14.4.2015

Me ollaan parhaimmillaan vapaana


DSC_9800

Jos istuisit hetken rannalla katsoen kuohuvaa merta. Huomaisit kuinka kauniisti ja vapaana se tanssii rummuttaen itseään kalliota, tai rantaa vasten. Kävelisit sateen kastelemassa raikkaassa metsässä, jossa kuulisit lintujen kauniin viserryksen ja näkisit niiden lentävän taivaalla vapaana vailla huolta huomisesta.

Kiinnittäisit hetkeksi huomion erilaisiin puihin ja miettisit kuinkakohan kauan nekin on tuossa samassa paikassa kasvaneet. Paksuudesta päätellen useamman tovin ainakin. Ehkä niillä on ollut vapaus kasvaa niin komeaksi ja suureksi, vaikkei ne varsinaisesti ole pystyneet liikkumaan muuta kuin ylöspäin. Luonnossa tulee usein hyvä olo ja se vapaus mikä esimerkiksi kaikilla metsän eläimillä on antaa suurta mielihyvää.

Vaikka tunnen syvää yhteenkuuluvuutta luonnon kanssa, niin silti jään miettimään näin meidän ihmisten kesken mitä vapaus meillä voisi tarkoittaa? Voiko kukaan tuntea olevansa vapaa, jos ei ole koskaan ollut "vangittuna" tai tilanteessa josta ei näe ulospääsyä?


DSC_9830 DSC_9767 DSC_9832

Kirjoitin aikoinaan postauksen jossa kerroin minkälaisia ihmisiä minä ihailen. Aiheessa taisin keskittyä ainoastaan siihen puoleen miten omin silmin näen sen miten me muita kohdellaan. Kerroin kuinka ihailen heitä jotka antavat tilaa eivätkä  tukahduta muita, ole ylimielistä tai muuten epäkunnioittavia. Keskityin aiheessa aika paljon sosiaalisiin tilanteisiin ja muiden huomioimiseen.

Nyt jäin miettimään asiaa ihan uudelta kantilta. Nyt mietin  mikä on se juttu mikä joissakin ihmisissä ihan toden teolla kiehtoo? Minua kiehtoo ihminen, joka kohtelee myös itseään hyvin ja on tietynlaisessa tasapainossa kaikilla elämän osa aluella.

Täydellinen ei missään nimessä tarvitse olla, mutta ehkä tämmöinen henkilö tietää ja hyväksyy sen, sillä me kehitytään ja opitaan päivä päivältä yhä enemmän. Tämmöisestä ihmisestä huokuu mielenrauha ja vapaus. Onko vapaus avainsana kaikkeen?


DSC_9792
DSC_9822 DSC_9789

Vapaus muiden mielipiteistä. Vapaus tehdä mitä rakastaa. Vapaus tehdä sitä mistä nauttii. Vapaus rakastaa. Vapaus poiketa edes hiukan yhteiskunnan luomista paineista. Vapaus heittäytyä. Vapaus tehdä toisin kuin muut. Vapaus päästää irti kaikista ikävistä sanoista ja epäluuloisista katseista.

Tai vapaus niistä oletuksista millainen kuuluisi olla, koska yksinkertaisesti ihminen osaa parhaiten olla omaitsensä.

Vapaus olla onnellinen juuri nyt.


DSC_9817

Sitäkö se vapaus on? Ihailen niitä ihmisiä jotka tekevät haaveista ja unelmista totta. Uskovat itseensä. Luottavat siihen, että elämä kantaa.

Hyvin lyhyesti kiteytettynä kuka tahansa on parhaimmillaan vapaana. Sinäkin voit olla vapaa jos haluat, joten ethän enää pelkää. Aloitetaanko jo tänään, sillä vapauden suurin salaisuus on rohkeus.


DSC_9772 DSC_9836
Kuvat/ANNA/NANA`S Takki/SHEINSIDE KukkapaitaSHEINSIDE Housut/VEROMODA Kengät/TAMARIS Laukku/LIUJO

Mitä muuta tarkoittaa vapaus? Ajatuksia?

