21.12.2014

Muistatko nämä 10 postausta?

Kokosin tähän aikaisempia postauksia kuluneen vuoden kunniaksi, jotka ovat olleet minulle kirjoitus hetkellä ja muutenkin tosi tärkeitä juttuja, joista on tärkeää puhua. Osaan on tullut reilusti kommentteja, joten nämä ovat herättäneet myös teissä ajatuksia. Niin hyvältä, kuin se tuntuukin saada sitä positiivista palautetta ja kehuja, niin en haluaisi luoda blogillani täydellistä kuvaa siitä, että olisin itse mikään neiti ajattelun ja ymmärtäväisyyden ammattilainen, tai mitään muutakaan. Se on hassua miten voimme tehdä jostain henkilöstä tietynlaisen kuvan mielessämme blogin perusteella ja varmaan teilläkin on muodostunut käsitys myös minusta.

Ennen kaikkea haluaisin viestittää olevani helposti lähestyttävissä ja ihan samanlainen leivän purija kuin kaikki muutkin. Tavallinen ihminen, joka rakastaa uppoutua kirjoittamaan ja pohtimaan syvällisiä. Sellainen olen aina ollut. Omien polkujeni kulkija ja parantumaton jääräpää, joka haaveilee kauniimmasta maailmasta jossa kaikilla olisi hyvä olla. 

Kaikki ei kuitenkaan näy sinne ruudun toiselle puolelle ja kerron loppujen lopuksi hyvin vähän omasta elämästä. Kysymys kuuluukin, haittaakse? Mun tekstejä saa muuten kyseenalaistaa ja pitääkin, sillä kaikesta kirjoitan vaa oman eletyn elämän ja havaintojeni mukaan. Itse voin nähdä asiat erilailla, kuin joku toinen.

Tulevaan blogivuoteen mahtuu varmasti taas uusia juttuja, joita luonnostelen jo päässäni. En osaa vielä sanoa muuttuuko blogini suunta mihinkään, mutta pyrin koko ajan kehittymään. Itellä tuli kyllä tosi hyvä fiilis palata ajassa hiukan taakse päin ja lueskella näitä vanhoja postauksia. Kopioin joitain virkkeitä kyseisistä postauksista otsikoiden alle, jota klikkaamalla pääsette linkin kautta suoraan juttuihin. Mukavia lukuhetkiä teille!


"Ne pienen pienet asiat jotka elämässä on hyvin saa minut onnelliseksi ja ne tuottaa mielihyvää. Kaikki läheiset ihmiset, perhe ja se, että saa rakastaa. Jostain haluamastani tavarasta, asiasta, tai jostain materiaan liittyvästä jutusta saan sen hetken onnen, mutta pysyvään onnellisuuteen tarvitaan muutakin."

"Välillä mieleeni tulee ihana ajatus paremmasta maailmasta jossa kenelläkään ei olisi paha olla, vaan auttaisimme ja ymmärtäisimme aina toinen toisiamme. Vai kuinka monesti mietimme mitä juuri ne muut ihmiset meistä ja meidän jutuistamme ajattelee, jolloin annamme niiden vaikuttaa omiin valintoihin ja käyttäytymiseemme. Minä ainakin mietin ja olen miettinyt sitä turhan usein. Loppujen lopuksihan me olemme itse vastuussa omasta onnestamme."

taniank


 "Koen itse kiitollisuutta ihan arkisista tavallisista asioista, koska aina arki ei ole ollut niin tavallista, vaan jopa vaikeaa. Kiitollinen olen niistä inhottavista ihmisistä jotka kävivät elämässäni, koska ainakin tiedän minkälainen en itse ikinä haluaisi olla ja minkälaista seuraa en kaipaa. Ne ketkä on pettänyt luottamukseni ovat vain vahvistanut sidettäni niihin ihmisiin jotka pysyvät elämässäni kaikesta huolimatta."

tania


"Tavallisuus: Bloggaajan tulisi olla kaikessa kauneudessaan, mielipiteineen ja ajatuksineen kuitenkin ihan tavallinen ihminen, johon olisi helppo samaistua. Kuinka moni kokee joihinkin blogeihin mentäessä alemmuuskomplekseja? Myönnän..."
 
"Nöyryys: Voinko jauhaa liikaa tästä nöyryydestä? Kommentteihin vastaaminen ja lukijoiden huomioiminen on ihanan bloggaajan paras ominaisuus. Olen etsinyt yhtäläisyyksiä niihin blogeihin joihin olen jäänyt koukkuun saman tien ja eniten siihen on vaikuttanut kaikkien näiden kuvailemani asioiden yhteissumma ja se -minkälainen ihminen blogia kirjoittaa. Loppujen lopuksi tekeekö blogista ihanan itse bloggaaja?"

