4.12.2014

Hyväksymmekö?

Mietittekö te koskaan ihmisten yksilöllisyyttä ja sitä mitkä seikat vaikuttaa siihen millasia me ollaan vaikka tänä päivänä? Miten toimitaan ja kuinka jokainen katsoo tilanteita eri silmin? No, minä mietin. Hyväksytäänkö me oikeasti erilaisuus, vai sanommeko vain niin? Haluammeko ymmärtää vain heitä, jotka ovat kaltaisiamme? Näitä mietin jo aijemmin ja mielipiteistä kirjoittelin samaisen tekstin myös äitiyteen liittyen. Loppujen lopuksi mitä se erilaisuus on? Normaalista poikkeavaa? Okei, no mitä se normaali sitten on? 

Tiiän, että on ihmisiä jotka tuomitsee toiset mitä ihmeellisimmistä jutuista, kuten hiustenvärin perusteella, tai lävistys sattuu olemaan jossain muualla ku korvan nipukassa ja niitä sattuu olemaan enempi ku yks. Apua, tai toinen tykkääki samaa sukupuolta olevasta? Tai tuntemasi tyttö onkin oikeasti poika. Outoako? Tiiän myös, ettei kaikkia kiinnostaa aatella ees tämmösiä ja välillä on tosiaan helpompikin ottaa tsillisti ilman turhia spekulointeja, mutta pakko jauhaa, ku musta nää on tärkeitä juttuja.

DSC_4805

On suuri rikkaus tuntea monenlaisia ihmisiä, jolloin oppii ymmärtämään paremmin tätä kokonaisuutta miten me täällä näitä polkuja kuljetaan, sillä polkumme eroaa muista hyvin paljon. Tiesittehän, ettei oo kahta samanlaista, vaikka tekemällä tekis. Me ollaan siis kaikki erilaisia, eikö? Ollaanhan me tultu jo sieltä muotista pois? Loppuuko arvostelu? Haluaisin ainaki ite olla ihminen joka antaa energiaa muille, eikä vie sitä ja hymyilee niilleekkin joilla ei oo voimia hymyillä takaisin. Haluan ylipäätänsä olla ihminen joka huomaa nekin, ketkä haluavat olla huomaamattomia, tai joita ei huomata syystä tai toisesta. Toivon kaikille hyvää ja rakkauden täyteistä elämää.

Olis niin mahtava, jos edes joku sais näistä mun teksteistä ja ajatuksista jotain itselleen, tai vaikuttaisin ihmisiin positiivisesti. Voisin huutaa vaikka koko maailmalle mikä elämässä on tärkeintä. Minusta elämässä on tärkeintä rakkaus, rakkaat, elämänhalu ja ymmärtäväisyys. Se, että oikeasti haluaa olla täällä maan päällä terveenä, hyvinvoivana ja välittävänä ihmisenä. Hyväksyy muut ja ennen kaikkea hyväksyy itsensä. Sen tärkeimmän henkilön hyvänen aika.

DSC_3237 DSC_4797

Takki/Sheinside täältä! Huivi/GinaTricot, Housut/VeroModa, Kengät/Kenkämeklari, Hanskat/en muista

DSC_4795

Minusta on silti tärkeää löytää oma pienuutensa tässä maailmassa, mutta samalla porskuttaa eteenpäin vähän niinkuin muurahainen. Kuinka ihailtavia pikku ahertajia. On tärkeää olla nöyrä, mutta kunnioittaa omaa arvoa siellä missä ikinä olemmekaan ja tiesittehän, että jokainen meistä on oikeasti arvokas. Arvokas, niinkuin timantti. Jopa se pienen pieni muurahainen.

Mikäli joku kokee vaikeiden aikojen, tai ihmisten nujertavan itsetuntoa, tai vievän sitä omaa arvoa, niin olen sitä mieltä, että kirkkain timantti syntyy kovimmassa puristuksessa. Harmi, että usein nämä timantit piilottavat oman loistonsa ja odottavat, että joku tulee ja löytää heidät. Siksi kukaan ei koskaan saa vähätellä omaa merkitystä toisen elämässä. Jokainen voi vaikuttaa. Tuo timantti -sanonta on ehkä ihanin aforismi/sananlasku pitkiin aikoihin. Miten te tulkitsette tuon?

Jokaisella on oikeus onneen ja rakkauteen. Minulla on ja sinulla on. Meillä kaikilla. Siksi olin pakahtua onnesta, kun meille tuli vihdoin tasa-arvoinen avioliittolaki! Olin pakahtua onnesta muiden puolesta!


