17.2.2015

Mitä kauneus on?


Ray Ban1

Kuten huomasittekin varmaan osa, että minua pyydettiin uuteen oloblogit lehteen joka on siis irtonumero ja materiaalit suoraan bloggaajilta. Rahaa en jutusta saanut, mutta lähdin avoimin mielin mukaan uuteen kokemukseen. Olihan se hauskaa päästä lehteen tämän pienen blogini myötä ja vaikka toki raha olisi aina tervetullutta, niin en nähnyt, että sen pitäis tulla juuri tästä jutusta, sillä mulla on koulutus ihan johonki muuhun, kuin lehtijuttuihin. Asia perusteltiin mediavaihdolla.


KoruKirjoitanhan mä tänne blogiinkin juttuja, koska tämä on hauskaa. En tee tätä euron kuvat silmissä, kuten yhteen kommenttiin jo vastasinkin. Kiitos kuitenkin kaikille tosi paljon onnitteluista ja kyllä -olen ansainnut ne. Halusin avata tätä asiaa blogiin, ettei jää kenellekkään epäselväksi mistä on kyse. Otin tämän kokemuksena.

Mutta palataampa aiheeseen, joka on mulle itselle hyvin tärkeä. Olin tehnyt luonnoksiin jo jutun omasta tyylistä jonka halusin laittaa mukaan lehteen ja samalla avasin omaa näkemystä kauneudesta josta olen puhunut paljon myös blogissani ja tässä tulee vielä jatkoa. Mitä kauneus oikestaan on?

DSC_8208

Olen saanut kyllä kuulla ihmisiltä kommenttia esimerkiksi oman alan turhamaisuudesta, jota oon miettinyt kyllä kummeksuen? Pääsääntöisesti kosmetologit hoitaa asiakkaan ihoa kokonaisvaltaisesti, käsiä, jalkoja ja kynsiä. Teemme kosmeettista hierontaa ja ehostusta. Me hoidetaan ihmistä, annetaan hyvänolon tunteita, elämyksiä ja parhaillaan vaikutetaan positiivisesti itsetuntoon. Kuuntelemme ja ohjaamme. Se on uskomattoman hyvä fiilis saada toisen luottamus, jolloin asiakkaat tulee yhä uudelleen ja uudelleen. Herääkin kysymys miten tämä on pinnallista? Eikö toisista itsestä ja toisista huolehtiminen olekkaan merkityksellistä? Mikä sitten on?

Miksi itseään hoidattavaa ihmisistä voidaan kutsua turhamaiseksi tai pinnalliseksi? Onko pinnallisuus sitä, että halutaan pitää itsestä huolta ja ehkä näyttääkkin hyvältä? Tuskin! Mun mielipide on, että olipa ihminen kuinka laitettu tahansa, niin se ei sulje pois sitä, etteikö ihminen olisi kaunis myös sisältä päin. Ihankuin nämä kaksi asiaa ei voisi olla samassa paketissa. Ennen pitkää ihmisestä kyllä paljastuu onko sitä vai ei ja miten me tätä maailma ylipäätään katsotaan. Ja eihän se kauneus ja älykkyyskään vissiin mahdu samaan soopaan? Miksi ei? Omasta hyvinvoinnista voi pitää huolta ulkoisesti ja sisäisesti. Sisäinen kauneus loistaa oli sitä meikkiä tai ei. Ihmisestä huokuu kauneus olipa ulkoisesti minkä näköinen tahansa.

DSC_8293 DSC_8144

Rakastan kauneutta ja kaikkea mikä siihen liittyy. Välillä oikeen harmittaa, jos jonkun käsitys kauneudesta on suppea, sillä kauneus on niin paljon muutakin. Kauneus on kokonaisvaltaista ja ainakin minusta sitä on niin vaikea määrittää mihinkään tiettyyn juttuun.

Kauneutta on oikeasti joka puolella, kun alkaa laajemmin katsomaan. En sitten tiedä reakoinko siihen vaan syvemmin, vai mitä se oikeen on, sillä välillä ihan oikeasti tuntuu, että herkistyn ja saan hyvän olon tunteita nähdessäni omasta mielestäni jotain hyvin kaunista. Kuulostaako tämä nyt jotenki hassulta? Eikös kaikkien ihmisten silmät hakeudu kauniiseen?

DSC_8256

Ajateltuani asiaa tarkemmin oon tajunnut olevani esteettisesti herkkä. Vaikkakin rakastan kosmetiikkaa ja kaikkia ihania purnukoita, meikkejä ja vastaavia jutskia, niin minä oikeasti nautin siitä, kun näen tai tunnen kauneutta. Kauneus liikuttaa. Kauneus saa kylmät väreet aikaan. Kauneus herkistää. Hymyilyttää ja antaa hyvää oloa. Kauneus koukuttaa. Meidän mökin ranta on jotenkin erityisen kaunis, sillä mulla tulee joka kerta siellä niin luova ja hyvä olo, kun palaan tuttuihin maisemiin. Oon niin onnellinen, kun semmonen tärkeä paikka on olemassa.

Tuntuu, että jos ei olisi kauneutta, niin mikään luovuus, tai inspiraatio ei pääsisi kehittymään, tai puhkeamaan kukkaan. Kodin pitää esimerkiksi olla rauhallinen ja silmää miellyttävä paikka, jossa saa rauhoittua. Sotkuinen koti saa minut levottomaksi ja kaikki luovuus on tipotiessään. Kauneus on asia mikä tuottaa mulle mielihyvää ja tekee minusta kokonaisen. Ammatillisesti ja muutenkin. Ihmisen pitää tehdä siitä mistä tykkää. Se on minun juttu, eikä kukaan voi viedä sitä minulta pois. Koskaan.

Kiitos siskolleni näistä kuvista. Hän on yksi kauneimmista ja rohkeimmista ihmisistä jonka tiedän.

Kysymys kuuluu, mitä kauneus on? Ja tuleeko kysymyksiä mieleen lehteen liittyen?

ps. lukekaapas Saanan ajatuksia kauneudesta täältä.
Kiitos Saana, kun linkkasit postuksen minulle. 

62 kommenttia :

 1. Minulta on mennyt koko juttu ohi tuohon lehteen liittyen. Mutta itse olen sitä mieltä, ettei kaikesta tarvitse saada korvausta, jos se on jokaiselle osapuolelle ok. Miksei voisi osallistua johonkin vain siksi, että haluaa? Minusta on ainakin kunnioitettavaa osallistua pelkästään osallistumisen halusta eikä siksi, että saa siitä rahallisen korvauksen. Ihmisellähän on aina jokin motivaattori toiminnalleen, toisille se on raha, toisille taas joku muu asia. :)

  Ja kyllä sitä vain kaikkea kaunista katselee mielellään. Ja välillä kauneutta pitää etsiä, mutta silloin kun huomaa jossain normaalissa arkisessa jutussa jotain kaunista, on se kovin pysäyttävää. Minutkin sotkuinen koti tekee levottomaksi, mutta harvinaisen usein se sattuu olemaan sellainen näin taaperon pitäessä siitä huolta. :D Mutta illalla, kun taapero on nukkumassa ja koti järjestyksessä, ah. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi Mari ja mukavaa kun laitoit viestiä! <3 Joitain tosiaan tuntui harmittavan tämä aika kovastikkin ja se miten meitä bloggaajia yritetään tunkea lehteen ku me ei sinne kuuluta tekemään lehtijuttuja ja niin päin pois jos nyt oikein ymmärsin ja tulkitsin ne kommentit. Kyllä siellä joku taisi meitä tyhmäksikin haukkua ja tuommonen haukkuminen mulla aina alkaa eniten harmittamaan. Toki kritiikkiä saa antaa, mut se tapa miten sen esittää. Niinkuin itekki just tuolla kirjotin, niin olin hyvin selvillä vesille ettei rahallista korvausta tule, mutta halusin silti ottaa tämän kokemuksena. Ompahan tämäkin koettu nyt sitten ja kiva fiilis kaikin puolin muuten jäi ja tämä sun kommentti vahvisti entisestään sitä ettei kaiken tarvii liittyä aina rahaan.

