Kuuntele erityisesti silloin, jos henkilö on sinua nuorempi, tai vaikka lapsi. On ihan sama tiedätkö asiasta enemmän, vai et. Näytä, miten paljon arvostat toisen reseptiä. Se on aina salainen, joten on suorastaan kohteliaisuus, että hän kertoo siitä juuri sinulle.

Mutta senhän sinä jo tiesitkin, vai mitä?


  DSC_3857

Miltä sinun elämäsi reseptisi näyttää?

*kiitos siskolle kuvista*

18 kommenttia :

 1. Tiiätkö, tämän kirjoituksesi jälkeen näen sinussa vielä enemmän jotain samanlaista, kuin itsessäni. Kauniisti kirjoitat juuri sellaisista asioista, mitä olen itsekin pohtinut. Pienestä asti olen myös aistinut tosi herkästi toisten ihmisten tunteet ja ajatukset. Se on suuri taito ja arvostan sitä itsessäni vielä tänäkin päivänä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa :D Vähänkö kiva kuulla, että löydät näistä paljon samaa ja olen samaistuttavissa :) Kyllä minä itsekkin arvostan sitä taitoa,tai piirrettä tänä päivänä hyvin paljon, mutta joskus ja toisinaan se vieläkin on aika kuormittavaa. On siitä silti paljon hyötyäkin :) Kiitos sinulle kun kommentoit. Tuli hyvä mieli <3

   Poista
 2. Vau Tania!! :0<3 sä oot luotu kirjoittamaan! Aivan mahtava teksti, niin kaunis<3 tästä tuli niin hyvä mieli :')<3 ja hei kiitos vielä eilisestä, olet lahjakas :*

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi niinkö?? Parasta kuulla Emilia!! Tuntuu hyvältä, kun jätät aina kommenttia! Kiitos muru :*

   Poista
 3. Kaunis teksti ja vielä kauniimpia kuvia, oot upea nainen ♥

  VastaaPoista
 4. Todella hyvä kirjoitus! Ihana että avaat meille näitä pohdintojasi :) annat ajattelemisen aihetta..

  VastaaPoista
 5. Upeat kuvat ja todella kaunis teksti, siulla on kyllä sana hallussa! <3

  VastaaPoista
 6. Sinä olet kyllä niin kaunis sekä sisäisesti että ulkoisesti! ❤️❤️❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä miten ihanasti sanottu! Nöyrä kiitos Jenna! :`)

   Poista
 7. Voi että miten ihana ihana teksti!!<3 piti lukea ihan pariin otteeseen! Oot kyllä niin ihana blogaaja! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau mikä kommentti!! Kiitos JaanaJemina <3 Tämmöinen palaute merkkaa hyvin paljon!! <3

   Poista
 8. Kiva lukea pitkästä aikaa pohdiskelevaa tekstiä sulta. Ehdinpäs lukemaan tämän postauksen, kun isompi lapsi leikkii ja pienempi nukkuu tyytyväisenä. :) Sulla on niin kirjoittamisen taito, ihanaa ajattelemaan laittavaa tekstiä. Vaikka en sua tunnekaan, kuin blogin kautta, niin oon kyllä saanut sellaisen kuvan, että oot kaunis ihminen ulkoisesti, sekä sisäisesti. ♥ Monella olisi paljon opittavaa. Rikkaushan se on osata tulkita ihmisiä ja kuinka tärkeää onkaan kuunnella, jos jollain on sinulle kerrottavaa. Upeita kuvia on siskosi ottanut ♥

  VastaaPoista
 9. Kaunis teksti ja ihanat kuvat! Sä oot kyllä uskottoman nätti! :)

  VastaaPoista
 10. Ei voi kuin ihailla sun ajatusmaailmaa ja tapaa kertoa se meille muille! :)

  VastaaPoista

Kiitos sinulle kommentista!