DSC_4799 DSC_4836

Haluan sanoa teille, että älkää piilottako omaa loistoanne. Elämä on sellaiseen ihan liian lyhyt. Toista samanlaista ei tule koskaan vastaan, sillä olemme kaikki ainutlaatuisia. Niin, ja muistakaa rakastaa! Tästä se lähtee!

Kysymys teille, hyväksymmekö erilaisuuden muissa ja itsessämme? Ja mitä se erilaisuus on?

Rakkaudella, Tania

*takki saatu blogin kautta

53 kommenttia :

 1. Siis vau! Vau mikä teksti Tania. Ihan mieletön! Oot niin taitava kirjottaan <3 Tähän tekstiin pystyi samaistuun ja hyvin monessa kohdassa ajattelin, että nuinhan mieki ajattelen. Kaikki nää lauseet oli niin totisinta totta. Kuvat vielä kruunas tän postauksen! Niin itsevarma ja kaunis nainen :) <3 Mieki oon käyny kesällä tossa samassa paikkaa kuvaileen. Siinä lähettyvillä on kyllä kivoja kuvauspaikkoja. :) Voi ku ois kivaa päästä taas sinun kaa ajatuksia vaihtaan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten ihana kommentti Anna! <3 Kiitos tosi paljon tuli hyvä mieli tästä ja kiva kuulla, et aatellaan samanlailla. Meidän pitää nähdä pian niin päästään vaihtaan ajatuksia! <3

   Täällä on kyl kivoja kuvauspaikkoja! ;)

   Poista
 2. ihania sanoja ja mietteitä Tania!♥ monet asiat elämässäni ovat opettaneet miulle suvaitsevaisuutta, ja inhoan yli kaiken ahdasmielisiä ihmisiä jotka eivät kykene ymmärtämään pienintäkään erilaisuutta. Erilaisuus on oikeasti rikkaus ja jokaisesta löytyy aina jotain hyvää, olipa sitten millainen tahansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muaki jotenki ravistaa semmoset ahdasmieliset ihmiset, mutta toisaalta löytyyhän semmoseenkin jokin syy :/ Onneks ite voi kuitenki valita kenen seurassa haluaa aikaa viettää :) Kiitos paljon kommentista Tuuli, viisaita sanoja sinulla! <3

   Poista
 3. Ihana postaus, tosi kivoi noi kuvat kaunokainen <3

  VastaaPoista
 4. Mä niin rakastan lukea tekstejä, joihin on oikeasti käytetty aikaa ja ajatusta. Ihana.

  VastaaPoista
 5. "Harmi, että usein nämä timantit piilottavat oman loistonsa ja odottavat, että joku tulee ja löytää heidät."

  Osui, kolisi ja upposi.

  Todella hieno teksti Tania, oot aivan käsittämättömän upea ihminen <3

  VastaaPoista
 6. Jokainen tosiaan on erinlainen mutta silti mua kyllä ärsyttää suunnattomasti ne ihmiset ketkä mainostaaa jatkuvasti kuinka erinlaisia he ovat.Yksi tuttuni on juuri sellainen.Hän kehuu jatkuvasti kuinka hän on erinainen ja erikoinen ja miten uskaltaa tehdä asioita mitkä useimmiten pöyristyttää ihmisiä.Kerran uskalsin avata suuni ja selitin, että eikö kaikki ihmiset oo erinlaisia ja ainutlaatuisia.Tyyppi hymyili mulle ja selitti ettei kaikki vaan uskalla olla yhtä rohkeita kun hän.Eikä kuulema häntä ja muita hiirulaisia voi edes verrata toisiina.En jaksannut vääntää hänen kanssa kättä asiasta ja annoin asian olla.Mutta voin kyllä väittää, että hänen kaikki tatuointisa tai monella erillä shokkivärillä värjätyt hiukset ja provosoivat asut eivät jäänny mieleenki miksi hän juuri olisi erinlainen vaan hänen tapansa mainostaa ja kehua itseänsä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi apua kuulostaa kyllä melkoselta :D Mistähän moinen oman ittesä jalustalle nostaminen mahtaa juontaa juurensa? :O Hoksaan sun pointin kyllä täysin miks ärsyttää! :/

   Ja tuossa oot oikeessa, et jokainen on erilainen omalla tavallaan :) Kiitos kommentista!