   Ja siellä toinen esteetikko! <3 heh tiedän itekki äitinä, että se puhdas koti ei ole itsestäänselvyys todellakaan, joten pitää silloin nauttia siitä, kun se on joskus edes järjestyksessä :D Koitetaan aina illan päätteeksi järjestellä tavaroita ja meitä on auttanut paljon ku saatiin vihdoin pojalle oma huone, niin suurin osa leluista pysyy siellä, vaikka kyllä niillä leikitään olkkarissaki. Kiitos vielä kerran kommentista Mari! Tuli hyvä mieli. <3

   Poista
 2. Sun kirjoitukset koskettaa mua aina. <3 Minusta on jotenkin kauheaa että kauneuden ihalioita arvostellaan.Kauneus on kuitenkin niin suuri käsitys.Olen monesti saanut kysymyksiä että eikö omien kuvien ottaminen blogiin ole itserakasta..Ei minusta.Rakastan muotia ja haluan tuoda sitä omaa tyyliä jollain tapaa esille.
  Minusta on huikeeta että olet päässyt lehteen ja tehnyt kuuden sivun jutun itse.Olet todellakin sen ansainnut ja lopputulos oli huikea.Onnea vielä tätäkin kautta lehteen pääsystä. :) Voin väittää että suurin osa blogaajista haluisi lehteen ja teksisi työn ilmaiseksi.Onhan tuo todella hieno mahdollisuus tuoda omaa blogia esille <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kuulla Marika, voi että! Sinä ja sinun suuri sydän! <3 Ulkonäöllä ei tosiaan oo välttis mitään tekemistä pinnallisuuden kanssa. Ennemminki näen pinnallisuuden juurikin sen sisäisen kauneuden vähättelynä, joille merkkaa vaan ja ainoastaan ulkoiset asiat ja status ynnä muut mitä näitä nyt on :D Muoti ja tyyliasiat on niin sua!!! Ne oikeasti on! Ja se miten sä kannat yllä ne vaatteet nainen! Sun kans enempi juttelleena tiedän miten kaunis ihminen olet sisäisestikkin <3 Kyllä kauneus on voimavara kaikin puolin. :)

   Minä kans luulen, että useat joille tätä lehti tilaisuutta tarjotaan tarttuu myös siihen... kuten minä tein! :) Toki ymmärrän senkin mikäli joku ei halua omia juttujaan lehteen ilman korvausta. Se on ihan miten tykkää ja asian ajattelee. Kiitos vielä <3

   Poista
 3. Voi miten hyvä teksti! :) Samoilla linjoilla mennään. ❤ Ihanaa kun sun postaukset laittaa aina ajatukset laukkaamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis Kiitos Emma! <3! Sun kommentit piristää mun mieltä aina! :))

   Poista
 4. Niin hyvin kirjotettu teksti! :) Mun mielestä joidenkin ihmisten pitäisi avartaa vähän katsettaan, jotta kaikki ymmärtäisivät, ettei kauneutta oo vaan se kaikki pinnallisuus meikeistä, kosmetologikäyntien kautta muotiin, vaan että jokainen meistä on myös kaunis sisältä päin - kukin tietysti omalla tavallaan. Ja että kauneutta voi olla vaikkapa mainitsemasi mökin ranta tai puhdas koti. Eli jaan sun kanssa kyllä täysin samat ajatukset <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vautsi mikä kommentti Roosa!! Ja niimpä!! :) Ajatellaan kyl hyvin samanlailla tästä asiasta. Kauneutta on kaikkialla ku alkaa tarkemmin katsomaan! <3 Kiitos paljon sinulle kommentista ja ajatuksista kauneuteen liittyen <3

   Poista
 5. Multa on myös mennyt ihan ohi tuo lehtijuttuun liittynyt kohu. Mitä tulee lehteen, niin ostin sen ja tykkäsin siitä. Minä ainakin tuota lehteä lukiessani sain paljon inspiraatiota ja mulle tuli hyvä mieli lehteä lukiessa. Sinun jutustasi pidin erityisesti. Kertaakaan ei kyllä tullut mieleen, että minkähänlaisen korvauksen te bloggaajat nyt tuosta mahdatte saada. Mutta kun nyt kuulin että korvausta ette ole saaneet, niin sanon niin kuin Mari: kaikesta ei tarvitsekaan saada maksua. On asioita, joita voi tehdä ilman rahallista korvausta - joskus hyvä mieli tai se asia itsessään on paras palkinto. Niin minä ajattelen.

  Ja hyvin samanlaisia ajatuksia mulla on myös tästä kauneusasiasta. Olen myös monesti törmännyt siihen käsitykseen, että meikatut kasvot = pinnallinen ihminen. Omituista, koska ei tuo mun nähdäkseni näin ole. Ja kyllähän se niin on, että suurin osa meistä pitää kauniista asioista ja hyvin moni meistä haluaa myös jollain tavalla ulkonäköönsäkin kiinnittää huomiota. On se sitten se meikkaaminen, hiukset, vaatteet tai mikä tahansa. Se on minusta ihan sallittua ja sen verran pinnallinen saakin olla. Eri asia on sitten, jos koko elämä pyörii pelkästään näiden asioiden ympärillä eikä päähän mitään muuta mahdukaan - mutta näin taitaa olla vain harvoissa tapauksissa, itse en ainakaan ole vastaavaan törmännyt kertaakaan.

  Kauneutta on minusta hyvin monenlaista. En osaa määritellä, mitä kauneus tarkalleen ottaen on - mutta sen voisin sanoa, että sitä on kaikkialla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Kauneutta on minusta hyvin monenlaista. En osaa määritellä, mitä kauneus tarkalleen ottaen on - mutta sen voisin sanoa, että sitä on kaikkialla." Mulla tuli ihan kylmät väreet näistä sun viimeisimmistä lauseista. <3 Ihanasti sanottu :`) Kauneus ei oo pelkästään ulkonäöllisiä asioita jotka liittys vaan naiseen, vaan se todellakin on niin paljon muutakin. Ja kyllähän itsestä saa pitää huolta ilman, että olisi pinnallinen. Loppujen lopuksi niitä oikeasti pinnallisia ihmisiä on harvassa ja ainakin ite huomasin silloin nuoruudessa, että monilla se elämä keskittyi siihen omaan ulkonäköön eikä niinkään siihen millainen on muuten ihmisenä. Ikä tuo varmuutta tähänkin asiaan hyvin paljon. Niin ainakin luulen :D

   Kiva kuulla, että tykkäsit lehdestä ja siitä minun jutusta. Tuntuu kivalta saada positiivista palautetta. :) Ei raha merkitse kaikissa asioissa ja jos oikeasti oon saanut inspiroitua lehden puolella, niin se on paras palkinto. Kiitos Janni tästä! <3 <3

