8.5.2015

Onko tarinamme kirjoitettu valmiiksi?


DSC_0610


Tuntuuko sinustakin, että joidenki asioiden on vaan kuulunut tapahtua? Tapahtua niin hyvässä kuin pahassa. Asiat tuntuvat loksahtelevat paikoilleen tavalla tai toisella. Olen miettinyt omaa elämääni taaksepäin ja tullut siihen tulokseen, että kaikki mitä siellä menneisyydessä onkaan tapahtunut on ollut vain tuulta purjeisiin siihen tulevaisuuteen.

Olipa se ankkuri painutut kuinka pohjaan tahansa, niin aina se tuuli on tempaissutkin mukaansa uuteen seikkailuun, tai mahdollisuuteen. Kaikella tuntuu olevan joku tarkoitus, tai sitten se vain tuntuu siltä.


DSC_0605
DSC_0598

Jokaiset elämän pysäkit joista kukaan ei tullutkaan hakemaan on osittanut minulle, että pääsen eteenpäin omin jaloinkin. Luottamukseni pettäminen muistuttanut, että ainakin voin luottaa itse itseeni. Epäkunnioittava käytös muistuttanut minkälainen en itse haluaisi olla. Kiltit ja kannustavat ihmiset saanut minut uskomaan hyvyyteen yhä uudelleen.

Epäonnistumiset todistanut oman rajallisuuden. Onnistumiset näyttäneet, että harjoittelu tekee mestarin. Joistain asioista irti päästäminen on opettanut luopumista. Toisinaan irti päästäminen on ollut vapautta parhaimmillaan. Uusien asioiden kohtaaminen antanut rohkeutta. Rakkaus antanut tunteen olla rakastamisen arvoinen kaikkine vikoineen.


DSC_0587


Onko meille kaikille kirjoitettu näkymöttömästi jonnekkin mistä olemme tulossa ja mihin olemme menossa? Tietääkö joku sen jo etukäteen? Näinkö mulle on  pitänytkin tapahtua. Onko meillä kaikilla joku tärkeä tehtävä hoidettavanamme? Hymyileekö joku silloin, kun olemme surun murtamia, että kyllä ne asiat vielä selviää, odotahan vain. Onko olemassa kohtaloa, vai onko elämä lopulta vain sattumia toistensa perään?

Onko sittenkin epäreilua kirjoittaa tämmöisestä, sillä maailman toisella puolella asiat voi olla koko ajan huonosti eikä mikää sattuma pystyisi niitä korjaamaa. Mene ja tiedä. Ehkä parempi, että itse hymyilen salaa omalle tarinalleni. Kirjoitan sen näkymättömästi helposti löydettävään paikkaan ja tarkistan myöhemmin eroaako se paljon siitä toisesta. Sen ainakin tiedän, että mitään en ole tehnyt turhaan. Päinvastoin.

Jännittää. Mitähän se elämä seuraavaksi keksii?


DSC_0602
Takki/SHEINSIDE, Hattu/HM Huvi/GINA TRIKOT, Laukku/LIUJO, Kengät/KENKÄMEKLARI

Uskotteko kohtaloon?

*takki saatu blogin kautta

42 kommenttia :

 1. mie uskon kohtaloon ja siihen, että kaikellä mikä tapahtuu, on jokin tarkoitus. en todennäköisesti seurusteli tällä hetkellä emmekä siis olisi ostaneet yhteistä asuntoa, jos en aikoinaan olisi mennyt yksiin juhliin, missä tutustuimme kunnolla :) virheistä oppii ja huonoillakin kokemuksilla voi olla hyvät seuraukset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, niin se elämä vaan järjestää asiat, että ne ihmiset kohtaa ketkä kuuluvat yhteen :) Ihanaa Kati!! Kiitos kun jätit kommenttia <3

   Poista
 2. Mä uskon kohtaloon ja siihen että kaikilla on tarkoitus :)<3 ihana pohdiskeleva teksti muru ja kauniita kuvia <3 ihana että sääkin oot päätynyt tuohon takkiin ;) valkoinen on kyllä niin sua<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi tuo takki on kyllä jumalainen, mutta harmi kun se jälleen jäi vähän suureksi :/ Pitää koittaa kaventaa sitä jossain vaiheessa. Kaikella on tarkoitus Emilia! <3 Kiitos <3 :`)

   Poista
 3. Minulla on paljon kokemuksia siitä, miten asiat ovat johtaneet toiseen ja jälkikäteen on huomannut, että näinhän tässä pitikin käydä. Joskus sitä on lyönyt "päätä seinään" ja jälkikäteen tajunnut, että oli paljonkin merkkejä ilmassa, että asiasta olisi pitänyt luopua mutta tarvittiin riittävän monta kertaa se pään lyönti seinään ennen kuin itse tajusi asian. Ja joskus asiat vain loksahtavat hetkessä ja helposti paikoilleen. Niin on minulle käynyt yrittäjyydessä monta kertaa.