   Poista
 7. Oot niin ihana - sisältä ja ulkoa! :)
  xoxo Mella

  VastaaPoista
 8. Hyvä teksti Tania! :) Kyllä me kaikki olemme erilaisia. Ja itse ainakin yritän hyväksyä erilaisuutta ja arvostaa jokaista ihmistä yksilönä. Joissain tilanteissa se vain on vaikeampaa kuin toisissa. Vaikka olisi ihanaa sanoa, että hyväksyn ja olen suvaitsevainen, niin tuntuu, että jokaisessa meissä vain on se jokin asia, jota emme kuitenkaan hyväksy tai arvosta ja sen perusteella tuomitsemme ihmisenkin. Sille ei vain voi mitään, se kuuluu ihmisyyteen. Mutta kun sen tiedostaa, on se helpompaa käsitellä ja miettiä miksi tämä aiheuttaa minussa tunteita. Onko se tunteiden kuohuttaja oikeasti tuo ihminen vai kumpuaako tämä vain jostain muualta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykysin ite koitan jopa aatella tuolleen, et jos mulla tulee jostain ihmisestä ikäviä fiiliksiä ja ensisijainen tunne on mitä on, niin koitan miettiä aiheuttaako sen oikeesti se ihminen, vai joku muu sen hetkisessä tilanteessa, tai jossain muussa. Tosi fiksu kommentti Mari ja kyllä ne tietyt jutut vaan kuuluu ihmisyyteen, eikä kaikista voi pitää :) Kiitos paljon Mari.. tämä sai aatteleen paljon asioita.

   Poista
 9. Hyvä kirjoitus!! <3 Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
 10. Ihan mahtava teksti Tania :)<3 näistä asioista vähän eilenkin puhuttiin <3 oot kyllä sellanen ihana aarre <3 kaikki me ollaan arvokkaita! Jokaisella on oikeus olla juuri sellainen kun on<3 mehän kaikki ollaan nimenomaan erilaisia ja se on vaan hieno ja arvokas lahja <3 ei ole toista Taniaa eikä toista Emiliaa :)) pus<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih ihanasti sanottu nuo viimeset lauseet! Ihana mussukkani! Kiitos kommentista! <3 :)

   Poista
 11. Ihanasti kirjoitettu, niin viisaita sanoja. <3 Niin eipä sitä varmaan voi sanoa, että mikä on erilaisuutta, koska jollain tapaa me kaikki ollaan erilaisia! :) Varmaan erilaisuuden hyväksyminen olisi sitä, että hyväksytään eikä syrjitä niitä jotka ovat jollain tapaa toisenlaisia kuin itse olisi. Ihanuus Tania, kauniita hymyileviä kuvia sinusta. <3 Ja ihana takki!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin minäkin sen aattelen! <3 Tykkään muute itekki tosta takista paljon,,, sillä ei vaan tahdo oikeen tareta enää, ku ehkä keväällä seuraavan kerran! :) Kiitos kommentista ja kehuista ihana Elisa! <3 ja däääm meän pitäs nähä!! Innolla odotan muuten tiistaita!!! <3

   Poista
 12. Olipas koskettava teksti, jälleen kerran! Tekstistä huokui lämpö ja välittäminen, sellainen läheisenrakkaus, joka kaikilla pitäis olla!♡ Olen itse sivusta seurannut autistisen veljeni elämää ja taistelua siitä, että ihmiset ymmärtäisivät että hänkin on yhtälailla tunteva, rakastava ja ajatteleva ihminen, vaikka omaakin tavallisuudesta poikkeavia piirteitä ja tapoja.. Yhtälailla hänkin on saman arvoinen kuin kuka tahansa meistä, mutta tosi moni ajattelee toisin.. Miksi erilaisuutta pelätään? Kuka täällä päättää, mikä on normaalia ja mikä ei? Juuri näitä kysymyksiä oon miettinyt itsekin.. Sama kysymys pätee myös tuohon pinnalla olevaan keskusteluun tasa-arvoisesta avioliittolaista... Olen myös iloinen niiden ihmisten puolesta, ketä tuo asia koskettaa! :)
  Tulipa kyllä jotenkin hyvä mieli tästä postauksesta! Itsekin haluaisin julistaa maailmalle, ettei erilaisuutta tulisi pelätä..:) Erilaisuushan on rikkaus!♡ Kiitos ihanasta tekstistä!!♡♡♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa ihana kommentti sinulta Maria ja oli mukava, kun kerroit veljestäsi. Harmi miten ihmiset eivät aina osaa suhtautua erilaisuuteen, vaan sitä jopa kavahdetaan ja pelätään. Juuri noiden tavallisuudesta poikkeavien piirteiden ja tapojen vuoks jotka itsestä tuntuu oudoilta olis hyvä miettiä aina ensin mikä siinä mahtaa olla taustalla ennenku lähetään tuomitsemaan ja ollaan ymmärtämättömiä. Ihan niinku meissä kaikissa on varmasti jotain semmosta jota muut pitää "outona."