   Poista
 6. Mää oon vähän sitä mieltä, että kun lehti tekee kuitenkin rahaa niillä teijän jutuilla ja kuvilla, siitä ois kohtuullista saada korvaus. Vaikkei koulutusta oliskaan, kyllä työstä pitäs maksaa kun kyse ei oo mistään hyväntekeväisyydestä, vaan tuotot mennee yrityksen taskuun :/ En kyllä todellakaan arvostele sua, mutta tuon yrityksen toiminta haiskahtaa hieman hyväksikäytöltä, vaikka palkattomuudesta kaikki tietääkin etukäteen. Normaalisti kun lehteä tehdään niin sisällöntuottajille maksetaan palkaksi muutakin kuin "mainetta" :( tämmösellä toiminnalla luodaan se kuva, että kuvista ja teksteistä ei tarvitse maksaa, että kunhan tekijät saa näkyvyyttä niin se on riittävä korvaus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sarkun kanssa samaa mieltä. Tosin jos lehti on uusi, voi olla ettei sillä ole vielä menekkiä ja voitot on sen verran pienet, ettei niistä jää paljoa kenenkään taskuun. Eli siis, niin, että jos jutuista maksettaisiin korvaus, lehden tuottaminen olisi tappiollista ja tällöin koko lehteä ei kannattaisi tehdä ja jäisi se näkyvyys saamatta. Yritystiedot pitäiti tosin löytyä yritysrekisteristä, jolloin tosiaan voisi sitten katsoa minkä verran esim. voittoa lehti tuottaa/ on tuottanut ja vaatia itsekin sen perusteella korvausta, jos haluaa. Tai jos se näkyvyys ja hyvä olo on se juttu, niin sitten hyvä niin. :)

   Kauneuteen: kauneus on pitkälti katsojan silmässä. Ihmiset tykkää niin eri asioista. Esim. meikkaamisen suhteen: toisten mielestä meikatut näyttävät kauniimmilta, ja toisten mielestä samat ihmiset ilman meikkiä näyttävät kauniilta. Kaikkeen muuhun pätee minusta sama vaikeus oikean kauneuden määritelmästä.

   Poista
  2. Niin, totta. Hoksaan sun pointin ja sen miksi ihmiset ärsyyntynyt. Hoksaan kyllä miksi ihmiset aattelee tän hyväksikäyttönä yritykseltä. Vois melkeen heiltä kysyä perusteluja tähän mitä he sanoisivat. Oon siihen väärä ihminen vastaamaan. Mutta mitä mun osuuteen tulee, niin Ite aattelin sen just, niin etten oo ammattilainen ja kirjotan samoja asioita tänne blogiinkin päivittäin ilman korvausta niin mulle on se ja sama tuleeko niitä euroja yhdestä lehtijutusta. Tuo oli vaan yksi juttu muiden joukossa. Jos olisin ammattibloggaaja, niin se ois asia erikseen..tai toimittaja tai valokuvaaja. :D Kiitos kommentista ja kannanotosta Sarkku. Fiksusti perusteltu ja kiva kuulla, ettet kuitenkaa mua arvostele <3 :)

   Poista
  3. Elina, kiitos kommentista! Tuohan olikin hyvä pointti, että pienen korvauksenhan olisi voinut "luvata" vaikka jälkeenpäin kunhan näkee kuinka lehti alkaa tuottamaan. :D

   Ja mitä tuohon kauneuteen tulee, niin juurikin näin. Sitä on niin vaikea määrittää mihinkään tiettyyn juttuun :) Kauneus on itessään jo kaunis sanana :D <3

   Poista
 7. Vaikuttaa mielenkiintoiselta lehdeltä ja harmittaa että unohdin ostaa sen viime kauppareissulla, mutta otetaan kohta uusi yritys! Mitä ilmaistyöhön tulee, tällähän tavoin voit kartuttaa kokemustasi jostain ammatista tai alasta, josta olet aikaisemmin vain haaveillut, esimerkiksi journalistiikasta, lehtialalta ja lehden tekemisestä. Itse ilmaistyötä aikaisemmin tehneenä olen nykyään tarkka siitä, mitä teen ilmaiseksi. En ehkä olisi tehnyt kuuden sivun juttua palkatta, kuulostaa nimittäin aika isolta työltä. Jos et muutoin ole ilmaistyötä tehnyt, saattoi tämä kuitenkin olla mukava, virkistävä kokemus sinulle, koska pääsit tekemään jotain kivaa. Ja sait kokemusta, mikä on vain hyvä asia, jos joskus myöhemmin haluat tehdä enemmän lehtihommia yms. :)

  Kaikkea hyvää sinulle Tania <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä lehdessä oli ihan hyviä vinkkejä ja voi löytyä uusia blogeja seurattavaksi, joten kannattaa tutustua :) Kuusi sivua asiaa kuulostaa äkkiseltään aika paljolta, mutta onhan siellä sitten tilaa isoille kuville joten ajallisesti minulla ei lehtijuttuun mennyt kauaa, vaan normaalin postauksen verran jos esimerkiksi olisin tehnyt samaisen jutun tänne nettiin. Tokihan siihen ois saanut menemään aikaa enemmänkin ihan itsestä kiinni :) Tuo on kyllä totta, että näin voi kartuttaa sitä kokemusta. Hauska ja positiivinen juttu tämä minusta oli kaikin puolin kuitenkin. Kiitos kivasta kommentista Tinja! Kerrohan palautetta sitten jutusta jos ostat lehden :)

   Poista
 8. Mä en oo ikinä tajunnu miksi kaikesta pitää saada rahaa tai muuta hyötyä, eikä asioita voi tehdä vaan siksi että tulee hyvä mieli tai on kivaa? Teen itse paljon palveluksia, autan toisia ja lähden juttuihin mukaan ihan ilman mitään oman edun tavoittelua. Kokemuksia, hauskanpitoa, elämyksiä! :)

  Eikä kuulosta yhtään hassulta, kauniit asiat (toki kauneus on ihmisen omista mieltymyksistä kiinni) on koskettavia ja liikuttavia. Mulle yksi liikuttavimmista asioista on katsoa ihmistä hänelle rakkaan asian äärellä, se on musta niin kaunista ja ihminen itse on niinä hetkinä kaunis. Sama reaktio tulee usein kauniista kuvista, itseä miellyttävästä taiteesta, kauniista sanoista, ja kyllä, toisinaan myös ulkonäöllisesti minua miellyttävistä ihmisistä. Herkistää. <3

  Olen niin samaa mieltä tän sun tekstin kanssa, kyllä, kyllä ja kyllä, juuri näin.

  Valoisaa viikkoa sinulle Tania <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No noin minäkin sen ajattelen, että asian josta ei saa rahallista korvausta on iha jees jos se molemmille osapuolille sopii. Tai jos kyse on just jostain uudesta kokemuksesta tai hauskasta jutusta :) Jotenkin ite koen tämän lehtijutun nimenomaan niin, että minut on valittu sinne useiden joukosta, koska blogini on miellyttänyt heitä. Nehän mainostaa mun blogiaan lehdessä, tulevilla nettisivuilla ja facebookissa. Ja mulla kun ei ole mikään ammattiblogi edes :D Eihän kaikki oo muutenkaa aina reilua täällä maailmassa joten tämä nyt on aika pieni juttu.

   Voi ihanasti aattelet tuon kauneuden ja voin hyvin kyllä kuvitella kuinka herkistyt just noista hetkistä. Taidat olla kans semmonen taiteilijasielu? :* Kiitos sinulle kommentista. Sun sanat merkkaa mulle paljon!