DSC_2188  

"Olen lähipäivinä miettinyt tosi paljon ihmisten kohteliaisuutta ja sitä miten helpommin ihmiset huomaa ne negatiiviset asiat ja näin ollen helpommin sorrutaan sanomaan se -ei niin kiva palaute. Muistaako kukaan koskaan antaa myönteistä palautetta tai kehuja, vaikka asiakaspalvelussa jos sitä saa ja on tyytyväinen, vai vaijetaanko me? Se on sääli, sillä kehut saa ihmisen puhkeamaan kukkaan. Me ei ehkä osata näyttää sitä, mutta sisimpämme hymyilee pitkään."

DSC_1280  

"Yleensähän niissä vaaleanpunaisissa vaatteissa on joku poni, tai hello kitty ja ihan oikeesti, eikö se oo päivän selvää, että ne on tarkoitettu tyttöjen päälle? Minusta ainakin. Vaaleanpunaisen kauluspaidan, tai ehkä jonkun vaalenapunaisen "poikamaisen" hupparin voisin myös kuvitella ostavani, mutta niitä nyt ei hirveesti oo tarjolla. Silti mun mielestä vaaleansininen on väri jota voi käyttää tytötkin" 

DSC_7913  

"On suuri rikkaus tuntea monenlaisia ihmisiä, jolloin oppii ymmärtämään paremmin tätä kokonaisuutta miten me täällä näitä polkuja kuljetaan, sillä polkumme eroaa muista hyvin paljon. Tiesittehän, ettei oo kahta samanlaista, vaikka tekemällä tekis. Me ollaan siis kaikki erilaisia, eikö!"

"Haluan sanoa teille, että älkää piilottako omaa loistoanne. Elämä on sellaiseen ihan liian lyhyt. Toista samanlaista ei tule koskaan vastaan, sillä olemme kaikki ainutlaatuisia. Niin, ja muistakaa rakastaa! Tästä se lähtee!"

DSC_4805

"Tätä postausta käsittelin mielessäni jo monena iltana, kun painoin pääni tyynyyn ja vedin muhkean peiton korviini. Jännä aihe nimittäin. Me ihmiset -jälleen kerran. Sain kipinän kirjoittaa aiheesta monien asioiden yhteissummasta jossa olen havainnut ymmärtämättömyyttä -niin itsessä, kuin muissakin ihmisissä. Mistä tämä kaikki oikein johtuu? Oon ollut aina sitä mieltä, että mun pää on ihan liian pieni kaikille mun ajatuksille joten yritämpä kirjoittaa niitä vaikka tänne"

DSC_2554  

 "Tuntuuko teistä hassulta, jos kyynelehdin luonnon kauneudesta, auringonlaskusta, söpöstä tanssivasta pikku tytöstä? Saanko tuntea silmäkulmien kostuvan, jos on vaan niin hyvä olla?"

"Osa muistoista liikuttaa. Kauniit kappaleet saa kylmät väreet iholleni. Sielukkaat ja lempeät ihmiset hymyn kasvoilleni. Miksi ihminen ei saisi itkeä tai tuntea voimakkaasti. Liikuttua? Kyllä saa. Siltikään herkkyys ei ole pelkästään kyyneliä tai kylmiä väreitä. Se on ominaisuus, joka tekee elämästä hitusen aistikkaampaa."

DSC_2169

"On olemassa kauniita sanoja, kannustavia sanoja, loukkaavia sanoja, rumia sanoja ja turhia sanoja. Joskus näitä olisi hyvä karsia sieltä omasta suusta. Halusin kirjoittaa aiheesta, koska olen hyvin usein sanonut asioita, joita en joko ole osannut muotoilla oikein, niin kuin ne oikeasti tarkoitan, tai sitten olen yksinkertaisesti ollut niin ajattelematon ja sanonut mitä sylki suuhun tuo. Jälkeen päin toki harmittaa omat puheeni"

"Jokainen tulkitsee muiden ihmisten eleet ja puheet vähän erilailla ja ennen kaikkea on tärkeää miten tuomme omat ajatukset ja mielipiteet esille, sillä siihenkin on useita eri vaihtoehtoja. Tiedättehän, voimme keskustella asiallisesti hymyillen, rauhallisesti huomioiden muidenkin kantaa, huutaen, nalkuttaen, kuuntelematta toista ja niin edelleen. Luulen, että jokainen voi harjaantua tässä miten asiat lopulta esittää."


DSC_4375


"Keräsin tähän postaukseen muutaman kaikkein eniten mieleen painuvimmista kommenteista. Tulen toki iloiseksi kaikista niistä viesteistä mitä pistätte ja lisäksi olen saanut kivaa palautetta myös s-postiin, joten suuret kiitokset kaikille teille jotka jaksatte mieltäni piristää. Joskus saatan miettiä jotain kommenttia tosi pitkäänkin, eli näin haluan näyttää, että kyllä niillä teidän sanoilla on väliä. Voi kun muistaisimme, tai hoksaisimme sanoa ne kauniit ja kohteliaat ajatukset myös läheisillemme."