   Mullekkin tuli hyvä mieli tästä sinun kommentista ja sustakin huokuu se miten lämmin ihminen olet! <3 Kiitos! <3

   Poista
 13. Hyvä kirjoitus, todella kauniisti kirjoitettu - ja asiatekstiä, kuinkas muutenkaan.

  Minä ajattelen, että me kaikki ollaan omalla tavallamme erilaisia - ja että sen vuoksi, vaikka toisen erilaisuus jostain syystä kummastuttaisikin, se tulisi hyväksyä. Haluammehan kaikki hyväksynnän myös itsellemme. Kukapa sen voi sanoa, millainen erilaisuus pitäisi tuomita - niin kauan, kun kyse ei oikeasti ole asioista, jotka aiheuttavat toiselle jotain konkreettista vahinkoa. Harvemmin kuitenkaan on.

  Jokaisella saa kyllä minusta olla oma arvomaailmansa, ja ymmärrän senkin että kaikkea ei välttämättä ns. katsota hyvällä. Ajattelen kuitenkin, että tietynlaisen arvomaailman omaava ihminenkin voi yrittää ymmärtää, hyväksyä ihmisen asian X takana (esim. lukuisten lävistysten) ja arvostaa häntä ihmisenä. Ei niistä lävistyksistä ole pakko pitää eikä niiden puolesta ole pakko nousta barrikaadeille, tosin tuomitseminenkin on syytä unohtaa.

  Ps. Ihania kuvia sinusta taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi fiksu ja asiallinen kommentti ja hyvin olit tiivistänyt koko pointin tähän kommenttiin! :) Just noin sen itekki aattelen, et vaikka joku juttu sotis vastaan omia periaatteita ja mieltymyksiä niin silti esim lävistysten takia ei tarvii tuomita koko ihmistä...vaikkei niitä itelle haluiskaa ja tää lävistys juttu oli vaan yks esimerkki. Tietty on semmosia seikkoja kuten ilkeys ynnä muut jutut joita ei tarvii hyväksyä, mutta en kuitenkaa meinannu tekstillä ihan sitä, vaan erilaisuuttaa yleensä :) Kiitos mahtavasta kommentista Janni! <3 <3

   Poista
 14. Upea teksti ja hyvän aihealueen olet valinnut, sopii tähän hetkeen! Vaikutat niin ystävälliseltä ja ymmärtäväiseltä ihmiseltä, joka välittää kaikista ja sellainen varmasti oletkin.<3 Siitä ei tässä maailmassa varmasti pääse koskaa mihinkään, että aina erilaisuutta tuomitaan ja arvostellaan, mutta suvaitsevaisuuteen pitäisi kaikkien pyrkiä. Itse myöskin pyrin aina siihen ja haluan olla se hyvää tuova ihminen. Täytyy taas sanoa, että olet ihan uskomaton kirjoittaja<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Musta kans tuntuu, että tietynlaisesta arvostelusta ei päästä koskaan pois, mutta ainahan sitä saa toivoa! :) Musta vaan tuntuu, ettei meistä kukaan synny pahaksi, vaan elämä ja muut ihmiset ne on mitkä siihen vaikuttaa mitä kenestäkin tulee :/ Sinustakin olen saanut niin ihanan kuvan Jasmina! kiitos ihanista sanoista! Lämmitti mun mieltä tosi paljon! <3 <3

   Poista
 15. Haluaisin sanoa olevani ymmärtäväinen ja suvaitsevainen, ja tiettyyn pisteeseen saakka olenkin. Kirjoituksesi aihe on hieno, mutta ei ehkä niin mustavalkoinen. Mielestäni on asioita, joita oman yksilöllisyytensä ja luonteensa, joka on jokaisella erilainen, takia ei voi kaikkea suvaita. Hyvin asian yhteydestä riippuvaista, mutta aina pitää pyrkiä suvaitsemaan toisia ja ymmärtämään ihmisten erilaisuutta, kuten sitäkin, että itse on erilainen kuin muut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, en tiedä onko mielipiteet ja arvomaailmat koskaan täysin mustavalkoisia, eli ei siis tämäkään. Toki aina tulee vastaan henkilöitä joiden jutut ja arvomaailmat eivät kohtaa ja sillon on tosi vaikeeta hyväksyä koko ihmistä mikäli joku juttu sotii vastaan pahasti itelle tärkeitä arvoja. Hoksaan kyllä sun pointin täysin! Ja eihän kaikkee tarvii suvaita -tietenkään! Niinkuin sanoitkin niin hyvin asian yhteydestä riippuvaista! :) Tuleeko sulla mieleen joku tietty juttu mitä et ole itse suvainnut? :) Kiitos kommentista ihana äityli! <3