  Uskon kohtaloon ja myös siihen, että omaa elämää pystyy paljon ohjaamaan. Pitää myös osata luottaa ja antaa asioiden tapahtua, jotta se mikä on tarkoitettu tapahtuvaksi, tapahtuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti Heli! Olipa mukavaa saada viestiä sinulta! <3 Aivan niin. Silloin sen oikeasti oivaltaa, kun tarpeeksi monesti huomaa kuinka ne palaset loksahtelee paikoilleen ja ymmärtää paremmin, että kaikesta ikävästäkin seuraa monesti myös hyvää.

   Omaan elämään pystyy kyllä vaikuttamaan niin monella saralla, mutta juuri niinkuin sanoit niin jotkut asiat vaan tapahtuu ja ne pitää hyväksyä.. ja mennä eteenpäin :)

   Poista
 4. Apua nyt oot kirjoittanu niin syvällistä etten osaa vastata mitään :) Todella mageet asukuvat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nää on näitä mun syntyjä syviä. Kiitos Marika :)

   Poista
 5. Nämä ovat juuri sellaisia juttuja joita pohdin useinkin! Ihana kirjoitus! Minustakin tuntuu siltä että kaikki hyvä ja paha on lopulta johdattanut minut tähän päivään ja tällaiseksi, enkä jälkeenpäin muuttaisi mitään vaikka kuinka vaikealta elämä on välillä tuntunut. Nyt se kaikki on takana ja uutta edessä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, että tekstissä on jotain tuttua ja samoja ajatuksia mietiskelet siellä :) Jotkut asiat olisi voinut jättää tekemättä, tai olla ehkä viisaampi, mutta toisaalta nyt se kaikki on tosiaan mennyttä ja uutta on edessä ihan niinkuin sanoit! Kiitos sinulle kommentista! <3 :)

   Poista
 6. Uskon kyllä kohtaloon ja että jokaisella tapahtumalla on oma tarkoituksensa. Sain itse omassa lapsuudessani aika paljon raskasta taakkaa kannettavaksi, mutta nyt taas vanhempana oma elämäni on mennyt todella hyvin :) Jollain toisella se voi olla taas toisinpäin.. Oon sitä mieltä, että omilla teiolla on suuri vaikutus omaan elämään, mutta kaikkeen ei kuitenkaan voi itse täysin vaikuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävä kuulla Emmi, että olet saanut lapsuudessa jotain raskasta kannettavaa mukaasi. Monesti ne lapsuudessa koetut asiat vaikuttaa vielä aikuisiällä. Toisaalta tuntuisi, että vaikeiden aikojen jälkeen osaa arvostaa erilailla sitä ihan tavallista, onnellista arkea. Ihanaa, että siellä on nyt kaikki hyvin!! Kaikella on joku tarkoitus :)

   Kiitos kommentista sinulle :`)

   Poista
 7. Tuntuu hieman pelottavalta ajatella, että jokaisen elämä olisi jo valmiiksi kirjoitettu, mutta toisaalta taas eihän sitä tiedä :). Itse olen sitä mieltä, että kun menneisyydessä ovia sulkeutuu, niin tulevaisuus tuo paljon uusia ovia avattavaksi, ja sen olen saanutkin huomata useaan kertaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kieltämättä kyllä kuulostaa :D Jännä silti miettiä sitä omaa elämää miten jotkut asiat ovat johtaneet aina seuraavaan :) Kiitos muru kommentista!! <3<3

   Poista
 8. Itse en usko kohtaloon, mutta uskon että hyvä ja paha saa palkkansa ja kaikki teot elämässä merkitsevät ja vaikuttavat. :) Omaan näissä asioissa kristilliset arvot ja niiden mukaan ajattelenkin asiat, vaikka aina tässä elämässä oikeus ei toteudu kun hyvät ihmiset saavat kärsiä. Hienoa pohdintaa ja aivan mahdottoman upeita kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen itse aika hengellinen ja mitä tuohon pahuuteen tulee, niin aattelen sen aika pitkälle niin, että ihmisen pitäisi aina valita se hyvä ja tehdä niitä hyviä tekoja elämässä. Lopulta hyvyys voittaa aina pahuuden. Tavalla tai toisella. Omaan elämään pystyy vaikuttamaan hyvin paljon ja aina valitsemaan sen oman reitin mitä kulkea, mutta jotkut asiat vaan kuuluu tapahtua. En tiedä onko kohtaloa, mutta lopulta kaikkien yhteen laskettujen sattumien summa tuntuu kohtalolta :) Kiitos Jasmina <3