*sisältää yhteistyökumppanin tuotelinkkejä. Paita ja takki saatu blogin kautta

38 kommenttia :

 1. Tania olet ihan huippukaunis noissa kuvissa, VAU! <3 muutenkin tuli taas tosi hyvä ja jotenkin rauhallinen fiilis tästä postauksesta, vapaus on oikeasti tärkeä asia :) itsensä kunnioittaminen ja hyväksyminen virheineen kaikkineen on perusta tasapainoiseen elämään miunkin mielestä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla sinun tuntemuksia ja mietteitä tästä postauksesta! <3 Tosi ihana ja piristävä kommentti Tuuli! Ja nuo kehut muistan pitkään <3 <3 :)

   Poista
 2. Allekirjoitan kyllä monta kohtaa tuossa tekstissäsi! Jäin vielä miettimään sitä, kuinka kaikkein vaikeimmalta tuntuu joskus luopua niistä itse itselleen asettamista, usein turhista vaatimuksista tai rajoituksista, jotka jollain tavalla estävät elämästä vapaammin. Kuten sanoit, rohkeutta ja heittäytymistä tarvitaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä, sanoppa muuta! Niitä itselle asetettuja vaatimuksia löytyy kyllä täältäkin hyvin paljon! Aika hienosti muotoiltu kommentti Salla :) Kiitos kun jätit kommenttia!

   Poista
 3. Ihana postaus ja kaunis tania kuvissa hehkuu jälleen <3!

  VastaaPoista
 4. Onpa ihania ajatuksia.
  MIten ihania kuvauspaikkoja oletkin Oulusta löytänyt. Me ollaan Karlan kanssa etsitty kivoja kuvauspaikkoja ja yhdessä kävimmekin sunnuntaina kuvaamassa. Kivaa kun aina ei tarvi omassa kotipihassa kuvia räpsiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, no niimpä! :) Vanhojen rakennusten läheisyydessä saa kyllä kauniita kuvia. Olisi mukava löytää kyllä uusia kuvauspaikkoja, joten saa kyllä ehdottaa :) Kiitos sinulle kommentista! <3

   Poista
 5. Vau sie olet niin kaunis näissä kuvissa ! <3 Ihania ajatuksia koko teksti täynnä :)

  VastaaPoista
 6. Hehkut kauneuttasi ♥

  VastaaPoista
 7. Upeaa pohdintaa! Tää teksti kuuluu kyllä ehdottomasti parhaimmistoosi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanko tosi? Vauu!! Ihan mahtava kuulla! Kiitos Heidi tästä palautteesta <3

   Poista
 8. Upea teksti, ja minulle äärimmäisen ajankohtainen, kun yritän pyristellä irti minua rajoittavista kahleista, kuten pelosta, jännittämisestä ja äärimmäisen huonosta itsetunnosta. Vapaus on hieno tunne, olen ollut onnekas ja saanut sitä toisinaan tuntea. Vapaus esimerkiksi ahdistavan ihmissuhteen jälkeen on aika huikea fiilis, joka antaa voimaa ja sellaista minä pystyn mihin tahansa -fiilistä. Se ajatus et koko maailma on avoin ja sä voit itse päättää mitä teet, minne meet ja millainen olet. Se on vähintään yhtä kaunista ja upeaa kuin sinä näissä kuvissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntui ihankuin juttu vapaudesta ja sen merkityksestä jatkuisi tässä sinun kommentissa! Niin kuin se tekikin. "Se ajatus et koko maailma on avoin ja sä voit itse päättää mitä teet, minne meet ja millainen olet." Juuri näin sen pitäisi mennä. Mä toivon koko sydämmestäni, että pääsisit pyristelemään nuo rajoittavat kalhleet elämästäsi, jotta pääsisit ihan kunnolla loistamaan, niinkuin kaunis timantti. Koska se sinä olet! Sinä pystyt mihin vain!
   Nöyrä kiitos sinulle Jessica! <3

   Poista
 9. Useimmiten sitä seisookin itse sen vapauden edessä, kaikkine vaatimuksineen ja epävarmuuksineen omaa itseä kohtaan.. Välillä vaan on uskallettava irroittautua noista itse asetetuista rajoitteista! :)