   Poista
  2. Mulle heräsi tästä tekstistä hyvin samanlaisia ajatuksia kuin Maarialla. Olen joskus joutunut tilanteeseen, jossa en kertakaikkiaan ole voinut ymmärtää/hyväksyä toisen tapaa tai tyyliä suhtautua asioihin ja kohdella kanssaihmisiä. Epäoikeudenmukaisuus ja ilkeys nostaa aina meikäläisen niskakarvat pystyyn, vaikka henkilö kuinka olisi omasta mielestään rohkea tai suorasanainen. Kuinka pitkälle asioita voi laittaa oman persoonan ja "erilaisuuden" piikkiin. Varsin mielenkiintoinen kysymys. Vapaa-ajallahan itse valitsemme keiden kanssa aikaamme vietämme, mutta esim, työelämässä tämä ei ole niin yksinkertaista.

   Hieno ja ajatuksia herättävä teksti taas kerran! Kiitokset :) Otsikon kysymykseen joudun kuitenkin vastaamaan: en aina. Tälläkin hetkellä elämässäni on joitakin ihmisiä joiden persoonassa/yksilöllisyydessä ja sitä kautta toiminnassa on piirteitä joita en ymmärrä enkä hyväksy, eikä minun tarvitsekaan, sillä huonoa ja epätasa-arvoista käytöstä perusteltuna omalla persoonalla ei mielestäni koskaan pidä hyväksyä. Kuten Mari tuolla ylempänä sanoikin, on kuitenkin aina hyvä miettiä kumpuaako ikävä tunne oikeasti toisesta ihmisestä vai jostain ihan muusta.

   Ihana tuo timantti-vertaus. Kyllä mä henkilökohtaisesti uskon, että vaikkeivät mitkään taistelut kellekkään automaattisesti mitään sadekehää anna, niin vaikeuksien voittaminen kuitenkin luo ihmisen persoonaan jonkinlaista syvyyttä, taitoa nähdä asiat monista eri näkökulmista.

   Poista
  3. Mihin mä joutusinkaa ilman tätä blogia! :D Vau miten ajatuksia herättävä kommentti ja totta tosiaan, oon sun kaa kyl ihan samaa mieltä. Maariallaki oli tosi hieno kommentti. Tarkemmin ku asiaa miettii ni erilaisuudessa en niinkään kato hyvällä mitään ilkeyttä, tai epäoikeudenmukaisuutta. Ylipäätään mitään jossa jotenkin "satutetaan" muita ihmisiä. Onneks oman seuransa voi valita ja jättää ne henkilöt pois jotka jostain syystä tuntuu epämiellyttäville. On mullakin henkilöitä joiden tapaa toimia en oikeestikkaa kato hyvällä, tai tekisin monet jutut ite erilailla, mutta nyt ku mietin, niin mun puolesta he saavat olla semmosia ku ovat kunhan mun ei tarvii olla tekemisissä tms. Vaikee selittää :D Ikävistä ihmisistä monesti oppii sen millanen ei ite ikinä haluis olla, tai sitten oppii jotain muuta jopa itestä. Kirjotin tän tekstin sillon ku oli puhetta tästä tasa-arvoisuudesta ja siitä miten kaikilla on oikeus siihen rakkauteen ja avioliittoon :)

   Tuo Marin kommentti oli myös tosi mielenkiintonen, ku alkaa miettiin joitain henkilöitä jotka tuo sitä ikävää fiilistä vaikkei ne välttis mitään pahaa sanois ni joku juttu niissää vaan saa aikaan jotain epämiellyttäviä tunteita ja niitä ku alkaa oikeesti funtsii mistä se juontaa juuresa. Vastaus voi löytyä menneisyydestä, tai jostain muuten tutunomaisesta, mutta ikävästä jutusta. Ihmismieli ku on niin mystinen :) Toivottavsti vastaat vielä jotaki :)

   Poista
  4. Ymmärsinkin kyllä sun alkuperäisen pointin, yksilöllisyys on hieno asia ja jokaisen pitäisi oppia arvostamaan itseään ja ymmärtämään muita. Mun ajatuksilla on tapana lähteä vähän rönsyilemään, ja yritin niitä tähän selostaa varmaankin taas hieman sekavasti :) Mutta, joka kerta näitä postauksiasi on ilo lukea, koska ne herättävät ajatuksia. (Joita joskus on hyvin vaikea sanoiksi pukea, kuten nyt :)