   Poista
 9. On kyllä ihan päätöntä tuollainen kritiikki ja arvostelu ja menee jo aika pahasti hyvän maun yli, jos aletaan tyhmäksi ym. haukkumaan. Olisiko kateutta ilmassa? Älä ainakaan ota itseesi kommenteista, kritisoijia löytyy aina asiaan kuin asiaan! Ja monesti se menee juuri niin, että kauneudesta välittävä ihminen leimataan pinnalliseksi ja omahyväiseksi, mutta sitten taas sellaistakaan ei suvaita että jättää ulkonäkönsä heitteille. Minulle ainakin kauneus on tärkeää ja tuo hyvää oloa asiassa kuin asiassa :) Hyvin kirjoitettu teksti ja olet niin kaunis näissä kuvissa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se muakin rupes harmittamaan. :( En tuosta kateudesta tiedä, mutta me bloggaajat ei kyllä olla syyllisiä yhtään mihinkään, vaan ollaan juttumme tehty hyvin. Kauneus on kyllä ihana voimavara ja se tuottaa paljon mielihyvää. Huomaan sen myös sinusta kuinka kaunis olet sisäisesti ja ulkoisesti. Kiitos sinulle! <3 :)

   Poista
 10. Mä taidan olla "syyllinen" tähän kohuun, sillä mun postauksen kommenteissa tuo työstä maksamattomuus tuli ilmi ja siitä jotkut innostui Vauva-palstallekin ruotimaan. Haluaisinkin nyt tehdä pari asiaa selväksi, sillä toimittajan töitä tekevänä bloggarina katson asiaa todennäköisesti vähän eri kantilta, kuin esimerkiksi sinä Tania :)

  Ensinnäkin, mun kritiikki lehden osalta kohdistui pääasiassa Terassi Mediaan, ja siellä työskentelevään ryhmään, sillä lehden suurimmat ongelmat johtuivat nimenomaan heistä. Nettisivujen puute, lehden sekavuus ja taitto-ongelmat ovat peräisin sieltä. Esimerkiksi lehden sekavuus ja itseään toistavuus johtui siitä, että olitte saaneet täysin vapaat kädet päättää, mistä kirjoitatte. Tämän takia jutut olivat osittain saman asian toistoa. Muutenkin teitä olisi selkeästi pitänyt ohjeistaa enemmän. Kuten jo postauksessani totesin, enempiä en puutu kirjoittajien kykyihin tehdä lehtijuttuja, sillä teillä ei kenelläkään tietääkseni ole aiempaa kokemusta lehtijuttujen kirjoittamisesta. Ohjauksen puute kuitenkin näkyi lehdessä vahvasti, valitettavasti.

  Toiseksi, ilmaista työtä kritisoidaan paristakin syystä. Koulutettu ammattilainen tai ei, sisällön tuottajalle kuuluisi palkkio, jos materiaalin katsotaan olevan kelvollista lehteen. Etenkin, jos materiaalia on kuusi sivua! Toki palkkion kokoon vaikuttaa sisällön laatu ja kirjoittajan aiempi kokemus, mutta ilmaisen työn tekeminen ei ole reilua teitä kohtaan. Tällä hetkellä te tuotatte sisällön ja markkinoitte lehteä täysin ilmaiseksi, saamatta itse lähellekään vastaavaa hyötyä vastineeksi. Ilmaisjuttuja kirjoittamalla ei myöskään yleensä pääse luomaan itselleen "nimeä" alalla niin, että saisi jatkossa palkallisia töitä.

  Huijaussyytökset taas tulivat linkkaamastani tapauksesta, jossa bloggarille oli luvattu kuuden sivun tila lehdestä, ja kun bloggari oli tehnyt ison työn ja hankkinut yrityksiltä esiteltäviä tuotteita ja siivonnut kotinsa esittelykuntoon, kuvannut, kirjoittanut ja toimittanut materiaalit toimitukseen, juttu jätettiinkin käyttämättä mitään ilmoittamatta. Sovittu ilmaistyöhän ei huijausta ole, mutta reilua siitä ei saa millään.

  Toinen syy ilmaistyön kritisoinnille on se, että ilmaista työtä tekemällä syödään myös niiden leipää, jotka yrittävät oikeasti tienata elantonsa freelance-työllä, oli kyse sitten toimittajista tai valokuvaajista tai muista sisällöntuottajista. Media-alalla on oikeasti tiukka tilanne päällä. Kun aina löytyy joku, joka harrastusmielessä tai sivutyönä tekee saman työn halvemmalla, on ammattilaisilla oikeasti vaikeaa saada työstään kunnollista maksua, josta pystyisi itse hoitamaan verojen lisäksi esimerkiksi vakuutukset, eläkemaksut ja juttujen teosta syntyvät juoksevat kulut.

  Mun tarkoituksena ei siis missään vaiheessa ole ollut kritisoida bloggareita, jotka tähän lähtivät mukaan, vaan lehteä itsessään, lehden taustatiimiä ja reilun pelin puutetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Tiina, mukavaa kun laitoit kommenttia <3 :)

   No ihan varmasti katotaan asiaa eri kantilta. Minä en tajua näistä asioista mitään muuta, kuin sen mitä mua pyydettiin tekemään. Vähä koitin lehtiä siinä kahtella että kuinka ne lehti jutut oikeen syntyy ja niin päin pois, ku kokemusta ei tosiaan ole :D Mua vaa harmitti niin paljon ku meitä bloggaajia ruvettiin mollaamaan siellä palstoilla, ku mielestäni me ei tässä olla toimittu väärin missään vaiheessa ja sain kommenttia, jossa multa kysyttiin tätä huijaamis hommaa sun muuta. Kaikilla oli minun silmään kivat jutut, enkä osaa kattoa lehteä "ammattimaisesti" ku en todellakaan sitä ole.

   Mulle tuli myös tieto, että kaikkia juttuja ei välttämättä julkaista, jos siinä on joku pielessä ynnä muuta.

   "Huijaussyytökset taas tulivat linkkaamastani tapauksesta, jossa bloggarille oli luvattu kuuden sivun tila lehdestä, ja kun bloggari oli tehnyt ison työn ja hankkinut yrityksiltä esiteltäviä tuotteita ja siivonnut kotinsa esittelykuntoon, kuvannut, kirjoittanut ja toimittanut materiaalit toimitukseen, juttu jätettiinkin käyttämättä mitään ilmoittamatta."
   Tämä oli kyllä hyvin surullista kuulla, oikeesti :`(

   Niinkuin tuolla kirjottelinki oman kannan asiaa, niin kritiikkiä saa kyllä antaa lehdelle tai terassi medialle ja hyvin tyhjentävästi kerroitkin tässä asian kokonaisuudessaan. Kiitos siitä sinulle. :)

   Mukavaa viikkoa sinne! :) ps eikä oo sun vastuulla kuka ruotii vauvapalstoilla mitäkin :)

   Poista
  2. Hyvä homma että ei oo jääny mitään hampaankoloon mun postauksen osalta :) Piti varmistaa silti! Kivaa viikkoa sullekin! :)

   Poista
  3. Ja mitä tuohon ammatillisuuten tulee niin ymmärrän kyllä. Meidän alalla jotkut voi tehdä kynsiä, ripsiä, pigmentointeja ynnä muita juttuja ilman koulutusta, ja halvemmalla mikä taas laskee töitä niiltä koulunsa saaneilta ammattilaisilta... ja laskee alan arvistusta, jos naapurin pirkkokin pystyy samaan, vaikka jälki oiski iha hirvee, muutaku "halvalla saa" Ja itekki oon kyl sitä mieltä, että turvallisempaa käydä ammattilaisella muutenki. En tiiä oliko sama asia nyt yhtään, mutta kuitenki. Halusin vaan sanoa, että ymmärrän sinua.

   Poista
  4. Joo, on se vähän saman tyylistä. Kuka vaan voi periaatteessa kirjoittaa tai ottaa valokuvia ja myydä niitä toimituksiin, mutta työn laatu onkin sitten eri juttu. Valitettavasti monissa paikoissa vaan hinta ajaa laadun edelle, niin media-alalla kuin kauneudenhoitoalallakin.