DSC_6268Mikä teksti on koskettanut teitä eniten, tai jäänyt mieleen? Nyt te saatte vaikuttaa Tanian Silmin blogin sisältöön. Toivoisin postausehdotuksia ja vinkkejä blogini suhteen tulevaa vuotta varten. Onko jotain mitä juuri sinä haluaisit minun kirjoittavan? Voisinko tehdä jotain kenties toisin? Otan vastaan niin risuja kuin ruusujakin. Hui nyt vähän jännittää..

20 kommenttia :

 1. Mukava oli palata hieman ajassa taaksepäin ja muistella vanhempia kirjoituksiasi muru :) Ja mitkä kuvat! Minun kaunotar ♥ Niperoisen kuvatus päätyi heti tätsykän koneen uudeksi taustakuvaksi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa ihana kuulla!! <3 Tuli itellekki hyvä fiilis lueskella noita vanhoja jorinoita läpi :D Siis taustakuvaksi tuo missä se istuu? Oii, ihana. meijjän rakas! <3 :*

   Poista
 2. Oot niin hyvä kirjoittamaan, sun tekstejä on kiva lukea kaunokainen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon. Super kiva kuulla!! <3

   Poista
 3. Ihania poimintoja vuoden varrelta. Tykkään tosi paljon sun syvällisistä pohdinnoistasi! Ja kuvat ovat todella kauniita. Meikkipostaukset skippaan aina ohi, mutta sun syvälliset pohdinnat luen aina ajatuksella, joskus moneenkin kertaan läpi.

  Mukavaa joulun aikaa!

  ps. muistan, että mulla on vastaamatta yhteen sun haasteeseen, otan sen joulun jälkeen työn alle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu niin hyvältä kuulla että syvällisemmät jutut kolahtaa, koska ne on ihan selvästi se mun juttu! :) Tuntuu niin jännältä ajatella, että joku näitä oikeasti lukeekin ja vielä monta kertaa. Kiitos hurjasti tästä palautteesta Heli! <3 Hih ja ei hätää, teet sen sitten, kun ehdit ;)

   Ihanaa joulua myös sinne!! <3

   Poista
 4. Kiva idea palata vähän taaksepäin :) "Keittiöpsykologia" kirjoitukset luen aina. Luen oikeastaan lähes kaiken mistä vain kirjoitatkaan :D Ehkä bloggari-illat tulee luettua läpi vähän hutaisten, koska niihin ei oikeastaan löydy mitään kommentoitavaa, mutta kyllä minä nekin silti luen. Tykkäisin lukea myös ihan arkipäiväisiä juttuja, ja kaikki meikkitestaukset tai vaatevinkit on tervetulleita. Eniten ohi menee ehkäpä vaatekollaasit. Päivistä pojan kanssa lukisin mielelläni, mutta ymmärrän jos se ei kuulu blogisi "genreen" :)

  Edellä olivat vain minun mielipide, niistäkin huolimatta blogisi on upea! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kiva jos tykkäät. :D Teeppäs sinäkin joku tämmöinen vastaava ois huippua! Mukava kuulla, että nuo ihmismielen kiemurat kiinnostaa, sillä mua ittee kiinnostaa just psykologia ja ihmiset tosi paljon. Oikeestaan eniten haluisin saada teksteillä ihmiset ajattelemaan asioita positiivisemmin ja kylvää jonkin sortin ymmärtäväisyyttä muita kohtaan. Pyrin nimittäin ite parantamaan omaa suhtautumista just niihi juttuihin mitä kirjotan.

   Ymmärrän kyllä miks nuo bloggari jutut ei välttis niin uppoa ja onhan niitä ollutkin nyt blogissani aika paljon. Noita kauneusjuttuja tulen varmasti tekemään vielä jatkossakin ja kuvia tulee näkymään runsaasti. Kollaaseja pyrin tekemään mahdollisimman vähän :D

   Ja hyvä että sanoit toiveeksi sen, että haluaisit nähdä päivistämme enemmän. Pyrin löytämään siihenkin jonkun ratkaisun vaikkapa, että tekisin kuulumispostausken ainakin kerran parissa viikossa jne. :) Ja kiitos mielettömästi tästä kommentista Maaria! Sinunkin blogi on upea!!! <3 <3 Ihanaa joulua sinne vielä kerran! <3 :*