   Poista
  5. Hienosti puit ajatukset sanoiksi ja kiitos tosi paljon kommentista! Arvostan sitä suuresti ja hyvä vaan, että tekstit herättää ajatuksia :) <3 Arvaappa lähteekö mulla aina rönsyilemään nuo postaukset ku tulee aina uusia juttuja mieleen mitä kirjottaa kesken jonkun toisen aiheen. :D Kiitos sinulle! <3

   Poista
  6. Ei tule näin äkkiseltään mieleen mitään erityistä tilannetta, jota en olisi suvainnut. Mutta noin yleisesti, kuten sinä ja Salla tässä mainitsittekin, ilkeily toisen kustannuksella on yksi niistä. Toisaalta, eikö sen pitäisi olla itsestäänselvyys, ettei toisen mollaamista hyväksy? :) Joten en tiedä, oliko tuosta nyt ihan turha mainita! Ehkäpä se ei ole kaikille itsestäänselvyys? Harmillista, jos ei. Mutta kuten vastasit Sallalle, meillä on kuitenkin jokaisella yksilönvapaus valita seuramme, eikä mielestäni kannata tuhlata aikaansa ihmisiin, joita ei käytöksen takia suvaitse. Se onkin mielenkiintoista, että missä se raja tosiaan menee minkä voi panna sen kuuluisan erilaisuuden piikkiin... Turhaakin turhempaa on sitten olla suvaitsematta kanssaihmisiä ulkonäön tai tämän tapetilla olleen seksuaalisen suuntautumisen takia!

   Tästähän saa aika mehevän keskustelun, kiitos vaan Tania! :D

   Poista
  7. Heh, hyvä vaan kun syntyy keskustelua!! Tykkään! :D Niin,ehkä erilaisuuden näkee jokainen ihminen hieman vähän eritavalla? Se on jännä miten joku ihminen voi tuntua epämiellyttävältä, muttei välttis osaa ees sanoo mikäs siinä nii ärsyttää. Niin kauan ku mua ei loukata tahallaan ja annetaan tilaa, ni ite pyrin hyväksymään muut semmosina ku ne on ulkonäköineen kaikkineen.

   Ja mitä tuohon ilkeään käytökseen tulee, ni onneks seuransa voi tosiaan valita.. ainaki vapaa aikana. En myöskään jaksa uskoa, että ihan tasapainonen ihminen tai muuten kondiksessa oleva koskaan olis tahallaan toiselle ilkeä. Sillon siinä on taustalla jotain muuta joka ei ainaskaa oo sen vika jolle siinä ilkutaan. Vähä taas mullaki lähti rönsyilemään tää kommentti, muttaku tuli tosta ilkeydestä puhetta. Kiva, kun vielä vastasit! <3 :)

   Poista
 16. Ihana teksti taas, näitä on ilo lukea. Kauniita kuvia. <3

  VastaaPoista
 17. Todella kaunis teksti, todella hienosti kirjoitettu. Upea nainen olet. <3

  VastaaPoista
 18. Ymmärtäväisyys on kyllä todella tärkeä asia, eihän ilman sitä olisi oikeasti mitään missään. Ei sopusointua eikä ylipäätään mitään. Onneksi on kumminkin paljon ihmisiä jotka hyväksyvät toiset sellaisina kuin he ovat ja haluavat ainakin yrittää ymmärtää, itse olen kanssa sitä tyyppiä vaikka ihan kaikkea ei tarvisekkaan aina yrittää ymmärtää, senkin olen oppinut. Jos ei jotain asiaa ymmärrä, voi kumminkin olla hiljaa eikä esimerkiksi huudella törkeyksiä ympäriinsä.
  Tuli mieleen että oletko muuten jo kirjoittanut tänne hiustenhoitovinkkejä?:) sinulla näyttää olevan kauniit hyväkuntoiset hiukset, minä en olen itse edes koskaan vielä värjännyt hiuksia mutta latvat ei pysy hyväkuntoisina jolloin on pakko aina leikata ja lyhentää latvat vaikka ei haluaisi.. Niin olenkin miettinyt että ehkä jotkin vitamiinit (tai ruoka) vaikuttaa myös hiusten kuntoon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että ajatellaan tuosta hyväksymisestä ja ymmärryksestä samanlailla :) Oon saanut susta kyllä hyvin ymmärtäväisen ja fiksun kuvan kaikin puolin. Ja noihin hiuksiin, ni mä laitan aina pesun jälkeen öljyä latvoihin ja se silottaa kyl aika hyvin ja pitää latvat pitkään hyväkuntoisina. Tietenki oikeanlainen ravinto vaikuttaa myös oikeastaan kaikkeen, ihoon, kynsiin ja hiuksiin :) Eli monipuolinen ravinto sopivasti kaikkea päivittäin niin on ok :) <3 Kiitos kommentista Susanna! <3