   Poista
 11. Ymmärrän molemmin puolin mieliidettä siitä, että rahallinen korvaus "olisi pitänyt saada" työstä. Lehti ajelee bloggaajien siivillä rahaa. Itse en nää sitä kuitenkaan niin. Mukava yhteistyö mahdollisuus molemmat hyötyy vaikka rahasta ei olisikaan kyse. Musta ihan reilu "kauppa" ja ihan huipua että pääsit mukaan ! <3 Kauneus on niin suuri sana. ettei sitä voi luokitella vain yhteen asiaan. Se liittyy moneen eri kategoriaan mitä on loputtomiin.. "Kauneus on katsojan silmissä" on hyvä klisee :D Hyvä kirjoitus ! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin oli ihan reilu kauppa, tai ei ainakaa oo jääny mitään hampaan koloon tästä :D Tuo klisee on kyllä niin totta! Hih kiitos paljon kommentista! <3

   Poista
 12. Mä en kans ymmärrä sitä, miksi kauneus olisi jotenkin turhamaista ja pinnallista? Onhan se niin paljon muutankin kuin vaikka itsensä ehostaminen. En tiedä sitten mieltävätkö kauneuden tavoittelemisen negatiivisesti ne ihmiset, jotka eivät ole sitä sisältä? Keneltä se on pois, jos haluaa näyttää hyvältä? Ja kuten sanoit, onhan kauneus myös sisäistä ja niin paljon muutakin kuin vain ulkonäkö. Ja tuosta lehdestä, kateellisetko ne palstoilla huutelee vai? En tiedä, mutta hienoa että sinä olet ylpeä saavutuksistai, koska todellakin sietää olla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mä olenkin ylpeä, enkä oikeen tiedä minkä puolustuspuheen mä edes pidin täällä blogissa sillä ei mun ois tarvinnut edes :D Mä tein oman osani ja teiltä tuleva kiitos on mulle paras palkka <3 Vaikkakin toki ymmärrän tässä sen ammatillisen puolen ja kuinka se osaa sen takia harmittaa.

   Hyvin ajateltu tuo kauneuspuoli. Varmasti kampaajana tiedätkin, että kyllä ne hiukset kasvaa ja valtaosa naisistakin käy kampaajalla ja sekin on taitolaji <3 Kauneus on jokaisen oikeus eikä tee ihmisestä pinnallista. Kiitos sinulle Maaria <3

   Poista
 13. Tosi hyvä postaus!:) Kirjoitin aiheesta itsekin jonkin aikaa sitten (http://saanaminerva.blogspot.fi/2015/01/harrastuksena-oma-naama.html), ja musta on tosi hyvä, että aihe on esillä muissakin blogeissa.

  On surullista, miten ruma leima kauneudenhoidolla on otsassaan. Mulle se merkitsee hyvinvointia ja itsestä huolehtimista, eikä sen tarvitse tapahtua muiden asioiden kustannuksella. Kaunistautuminen ei ole pois älykkyydestä tai muista ominaisuuksista, jotka eivät näy heti päällepäin. Se ei myöskään tee kenestäkään piittaamatonta materialistia.

  Kosmetologit ja muut kauneudenhoitoalan ammattilaiset tekevät arvokasta työtä, johon harvalla riittää lahjoja. Huvittaa ja ärsyttää samaan aikaan, kun niin moni luulee, että kampaajan työ on pelkkää saksilla sinne tänne leikkelyä ja lakkapilvessä elelyä. Mä en usko, että ainakaan mulla riittäisi taidot leikata hiuksia tosi hienosti, vaikka miten opettelisin. Ja kun sen kaiken lisäksi pitää vielä olla asiakaspalveluun sopiva persoona ja mahdollisesti vielä pyörittää omaa yritystäkin. Huh! Arvostan suuresti kauneusalan ammattilaisia, vaikka oman alani keskuudessa oonkin huomannut aika suoraa väheksyntää käytännöllisiä ammatteja kohtaan. Se on tosi ärsyttävää ja noloa. Ja silti ne väheksyjätkin kuitenkin suuntaavat säännöllisin väliajoin kampaajan tuoliin, kun omat taidot ja sakset ei taivukaan siihen unelmien kampaukseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis vau mikä kommentti ja niin äärettömän hyvin kiteytetty tämä asia tähän!!! Niin, sanoppa muuta! Arvostan itekki paljon kauneusalan ihmisiä, sillä kyllä siinä pitää olla visuaalista silmää ja luovuutta. Mietin joskus itekkin kampaajan ammattia ja arvelin et ois sitten molemmat kauneuspuolet hallussa, mutta sitte tajusin, etten koskaan uskaltas ottaa kenenkään hiuksia omalle vastuulle. Ainaki ite oon niin tarkka omistani, niin varmaan siksi se niin hirvittäs. En kyllä tiiä pysyskö mulla ne saksetkaan kädessä :`D Se on kyl ihana nähdä vaikka kampaaja työn touhussa ku huomaa miten ne nauttii siitä mitä tekee. Oon myös törmännyt siihen kuinka esim kampaajia monesti käytetään hyväksi kuin myös kosmetolgeja ja kaikki pitäs tutuille tehdä ilmaiseksi ja ite ei saa ku hyvän mielen. Toki näin voi joskus tehdä, mutta kyllähän ammattilaisen kuuluisi saada se palkka. Vähän niinkuin tässä lehtijutussakin kävi ilmi.

   Ja kaunistautuminen ei ole kyllä älykkyydestä pois ..hahah ihan huvittaa kuinka joku voi niin edes ajatella :`D

   Kiitos hurjasti kivasta kommentista Saana!! <3

   Poista
 14. ihania ajatuksia Tania, olet huippu<3 ja mie ainakin oon tosi iloinen ja onnellinen siun puolesta että pääsit tuohon lehtijuttuun, puhukoot muut negatiiviset ihmiset mitä tahansa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Tuuli!! Olet niin ihana. Mukavaa kun jätit kommenttia <3

   Poista
 15. Tää teksti oli niin pysähdyttävä että jäin sanattomaksi. Ehkä tämäkin postaus oli niin sanattoman kaunis kuten nämä kuvatki tässä postauksessa. Olet kaunis nainen Tania <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kaunis Jenna! Kiitos kun aina laitat niin kivoja kommentteja minulle. Merkkaa hyvin paljon. Kiitos sinulle <3

   Poista
 16. Hyvä teksti, Tania! Kauneutta on todella montaa erilaista ja jokainenhan meistä pitää joitain piirteitä / asioita kauniimpina kuin toisia. Kauniilla asioilla ja ylipäänsä kauneuteen panostamisella voi hyvin vaikuttaa myös omaan oloonsa, ainakin minulla olo on parempi kun koti näyttää meiltä ja on siisti. Tuoreet leikkokukat pöydällä ja aurinkoinen keli saavat hymyilemään, tai lempimekon ja kenkien päälle laittaminen arkena ilostuttaa myös. Hyvät tuoksut saavat hyvälle tuulelle heti aamusta ja näin edelleen. Itseensä panostaminen tekee hyvää välillä ja piristää arkea! :)

  Ei yllättänyt yhtään, että tuota lehtijuttua ruoditaan jossain palstalla... Hyvä juttuhan se sinulle oli! Hieno tilaisuus ja kyllähän siitä jonkin verran näkyvyyttäkin saa, vaikka hyvin ymmärrän toisaalta tämän ammatillisenkin puolen. Tiinan kommentti olikin aika tyhjentävä tuossa yläpuolella ja monilla aloilla tuota näkyy, myös omalla alallani ompelijana. Olisi ollut ihan reilua, että olisitte saaneet asianmukaiset korvaukset pitkistä artikkeleista, mutta hyvä kuitenkin että lehti ilmestyi ja saitte näkyvyyttä sitä kautta. Pääasia, että kukin lehteen kirjoitelleista bloggaajista on tyytyväinen niin lehteen kuin sopimukseenkin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Pääasia, että kukin lehteen kirjoitelleista bloggaajista on tyytyväinen niin lehteen kuin sopimukseenkin!" Näin juuri! Turha sitä on ärsyyntyä ainakaan meidän puolesta jos se kaikille bloggaajille on ollut ok :) Minulle ainakin. Nyt jälkeenpäin kun asiaa mietin, niin tokihan joku pieni korvaus olisi ollut paikallaan ja ehkä nämä tämmöset jutut tekee viisaammaksi jatkoa ajatellen. Eli hyvinkin opettavainen kokemus jos näin voi sanoa :D