   Poista
 9. Voi miten ihana postaus! Kosketti syvältä! <3

  VastaaPoista
 10. Uskon vahvasti että kaikella on tarkoitus. Kaikilla hyvillä ja huonoilla valinnoilla elämässä mitä olen tehnyt. On ollut aika jolloin tähän en uskonut. Olin niin syvissä vesissä ja sieltä oli vaikea päästä pinnalle. Tuntui lähinnä siltä että mitä niin pahaa olen tehnyt että Karma potkii mua päähän näin ( uskon myös pelottavan paljon Karmaan) . Mutta, kaikille niille vastoinkäymisille on ollut tarkoitus. Ilman niitä en olisi oppinut virheistäni, kasvanut ihmisenä, tavannut kumppaniani tai olisi tässä elämäntilanteessa missä olen nyt. Ja nyt kun myöhemmin ajattelee asioita ja on saanut niihin välimatkaa, olen kiitollinen niistä kaikista vääristä päätöksistä, pahasta olosta ja huonoista ihmissuhteista mitä olen kokenut. Ne on tehneet musta tälläisen mitä nyt olen. Nykyisin jos eteeni sattuu vastoinkäyminen, ajattelen sen että tällä on jokin tarkoitus. Se ei välttämättä selviä nyt, viikon kuluttua tai vuodenkaan. Mutta, jossain vaiheessa kyllä. Niin tähänkin mennessä on aina käynyt. Tai sitten mä olen hemmetin kova yhdistelemään asioita päässäni ja mietin elämää aivan liikaa :D hah. Tiedä sitä, mutta näin ajattelen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, tämä teksti kuulosti aivan siltä jonka olisin voinut itsekkin kirjoittaa. Aattelen sen juuri noin, että ilman niitä tyhmiäkin virheitä en olisi ehkä oppinut ja kasvanut tämmöiseksi ihmiseksi joka olen nyt. Ja tällä hetkellä silti tuntuu, että kaiken on pitänyt mennä niinkuin pitikin. Toki sitä miettii mitä olisi voinut tehdä toisin tai jättää kokonaan tekemättä, mutta silti ne kaikki tapahtumat pitää hyväksyä, sillä ne on osa sitä menneisyyttä. Mäkin olen kyl kova tyttö yhdistelemään kaikkia asioita ja ehkä se on kuuluu tähän vilkkaaseen mielikuvitukseenkin :D Sinulta tulee aina niin mielenkiintoisia kommentteja. Kiitos niistä <3

   Poista
 11. Wau mikä kaunotar! Mulla on toi sama takki ja se on kyllä ihana! <3

  VastaaPoista
 12. Mä uskon kohtaloon. Ajattelen asioista, että jotkut asiat on tarkoitettu menevän niin kuin ne menee. Ikinä ei tiedä mitä seuraavaksi tapahtuu oli kyse pahasta tai hyvästä. :) Hieno pohdiskeleva teksti ja kauniita kuvia. :) Ihana takki ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minäkin taidan uskoa. Ainakin tuntuu, että kaikki lopulta järjestyy :) Kiitos paljon Jenna kommentista ja kehuista!<3

   Poista
 13. Todella kaunis asukokonaisuus. Tuo hattu sopii sulle ihan täydellisesti!
  Oli mukava lukea mietteitäsi, itse uskon siihen, että jokainen on oman
  onnensa seppä, vaikeudetkin voi kääntää voitoksi, kun asenne on kohdillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanasti sanottu Teija! Juuri niin!

   Kiitos kommentista! <3

   Poista
 14. Kyllä mä uskon kohtaloon, ainakin jonkin verran:) jotkut asiaa menee niin kuin ne tarkoitettu mutta en ajattele niin että kaikki olisi kirjoitettu jo valmiiksi. Tosi upea teksti sulta ja ihania kuvia vau!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ehkä nuo valmiiksi kirjoitetut jutut liittyi itsellä tuohon hengelliseen puoleen, mutta tuntuis kieltämättä hassulta ajatus, että kaikkien elämä olisi ikäänkuin joku satu :) Ehkä ei kuitenkaan. Itse pystyy niin paljon vaikuttamaan siihen minkälaista elämää haluaa elää ja miten valitsee.. ja niin se asiat vaan menee omalla painollaa :) Kiitos Viivi! <3