  Upea teksti ja ihania ajatuksia jälleen kerran! Näitä sun ajatuksia on joka kerta niin mukavaa lueskella, kun näistä välittyy uskomaton lämpö ja nää tekstit saa aina omat aivonystyrät raksuttamaan! :) Upea sinä!♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mikä valloittava kommentti Maria! <3 Tosi ihanasti muotoilit nuo ensimmäiset lauseet ja allekirjoitan ne täysin. Ne vaatimukset asettaa monesti itse..ei välttämättä niinkään ne muut. :) Kiitos sinulle kivasta palautteesta ja kommentista. Upeus :*

   Poista
 10. Ihanaa tekstiä, mulle tuli tosi rauhallinen fiilis tätä lukiessa. Joka kerta kun luen näitä sun tekstejä näistä syvistä mietteistä, niin uppoudun ihan täysin - tuo on harvinaista mulle, joten iso hatunnosto sulle! Ihania ajatuksia tosiaan taas koko postaus täynnä, kuvia unohtamatta. Sä ihan säteilet ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kyllä hyvin otettu tästä sinun kommentistasi! :) Sydämelliset kiitokset sinulle Kata, kun käyt aina ilahduttamassa minua täällä! <3 Nuo sanat merkitsee nimittäin hyvin paljon!

   Poista
 11. Oi kun kauniita kuvia ja ihana sinä! Kaunis asu.

  VastaaPoista
 12. Olet todella, todella kaunis näissä kuvissa! Teksti on myös hieno, todella rauhallinen ja ihanasti kuvailet ensimmäisessä kappaleessa. Kaunista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kiva saada näin positiivista palautetta postauksesta :') Olet kyllä ystävällinen Milka! Kiitos paljon! <3

   Poista
 13. Olipas ihana postaus sulta, niinkuin aina♥ ja tosi ihana asu, tykästyin:) ps. rakastuin sun uuteen banneriin!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua kuulla kehuja tuosta bannerista, ku vähän epäröin sen kans :D Kiitos Viivi <3

   Poista
 14. "Voiko kukaan tuntea olevansa vapaa, jos ei ole koskaan ollut "vangittuna" tai tilanteessa josta ei näe ulospääsyä?"

  Tätä olen itsekin mietiskellyt, ja tämä pätee niin moneen asiaan. Voiko asioita koskaan arvostaa niiden ansaitsemalla tasolla? Me länsimaalaiset otamme esimerkiksi ruuan ja veden itsestäänselvyytenä, kun kehitysmaissa ne ovat luksusta. Otamme äänioikeuden itsestäänselvyytenä, kun ennen naiset eivät saaneet ääntään kuuluviin, jne. jne. Sen takia on hyvä välillä miettiä, kuinka etuoikeutettu sitä onkaan, ja kuinka älyttömän hyvin asiat ovat tässä valtiossa! :)

  Aivan ihana teksti ja kuvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä juttuja mä itsekkin mietin paljon. Tekis mieli esimerkiksi aina teleportata ne ruuat jotka poika jättää syömättä, niin nälkämaan lapsille :`( Kyllä meillä on loppujen lopuksi asiat aika hyvin täällä. Pitäs vähän suhteuttaa asioita ja nähdä ne hyvät puolet.

   Kiitos sinulle hyvästä kannanotosta Veera <3

   Poista
 15. Kauniisti kirjoitettu ja tosi ihana asu! <3

  Picture Me

  VastaaPoista
 16. Hyvä aihe ja hyvin kirjoitettu. On myös hienoa että Euroopassa naiset saavat olla vapaita tekemään mitä haluavat eikä ole vain yhtä ja oikeaa tapaa elää, kuten ehkä joskus entisaikoina on ajateltu. Nykyään jokaisella on mahdollisuuksia vaikka mihin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sanoppa muuta. Paljon ollaan menty eteenpäin siinäkin :) Kiitos Susanna kommentista ja olipa kiva kun pitkästä aikaa jätit viestiä :) <3

   Poista
 17. Aivan upeita kuvia ja todella kaunis olet! <3 Hyvä tekstikin, sai pohtimaan vapautta itsekin enemmän. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Milla! Ihana kun jätit kommenttia :*

   Poista

Kiitos sinulle kommentista!