   Ja samaa mieltä ollaan kauneudesta ja hyvin kuvailtu Vivian. Kiva kuulla, että tykkäsit tekstistä, kiitos <3

   Poista
 17. Voi Tania, kun nää sun tekstit on aina niin sellaisia, että saa ajatukset liikkeelle. Aivan upea taito, saat olla hyvilläsi, että sellaisen omaat ♥

  Oma mielipiteeni kyllä on, että ei kaunesalan ammatit tee ihmisestä turhamaista. Kummallista ajattelua. Ihanaa työtä ihmisten parissa. On varmasti mahtavaa, kun saa vakkariasiakkaita ja kiitosta tehdystä työstä. Mun mielestä jo yks osa ihmisen hyvinvointiakin on juuri se, että pitää itsestä huolta sisäisesti ja ulkoisesti.

  Sitten kysymykseen, mitä kauneus on? Tää ei olekaan mikään mihin osaisi vastata tuosta noin vain. Itse ajattelen, että kauneutta on kaikkialla, kunhan ihminen vain katselee oikeanlaisilla silmillä. Ihmiset ovat kauniita, maisemat, rakkaan ihmisen kosketus, lapsen katse... Niitä on niin paljon. Oikein mielessä vilisee kaikkea kaunista ja ihanaa. ♥ Uskon, että useimmat ihmiset rakastavat, kun näkevät silmillään kauneutta.

  Kylläpäs tuottaa nyt kuhinaa tuo lehtijuttuhomma... Mua harmittaa kovasti, kun en löytänyt lehteä, vaikka kahdesta kaupasta katselin. Jospa se vielä käsiin jossain sattuis. Kovasti haluaisin jutun lukea. :) Ps. Laitoin sulle tänään s.postia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Uskon, että useimmat ihmiset rakastavat, kun näkevät silmillään kauneutta." Ihana!!! :`) Ja niimpä. Kauneus on kokonaisvaltaista. Sain sen s-postin ;) Kiitos kauniista sanoistasi Olga! Ihana kuulla, että pidät minua taitavana kirjoittajana..en tiedä mitä sanoa, kun olen niin otettu. Oikeasti :)

   No se tuotti vähän kuhinaa, mutta ehkäpä tästä viisaampana tietää miten jatkossa toimia, vaikkakin tämä oli mahtava kokemus päästä lehteen. Onhan se jännä, että kuka vaan voi ostaa lehden ja lukea mun oman jutun sieltä <3

   Poista
 18. Mä luin tän jo eilen, todella mielenkiintoista tekstiä taas sulta! ♥
  Kauneus on niin sisäistä kuin ulkoistakin, jos panostaa itseensä niin olokin on parempi ! Aika moni taisikin mainita tämän jo:) Samaa mieltä! Musta on ihana laittautua:3
  Mua ärsyttää se että jos huolehtii ulkonäöstään, tykkää pukeutumisesta sun muuta niin leimataan tosi usein pintaliitäjäksi tai jotain, ei kaikki mutta useat saattaa näin tehdä. Oon saanut esim just kommentin että lukija luuli mua kauheaksi pintaliitäjäksi juurikin sen vuoksi kun huolehdin paljon ulkonäöstäni ja tykkään merkkijutuista kuten Guess. Blogiani seurattua hän sai sitten paremman kuvan musta ja ns. perui ajatuksensa. Tuo kommentti nosti tuolloin hymyn korviini asti ja tulen muistamaan sen ikuisesti.<3

  Lehtijuttu oli loistava, turha ajatella muiden negatiivia ajatuksia siitä. Niinkuin sanoit, kaikki eivät bloggaa euronkuvat silmissä! Itse tarttuisin myös tuollaiseen vaikkei rahaa siitä saisikaan, loisto kokemus ja niin edelleen ♥
  Kauniita kuvia, olet superihana !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mä taidankin muistaa tuon jutun tai joskus laitoit niitä ihanimpia kommentteja, niin tuo tais olla yksi niistä. Aatella kuinka ihmisestä voi tehdä omat tulkinnat ulkonäön perusteella ja heti on leima otsalla :D Aika jännä itte asiassa. Hyvä kuitenkin et sekin jatkoi blogisi seurailua ja mieli muuttui. Sinä olet aivan ihana ja herttainen <3

   Laittautuminen on ihanaa!! :D Kiitos Kata kommentista ja oli kivaa lukea sun ajatuksia kauneudesta. :) <3

   Poista
 19. Erittäin hyvä teksti ja hyviä pointteja sulla ! Tuohon lettijuttuun en uskalla ottaa kantaa, sillä en ole siihen kauheasi tutustunut. Sen voin näin nopeasti sanoa omien kokemuksien pohjalta, että maineella/julkisuudella ei tee kauaa mitään, ellei siitä jollain tapaa myös itse hyödy. Onhan se siistiä just saada lisää lukijoita ja näkyvyyttä omalle blogille, mutta mielestäni se ei olisi ollut väärin, jos olisit jutustasi saanut jonkinlaisen korvauksen.

  Anyway tohon kauneusasiaan. kauneus on katsojan silmissä näin kliseisesti sanottuna. Ei se ole keltään muulta pois, jos joku toinen haluaa panostaa omaan ulkonäköönsä tai hoitoihin yms. Se luo tälle henkilölle sitä hyvää fiilistä, onnellisuutta, kauneutta, get over it. Mun mielestä on pinnallista kritisoda toista pinnalliseksi pikkuisten ulkoisten tekijöiden vuoksi ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sinulle!! Huippua kuulla, että pidit. Niin, no onhan se vähän niinkin, että omasta työpanoksesta on aina hyvä saada se korvaus. Mutta tämä meni tällä kertaa näin ja oon jälleen yden kokemuksen viisaampi :) Ja tuo on niin hyvä klisee kauneudesta, että ite uskon siihen kyl hyvin vahvasti. Jokaisella on oikeus pitää itestä huolta myös ulkoisesti eikä sen pitäs olla keneltäkään pois. :)

   Poista
 20. Mä ymmärrän kumpaakin mielipidettä, mutta kyllä mä lähdin tässä kohdassa siitä, että lehtitalon tulisi maksaa korvaus. Kohtuullista varmasti olisi maksaa sen oman osaamisen mukaan, mutta kokonaan korvauksetta tekeminen ei iske mun mieleen ollenkaan. Koen vahvasti niin, että jos kirjoitan blogia, teen sitä omaksi ilokseni ja just tasan sillä aikataululla jolla haluan sitä tehdä. Sen sijaan lehdellä oli aikataulu, tietenkin. Tarkoitus ei ole itsellä suomi bloggaajia vaan lehtitaloa, joka kokoaa lehden ilmaisesta materiaalista. Se ainakin itselläni otti vastaan ja pahasti. Lehtitalon toiminta, ei mukaan lähteneiden bloggaajien. Omat odotukset prointin sisällöstä ovat myös ihan eri levelillä kun minkään blogin ikinä. Harrastus vs ammattilaisuus tässä vastaan tulee omalla kohdalla. Koulutus tai ei, mutta kyllä ammattitasolla pitäisi korvata työ.