   Poista
 15. Voi Tania, tää teksti sai mulle kylmänväreet aikaan, oli niin upea<3 Jotenkin tää rohkaisi mua mun oman elämäntilanteen muuttamiseen. Oon luottanut yhteen ihmiseen niin paljon ja tullut petetyksi ja jätetyksi kaksi kertaa. Silti edelleenkään en osaa päästää irti. Kuitenkin tuo ilmaisu "vapautta parhaimmillaan" sai mut ajattelemaan asiaa uudelta kannalta. Haluaisin tulla halaamaan ja kiittämään sua just nyt, oot ihana!<3 Ja mä todellakin uskon, että kaikella on tarkotuksensa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli jotenkin aivan ihana kuulla, että mun tekstit saa aikaan noin positiivisia fiiliksiä ja rohkeutta muuttamaan joitakin asioita. Mä oon kyllä todennut monet kerrat kuinka se irti päästäminen antaa monesti sen vapauden mitä kaipaa...juurikin niissä huonoissa ihmissuhteissa esimerkiksi. Kiitos itsellesi ihana! Toivottavasti päästään joskus halaamaan <3

   Poista
 16. Ihanan pohdiskelevaa tekstiä jälleen kerran sinulta! Tämä postaus pisti kyllä miettimään, sillä toisaalta olisi jopa vähän pelottavaa ajatella, että kaikki olisi ns. kirjoitettu jo valmiiksi, mutta toisaalta uskon kyllä että kaikella on tarkoituksensa.. Tämä pisti kyllä miettimään. :) Kiitos taas ihanan ajatuksia herättävästä postauksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se kieltämättä vähän hassu ja pelottava ajatus, sillä elämään voi niin paljon itse vaikuttaa mm. valinnoilla, asenteella ja ajatuksilla :) Kiva kuitenkin kuulla, että nämä sai ajatukset rullaamaan. Kiitos Henna! <3

   Poista
 17. Voi että tuo takki sopiikin sulle hyvin ♥ Itse uskon siihen, että niillä asioilla mitä on tapahtunut on kaikilla ollut joku tarkoituksensa. Niin kliseiseltä kun se kuulostaakin, mutta: "Kaikella on tarkoituksensa". Kaikkiin asioihin ei voi edes itse vaikuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kuulostaa minusta yhtään kliseeltä, tai jos kuulostaa on on ainakin hyvä klisee :D Kiitos Olga! Takki on kyllä hyvin kaunis :)

   Poista
 18. ääks oot niin upea:) <3 mitäs kuuluu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos paljon! :) Hyvää tänne kuuluu. Semmoista perus arjen pyöritystä :)

   Poista
 19. Hyviä pohdintoja. Minä uskon, että jokaiselle on annaettu elämänsä suhteen valinnan vapaus enkä näin ollen usko kohtaloon. Jos kaikki olisi määrätty valmiiksi, olisi epäreilua, että toiset saavat elämässään kokea enemmän kärsimyksiä kuin toiset. Kaikkiin asioihin emme tokikaan voi itse vaikuttaa (kuten sairauksien syntyyn tai äkillisiin tapaturmiin) mutta se miten käytämme elämämme ja miten luomme oman todellisuutemme on loppujen lopuksi meidän kaikkien omalla vastuulla. Näin minä uskon. Kiitos syvällisestä aiheen käsittelystä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenna!

   Kyllä kirjoitit kommentissa ihan asiaa. Pidämme itse niitä oman elämämme kortteja kädessä vaikkakin joihinkin asioihin ei voi itse vaikuttaa, tai joitakin juttuja ei voi muuttaa, niin siltikin voimme vaikuttaa miten niihin suhtaudumme. Elämä on täynnä valintoja joihin vaikutamme itse.. en ehkä haluisi edes ajatella, että kaikki olisi valmista..kun ei se niin voi olla :) Kiitos Jenna! <3

   Poista
 20. hmm uskon ja en. Toisaalta elämä on just sitä mitä siitä itse tekee ja juuri riippuen omista päätöksistä. Toisaalta, kun menneisyyteen katsoo mietin kuitenkin onko kaikki päätökset sitten johdattanut mua kohtalon mukaisesti sinne missä olen nyt ja kuka olen. Karmaan uskon vahvastikin . Tän teksin teemaa tulee ajateltua aika useinkin "miksi tapahtuu näin ja mikä on tän ja tän tarkoitus " . Kiva funtsailu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitos Nani! Ehkä se olikin tämän tekstin pointti. Miettiä juuri sitä miksi näin on tapahtunut ja mitkä seikat siihen on johtanut. Ei meidän elämää ole kirjoitettu valmiiksi, mutta jännästi ne asiat vaan johtaa toisesta toiseen ;)

   Poista

Kiitos sinulle kommentista!