   Poista
 5. muistan kyllä kaikki postaukset, ja varsinkin tuo erityisherkkyys on jäänyt mieleeni, sillä pystyn ainakin jollain tasolla samaistumaan siihen :) toki kaikki aiheet ovat tärkeitä ja osaat purkaa ajatuksesi hienosti tänne blogiin<3 jatkossakin toivon näitä pohdiskelevia tekstejä, sillä osaat sen puolen todella hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistan kyllä, että sieltä ruudun toiselta puolelta löytyi myös herkkä tyttö. <3 Sua olisin muuten myös halunnut muistaa pienellä lahjalla, kun aina piristät kommenteilla, mutta oli pakko vähän rajata lukua :( Tuo herkkyys on kyllä monimuotoinen aihe ja voisin jossain vaiheessa kirjoitella sen huonoistakin puolista, vaikka kaiken kaikkiaan se on hieno piirre. Kiitos palautteesta Tuuli ja mukava kuulla että tykkäät mun pohdinnoista. Siitä tulevat kehut liikuttaa aina! <3

   Poista
 6. Kaikkia postauksia en ollut edes lukenut, kun taisin löytää blogisi vasta loppukesästä. :) Oli mukava, kun teit tämmösen koosteen! Tykkään kyllä hirveästi sun kirjoitustyylistä ja tämmösistä postauksista, jotka antaa aihetta miettiä asioita. :) Ja kuvitukset postauksessa on myös ihania ja tunnelmallisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Emmi! Kiitos paljon tästä kommentista ja kiva kuulla, että tästä postauksesta oli "hyötyä" :D Näitä pohdintoja tulen varmasti vielä kirjoittelemaan ja lisäksi toki kevyempiäkin juttuja! :) *hali*

   Poista
 7. Erityisherkkä ihminen on sellanen postaus, mikä jäi erityisesti mieleen just sen vuoksi, kun samaistuttavaa oli niin paljon, ja kerroit asiat niin hyvin. Lisäksi onnellisuuspostaus oli tosi kivaa luettavaa! Ehkä nää kaks oli sellasia ylitse muiden!
  Ja pidä sellasta blogia mikä tuntuu mukavalta, ei niistä sen henkilökohtaisempia tarvitse tehdä kun itsestä tuntuu! ♥ Kuitenkin ehkä senkin vuoksi, kun sulla on niin selkeä linja, tekee tästä erityisen. Ihanaa joulua koko perheelle! ♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vilma! Jotenki koen tämän blogin sellaisena voimaannuttava paikkana jossa voi vaihtaa ajatuksia myös uusien näkökulmien toivossa. Suurena plussana tulee kun sain tutustua teihin muihin bloggareihin ja onhan tämä syksy ollut kivaa aikaa kun tapaamisia on järjestetty :) Ei ole kyllä itsestäänselvyys. Oon kyllä huomannut miten paljon samaa meissä on ja itte asiassa tuosta herkkyydestä on tulossa juttua vielä lisää... Toki niiden omien kokemuksien pohjalta, mut kuitenki.:) Kiva oli kun kerroit omat suosikkipostaukset. Rauhallista joulua sinne Vilma ja isoja halauksia!!!! <3<3<3<3<3

   Poista
 8. Mulle on jääny päällimmäisenä mieleen tunneherkkyyttä käsittelevä postaus. Siihen oli helppo samaistua ja se(kin) herätti paljon ajatuksia :) ihana idea koota näitä postauksia kuluneelta vuodelta, pahastutkos jos teen samantyyppisen yhteenvedon? =) Toivottavasti uusi vuosi tuo tullessaan ihania asioita ja uusia mietteitä! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että voit samaistua noihin herkkyys asioihin ja sitä kautta postaukset on jäänyt mieleen. :) Nuo on itellekkin tosi tärkeitä aiheita ja niistä on ollut kiva kirjotella. Tee toki kooste vuoden tapahtumista en todellakaan pahastu, mutta oli kuitenki kohteliasta kysyä :) <3 Olet niin huomaavainen tyttö! <3 Kiitos paljon kommetista ja oli kiva ku kommentoit pitkästä aikaa. <3

   Poista
 9. Sun postaukset on kyllä ollu huippulaatua <3 Kertaakaan en oo pettynyt sun kirjoituksiin :) Jos ei enää kuulla toisistamme niin Hyvää Uutta Vuotta kaunokainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi ihana kuulla Marika! Vitsit, että piristit mun maanantai päivää kommentillasi!Olet kultainen! Hyvää uutta vuotta myös sinne kaunotar! 💖 💖 💖 :)

   Poista
 10. Kaikki muistan ja tunneherkkyys on jäänyt mieleen erityisesti .. :) kaikki kirotukset on ollu kyllä hyviä ja oon tuumaillut paljon yksikseni niitä :)

  VastaaPoista
 11. tosi kiva postaus!! :) oot tosi hyvä kirjottamaan :)

  VastaaPoista

Kiitos sinulle kommentista!