   Poista
 19. Loistava postaus, Tania! Tuota timantti-aforismia olen joutunut toistelemaan itselleni parin viime vuoden ajan, ja viime aikoina on alkanut oikeasti tuntua, että se voisi olla tottakin. Ahdasmielisyyttä ja ennakkoluuloja olen saanut kohdata sairauteni vuoksi niin työpaikalla kuin lähipiirissä vaikka voisi luulla, että tietoa on jaettu aivan riittävästi. Oman heikkouden kautta olen oppinut ymmärtämään hieman syvemmin ihmisten niin erilaisia lähtökohtia ja elämäntilanteita.
  Toisten tuomitseminen on aika jännä juttu - ihan toissa viikolla, kun olin Hampurissa eräällä asuinalueella ja otin kuvia kauniista merenrantaan laskeutuvasta pienestä kujasta, sitä pitkin lähestyi kaksi aussityttöä jolloin tietenkin sammutin kamerani (en ota ihmisistä kuvia ilman lupaa) ja käänsin objektiivin vieläpä osoittamaan alaspäin. Toinen tytöistä sanoi kuuluvasti toiselle: "Why are all these f... tourists here?" En reagoinut mitenkään vaan jatkoin kuvaamista kun he olivat menneet ohitseni. Törmäsin heihin muutaman minuutin päästä uudelleen kun kuvasin erään kaiteen yli vuorenrinteen taloja ja toinen tytöistä huudahti: "That f... bitch just took my picture!" vaikka he kyllä näkivät ettei kamerani osoittanut heihin päinkään. Olin niin äimistynyt etten osannut sanoa siinä sanaakaan. Mieheni vain totesi (oli seurannut tilannetta sivusta) että ilmeisesti jokin olemuksessani tai ulkonäössäni harmitti kyseistä neitosta, ja päätti sitten yrittää pahoittaa mieleni. Vaikka tilanteessa harmitti, etten saanut sanottua mitään nasevaa takaisin (mieleen tuli englanniksi kyllä yhtä ja toista) näin jälkeenpäin olen tyytyväinen, ettei tullut lähdettyä moiseen mukaan. Joskus aiemmin olisin varmaan napauttanut takaisin jotain ilkeää - tai pahastunut niin etten olisi enää uskaltanut ottaa kuvia missään - nyt lähinnä tuli mieleen että saatoin muistuttaa jotakuta, joka on joskus pahoittanut hänen mielensä. Jostain syystä tämä tyttö päätti inhota minua heti ensisilmäyksellä ja kutsua minua sanalla bitch.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei hele mitä käytöstä ollu niiltä voi morjens!! Alkoi oikeesti tympäsee sun puolesta! Ite oisin varmaan vastaavassa tilanteessa sanonut, etten ollu ottamassa heistä kuvaa (todellakaan) ja varmaan kysynyt miksi pitää puhua noin ilkeästi. Tai sitte oisin ollu niin järkyttynyt ja kattonut vaan monttu auki...ja jättänyt omaan arvoonsa.

   Mutta tosiaan, aika hyvin päätelty tuo, että ehkäpä muistutit jotain henkilöä joka häntä on joskus loukannut, tai jotain :/

   Tuo Timantti -aforismi on kyllä ihana ja varmasti pitää sinun kohdalla hyvin paikkaansa. Harmi miten olet joutunut kohtaamaan ihmisten ymmärtämättömyyttä sairautesi vuoksi. *hali!* Ja kiitos kun jätit kommenttia ja tykkäsit tekstistä. Sun kommentti merkkas mulle tosi paljon! <3

   Poista
 20. Tania sää oikeesti sait mulle kyyneleet silmiin tätä lukiessa<3 "kirkkain timantti syntyy kovimmassa puristuksessa" - Mä tulkitsen sen niin, että kaikki paha jota käyt läpi, tekee susta vain vahvemman ihmisen. Tää sai mut tosi paljon miettimään kyllä erilaisuutta. Sää oot niin ihana♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Emilia mikä ihana kommentti!!! Mullaki pääsee itku ku sä oot niin ihana! <3 :`)

   Poista
 21. Voi oot niin symppis tyyppi ! :´) Hyvä teksti ja oon monessa asiassa samaa mieltä :) Erilaisuus on mun mielestä rikkaus, mutta tuomitsioita riittää, ulkonäkö asioissa varsinkin omalla kohdalla .. Onneks asia häiritsee tuomitsijoita eikä mua :D