  Kauneus taas, se on minulle jokapaikassa ja kaikkialla. Todella katsojan silmissä. Mulle huoliteltu olemus on osa kauneutta, itsestään huolehtiminen. Ei se, että meikkaa joka päivä, vaan se, että arvostaa itseään sen verran, että huolehtii omasta hyvinvoinnistaan.

  Kirjoitit kauniin kirjoituksen, arvostan suuresti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt just jäinkin miettimään sitä, että aika useat haluaa sitä näkyvyyttä ja lehteen pääseminen varmasti kuulostaa unelmien täyttymykseltä. Ite just aattelin, etten tavallaan "häviä" siinä mitään koska teen juttuja tännekkin täysin ilmaiseksi.Jokainen uhraa omasta ajastaan aina pienen osan oman blogin pyörittämiseen ja tekee sitä varmaan eri syistä. Itelle on tosi tärkeää tuoda niitä tärkeitä asioita tapetille ja vielä hienommalta kuulosti saada niitä omia ajatuksia lehteen. Kuitenkin mun blogi siellä lehdessä esitellään, mutta toisaalta joku muu hyötyy rahallisesti siitä mun tuottamasta tekstistä ja työstä...kuvista jne. Eli kakspiippunen juttu. Toisaalta hyvä kun täällä blogissa pystyn puhumaan näistä asioista ihan avoimesti eikä mun tarvii salata mitään :) Joka tapauksessa ihan kiva juttu mä kaikinpuolin oli eikä jääny mikään harmittamaan -päinvastoin. Kiva kuulla, että arvostat tätä kirjoitusta. Kiitos paljon! <3

   Poista
 21. Tää oli aivan mielettömän ihana teksti ja tosi hyvin kirjoitettu:) sä oot aivan mahtava nainen ja osaat pukee kaiken niin hyvin sanoiksi:) tää teksti oikeasti pisti miettimään!
  ps. Oli pakko ostaa tuo oloblogit lehti ihan vaan sun jutun takia, ja se juttu oli ihan huippu:) Hymyssä suin lueskelin sitä, olit ansainnut sen!♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oii ihanaa Viivi!!! <3 <3 <3 Kiva kun luit mun jutun ja kotiutit lehden Tuntuupa hyvältä! <3 :))

   Kiitos paljon <3

   Poista
 22. En nyt osaa vastata suoraan mitään kysymykseen siitä, mitä kauneus on. Mutta sen verran teki mieleni tulla sanomaan, että itse ainakin toitotan suureen ääneen, että uskon siihen, että "look good" ja "feel good" kulkee hyvin tiukasti käsi kädessä. Joka tarkoittaa sitä, että jos ihminen näyttää hyvälle, se tuntuu hyvälle. Ei siksi, että ulkoinen kauneus tai hyvännäköisyys olisi joku elämän ykkösarvo, vaan siksi, että hyvällehän se tuntuu jos on tyytyväinen just siihen mille näyttää. Ja sitten toinen puoli on se, että jos tuntuu hyvälle, niin näyttää hyvälle. Minä ainakin olen sitä mieltä, että onnellinen, tyytyväinen ja itsevarma ihminen näyttää hyvälle. Ei sillä ole mitään väliä minkä kokoinen, värinen tai pituinen on. Vaan jokainen on kaunis ja se hyvä olo näkyy myös päälle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Ei siksi, että ulkoinen kauneus tai hyvännäköisyys olisi joku elämän ykkösarvo, vaan siksi, että hyvällehän se tuntuu jos on tyytyväinen just siihen mille näyttää. Ja sitten toinen puoli on se, että jos tuntuu hyvälle, niin näyttää hyvälle."
   JUURI NÄIN!!! Itelle tuo just hyvää oloa semmonen pieni laittautuminen ja kun olo on huolliteltu niin pystyn mihin vain :D Eihän sitä esim työpaikkahaastatteluunkaan mennä pöllähtäneen näköisenä vaan halutaan näyttää itsevarmalta ja huolitellula. Kauniilta.

   Kiitos Kirsi kun jätit kommenttia <3

   Poista
  2. Voi, että kun olisi aikaa kirjoittaa kunnolla kaikki luonnokset valmiiksi!! :) Olisi niin paljon sanottavaa, kirjoitettavaa, keskusteltavaa.

   Esim. kirjoittelin juuri oman blogin kommenttikenttään tuohon kauneuteen liittyen näin:

   "Opetamme lapsillemme pienestä pitäen esim. millaisissa vaatteissa on söpö, kaunis, hyväksyttävämpi. Opetamme lapset arvostamaan ulkoista kauneutta sen sijaan, että aidosti esim. pukeutumisessa kiinnittäisimme huomiota vaatteen käytännöllisyyteen, leikkisyyteen, siihen, että kaikenlaisissa vaatteissa lapsi on kaunis, hyväksytty, söpö, ja hänellä vaatteista riippumatta mahdollisuus tehdä mitä haluaa.

   Sanotaan, ettei vaatteet, meikit, kauniit asiat ole pinnallisia, vaikka niihin panostaa. Että kauneus on sisällä. Jostain olemme kumminkin oppineet ja omaksuneet sen mitä pidämme kauniina tai kauniimpana. Ne suuret suuntaviivat, massan mielenkiinnot.

   Ja nuo kauneuteen ja materiaan liitettävät asiat helposti vie huomion pois niistä syvemmistä ajatuksista, kuten siitä missä oloissa, millaisella palkalla ja miten ne vaatteet, meikit, asusteet, sisustustarvikkeet, elektroniikka, jne, on valmistettu. Jos se syvempi ei kiinnosta, vaan haluaa nähdä vain kauneuden, eikö se silloin juuri ole pinnallista?"

   En haluaisi loukata ketään vaan herättää jokaisen pohtimaan itse: Mitä minä voisin tehdä toisin, jotta maailma muuttuisi edes himpun paremmaksi, vähemmän materialistiseksia, enemmän empaattiseksi, välittäväksi, vähemmän narsistiseksi - eettisesti ja ekologisesti kestävämmäksi. :) Aidosti kauniimmaksi?

   Esimerkiksi juurikin tuo työhaastattelu-tilanne (johon Tanialtakin vinkkejä kyselin): Haluaisin mennä sinne juuri tällaisena, ilman että minun tarvitsi sortua tekemään niin kuin muu maailma tahtoo. Valitettavasti se ei nykyisin kumminkaan onnistu. Niin vaaleissa kuin työtilanteessa olemme pitkälti normien vankeja - ajatellaan että ulkonäköön panostaminen tekee ihmisestä jopa pätevämmän. Ikään kuin kyseinen ihminen ei voisi muuten olla vakavissaan tai kyetä edustamaan (joko asiaansa, firmaansa, tai äänestäjiään). Ja kuinka paljon mieluummin ihmiset äänestävät huolitellumpaa ja normeja toteuttavaa kuin sellaista jolla on esim. rastatukka, erilaiset vaatteet, persoonallsemmat kasvot (esim. ei puuteroitu, kiiltää, on pisamia, arpia, epätasaisuutta, jne).

   Minusta olisi ihanaa olla oma itseni täysin myös työhaastattelussa. Olisi ihanaa kun voisi olettaa, että tulen samalla lailla hyväksytyksi ja nähdyksi kuin kotona. Lasten kanssa kun heidän rakkautensa tai vihansa minua kohtaan ei muutu eikä ole riippuvainen siitä kuinka paljon olen satsannut ulkonäköön, vaan merkitystä on sillä olenko antanut ruokaa, laittanut ajoissa nukkumaan, leikkinyt, pitänyt sylissä, jne.