  PS: Mustakin niin hianoa, että tasa-arvoinen avioliittolaki meni läpi ! Rakkaus kuuluu kaikille ! :) mutta siinäkin .. Miksi ihmiset eroavat moisen takia kirkosta ? Onko ne sitten olleet kirkkoon kuuluvia vain naimisiin menon vuoksi ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootpa ihana!! :`) Kiitos paljon ja mukavaa, että aatellaan monesta jutusta samanlailla! Harmi jos ihmiset on tuominnut sua ulkonäkyyn liittyvissä asioissa. Tuo kyllä todellakin kertoo enempi niistä, ku susta ja hyvä ku et anna sen häiritä kuitenkaa! <3

   Tuohon kirkko hommeliin, niin en kyllä osaa sanoa. Toisaalta ymmärrän kyllä heitäkin jotka ovat aatelleet naimisiin menon olleen vain miehen ja naisen välinen asia. Onko ne aatellut sen asian sitten jotenki uskonnon kautta? En silti tarkota, että ite aattelisin sitä niin, koska minunki mielestä rakkaus kuuluu jokaiselle ihmiselle sukupuoleen katsomatta. Tarkotin vain, että jokaisella on silti oikeus mielipiteeseen, mutta ois kyl hauska kysyä asiaa sellaselta joka kirkosta tämän asian vuoks on eronnu..... :) Kiitos kommentista! <3

   Poista
 22. Tää oli ihana teksti. Enkä tuu unohtaan tuota timantti-aforismia, kun sen mulle silloin sanoit ♥♥ :') Ja voin kertoa, itse oon kyllä elävä todiste, että joskus on näin että todellakin kun kovassa puristuksessa on oltu, se opettaa ja kasvattaa jossain määrin enemmän ku se, että oisit elänyt tasaisen hyvän ja onnellisen elämän.
  Samaistun sekä sinun tekstiin, että joihinkin noihin hienoihin kommentteihin mitä tänne on kirjoiteltu. Jotenkin itse ajattelen niin, että niin monta ihmistä täällä on, niin yhtä monia mielipiteitäkin. Jotkut asiat välttämättä ei tunnu hyvältä/oikealta, (en nyt oikeesti meinaa mitään nenälävistystä :DD) ja mun mielestä ne eriävätkin mielipiteet saa kaikille suoda, ja antaa niille tilaa :) Eri asia on toki sitten se, että ilkeillään ja tuomitaan, ja oikeasti kiusataan niitä, jotka esimerkiksi tekee asioita mistä itse ajattelet toisin. Eli pähkinänkuoressa, kun en näköjään osaa mitään selittää järkevästi; mielipiteet saa kaikilla olla, mutta niidenkin esilletuomisessa tulee olla hienovarainen, nöyrä itsensä ja omien mielipiteidensä kera, ja pyrkiä arvostamaan kaikkia kanssaihmisiä. Ja itse ainakin pyrin elämään niin, etten ajattele itseäni yhtään sen kummempana kuin muutkaan, vaikka mielipiteet ja arvot poikkeaisivat kuinka :) Mielummin sitä sitten vaikka alentaa itsensä, kun korottaa, jos on pakko valita. Apua ymmärsitköhän yhtään mitä meinaan :'D Mutta eniveis, oot ihku ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kerta kaikkiaan ihana kommentti Vilma ja hoksasin mitä ajat tekstillä takaa! Oot jotenkin semmonen filosofinen ihminen ja kirjotat hyvin. Ja niinku tuo Sallakin kirjoitti ettei elämän kolhut automaattisesti sitä timanttista "sädekehää" ympärille anna, mutta silti tuo timanttinen vertaus on lohduttava vertaus heille jotka ovat olleet kovassa puristuksessa menettämättä kaunista sieluaan. Niinkuin sinä! <3 Luulen, että sellaiset osaa arvostaa niitä elämän yksinkertaisia ja pieniä asioita jollain tavalla enemmän kuin he jotka on saanut ratsastaa kultaisilla vaunuilla läpi elämän.

   Ja oot niin oikeassa, että omat mielipiteet saa pitää kaikesta huolimatta. Meitä kyllä mahtuu tänne maailmaan vaikka minkälaisia tapauksia :) Joka päivä tulee viisammaksi. Kiitos ihanasta kommentista Vilma ja anteeksi kun vastaaminen kesti en tajua mitä mä täällä oon oikeen haaveillut :D

   Poista
  2. Viimenen lause -> repesin :DD Ihana rakas ♥

   Poista

Kiitos sinulle kommentista!