   Sori, että taas avauduin. :)

   Poista
  3. Halusin laittaa mun siskon kuvat näihin teksteihin koska näen hänet hyvin kauniina ihmisenä ja se sisäinen kauneus mikä sieltä loistaa. Ja en sitten tiedä kuuluuko siskoni esimerkiksi siihen normaaliksi määritettyyn massaan? Musta tuo normaali sana on muutenki välillä niin harhaanjohtava mut ilmeisesti ne on ne keskiarvot sitten tai jotain. Mutta en näe pinnallisuutta samanlailla kuin sinä tai en ajattele sitä niinkuin kuvailit tuossa kommentissa vaikka syvällinen ihminen olenkin. Mutta jokaiselle se nähtävästi tarkoittaa eri asioita. Ihana tuo lopputeksti. Tottakai jokaisen pitää olla hyväksytty semmosena kuin on olipa ulkoisesti minkä näköinen tahansa. Ja mitä noihin työpaikkahaastatteluihin tulee niin kyllähän siellä pärjää kunhan on omaitsensä. :) Kiitos kommentista.

   Poista
  4. Huomasin nuo kuvavalinnat jo kun ensimmäistä kertaa luin tätä postausta ja pidin siitä, ettet kumminkaan korostanut sitä. Että puhuit kauneudesta ja siinä oli nuo kuvat teistä molemmista, kahdesta keskenään tyyliltään aika erilaisesta ihmisestä. :)

   Ja minustakin normit, normaalius, tavallisuus, keskiarvot on oikeastaan aika ikäviä ilmaisuja,mutta valitettavasti niiden kautta maailmaa kumminkin pitkälti toteutetaan.

   Minusta vaatteet, meikit, hiustyylit, korut, lävisteet, tautoinnit, jne eivät sitä mitä ihminen osaa tai miten hän työnsä tekisi. :) Silti palkatessa esim. uusia ihmisiä töihin, kaikella sillä ulkoisella olemuksella ja ulkonäölläkin on merkitystä. Etenkin niiden ensimmäisten töiden saamisessa. Kun sitä työkokemusta jo on, on verkostot, nimeä, näyttöä, on helpompi olla oma itsensä. Sitä ennen esim. edustustyön saamiseksi paremmat työlisyys mahdollisuudet saa, kun menee niiden normien, eli suurten massojen kauneusihanteiden vuoksi. :)

   Takkutukka, nyppääntynyt paita, puhkikuluneet sukat, näppyinen tai jopa lävistetty/tatuoitu ovat valitettavasti tällä hetkellä vielä tekijöitä, jotka estävät monia ihmisiä palkkaamasta tai suhtautumasta kyseiseen henkilöön vakavasti ja varteenotettavasti. Toki sama sitten toiseen suuntaan: silikonit, tekotukka, tekoripset, avonainen paita, räikeä huulipuna, näyttävä silmämeikki, jne tekevät myös saman. Eli kyllä, maailma pyörii pitkälti vielä sen ympärillä, että pitää olla keskiverto. :)

   Toki myös sillä on merkitystä millaista työtä hakee, hakee kosmetologiksi, personaltreineriksi, tatuoijaksi, vaatemyyjäksi, lihatiskille, postiin, poliisiksi, asianajajaksi, virkamieheksi jne, että millaisella ulkonäöllä ja ulkoisilla jutuilla on vaikutusta. :)

   Poista
  5. "Ja minustakin normit, normaalius, tavallisuus, keskiarvot on oikeastaan aika ikäviä ilmaisuja,mutta valitettavasti niiden kautta maailmaa kumminkin pitkälti toteutetaan." Niin, ihan totta kyllä! :/ Siihen kyllä pitäs munki mielestä tulla jokin muutos, koska eihän se nyt niin voi mennä. En osaa ite määrittää normaalia ihan oikeesti, ku en koe olevani sitä kyllä itekkää. Törmäsin vissiin facebookissa kuvaan jossa laps kysyy äidiltään "äiti mikä on normaali" johon äiti vastaa "en tiedä ei meidän suvussa ole sellaista" :DDD

   Poista
 23. Tää oli hyvä teksti! ♥

  Pakko sanoa, että vaikutat tosi sydämelliseltä ihmiseltä. Vastaat kaikkiin kommentteihinkin aina niin asiallisesti ja ystävällisesti! :')

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä kuinka ihanasti sanottu!!! Että mä sitte rakastan teitä ihanat! <3 Kiitos paljon tämä antoi jälleen uutta potkua kaikkeen :`)

   Poista
 24. Ensinnäkin, aivan ihana tuo uusi Oloblogit -lehti! Todella inspiroiva lehti, sekä mielenkiintoisia juttuja ja ihmisiä! Mahtavaa että lähdit mukaan tuon lehden toteuttamiseen, kun lehtijuttuasi oli niin ihanaa lukea..:)♡ En ymmärrä miten joillakin ihmisillä on voinut olla tuosta lehdestä jotain negatiivista sanottavaa!

  Todella mielenkiintoisia ajatuksia sinulta taas kerran!♡♡ Tosiaan, vaikka mukamas viisaus ja kauneus ei sovi samaan pakettiin, niin miksei sitä silti voisi pitää itsestään huolta ja näyttää hyvältä? Minusta siinä ei ole mitään turhamaista, että pitää itsestään huolta! Toki jos manikyyreihin alkaa kulua satoja euroja kuussa, voidaan silloin puhua ehkä turhamaisuudesta..;) (toki tää on mun mielipide..;P)
  Mutta joka tapauksessa, jos sydän on vilpitön ja puhdasta kultaa, ulkoinen habitus on aivan toissijainen juttu!♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että tykkäsit siitä. :`) Pidin siitä itekkin hyvin paljon ja hyvä, että siihen oli kutsuttu niin erilaisia ja eri ikäisiä bloggaajia :)

   Ei ne kaikki ulkoiset asiat ja seikat tee ihmisestä suoraan turhamaista. Nyt rupesinkin sitten miettimään minkäläinen on oikeasti pinnallinen ja turhamainen ihminen. Mä koen pinnallisuuden niin, että aatellaan sitä ulkonäköä ihan kaikkialla niin itessä, kuin muissakin ihmisissä ja mikäli toisen ulkoinen olemus ei miellytä, niin silloin ei kyseinen ihminenkään. Ite pyrin näkemään aina sinne ihmisen sisimpään olipa minkä tyylinen tahansa.:) Pitää varmaan siitäki kirjoittaa oma postaus :D

   Kiitos paljon Maria <3

   Poista
 25. Ihana teksti taas sulta, ja tosi hyvää pohdintaa kauneudesta! Sisäinen kauneus on tärkeintä, mutta miksi sisäisen ja ulkoisen kauneuden pitäisi muka sulkea toisensa pois? Tai kuka voi edes määritellä ulkoisen kauneuden "mitat" muuta kuin omalta näkökannaltaan. Ja onnea vielä tuosta lehtojutusta, aivan mahtava homma!<3

  VastaaPoista
 26. Hyvä teksti Taniaseni <3 Niin ku sanoin jo silloin ku näytit mulle luonnoksen tästä :) Minun mielestä kauneutta on koko persoona ja keho. Ei pelkät kauniit kasvot ja hyvä kroppa vaan nimenomaan sisäinen olemus ja ihmisen kokonaisuus. Meissä kaikissa on jotain kaunista, oli se sitten ulkoista tai sisäistä. Kaikki ollaan jollain tapaa kauniita :) Niin ihanan keväisiä kuvia muuten, että nää kyllä niin kruunaa koko postauksen! Kuten instaanki jo kommentoin niin kauneutta on sinä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mahoton, ihanat kommentit senku jatkuu!! Oot kyllä niin ystävällinen Anna! Sinäkin olet niin upea ihminen sisäisesti ja ulkoisesti! Kiitos ihan älyttömästi kauniista sanoistasi! :`)

   Poista

Kiitos sinulle kommentista!