15.11.2014

Mieti, ennen kuin avaat sanaisen arkkusi!

On olemassa kauniita sanoja, kannustavia sanoja, loukkaavia sanoja, rumia sanoja ja turhia sanoja. Joskus näitä olisi hyvä karsia sieltä omasta suusta. Halusin kirjoittaa aiheesta, koska olen hyvin usein sanonut asioita, joita en joko ole osannut muotoilla oikein, niin kuin ne oikeasti tarkoitan, tai sitten olen yksinkertaisesti ollut niin ajattelematon ja sanonut mitä sylki suuhun tuo. Jälkeen päin toki harmittaa omat puheeni.

Ihaillaanko me sananvalmiita ihmisiä ja heitä, jotka puhuvat asioista suoraan? Itse ihailen paljon tilannekomiikkaa ja hienotunteisuutta, mutta myös kiltteyttä. Kulkeeko nämä käsi kädessä`? Onko puhuminen hopeaa ja vaikeneminen kultaa?

DSC_4375 DSC_4379 DSC_4344

Kirjoitin viimeksi pohdiskelevan aiheen ymmärryksestä ja siitä miten se auttaa meissä monessa tilanteessa ja jälleen olen ymmärtänyt jotain uutta. Yleensä kirjoittamisen siemen lähtee jostain koetusta asiasta, omista ajatuksista tai jostain muusta jonka vuoksi mieleni on lähtenyt laukkaamaan upoten johonkin tiettyyn aiheeseen yhä enempi. Vähitellen olen valmis kirjoittamaan siitä blogiini, mutta usein teksti lähtee tulemaan, kuin itestään. Vähän niinkuin nyt.

Tähänki sain kuitenkin idean oikeastaan erään facebook ystäväni päivityksestä, joka jostain syystä jäi vahvasti mieleeni: "On hyvä muistaa elämässä se, että on kolme asiaa, joita emme saa takaisin:  "Sanottu sana, tehty teko ja menetetty aika." Voisiko asiaa paremmin sanoa ja minusta tuo on niin totta, kuin olla voi. Siksi jäinkin miettimään lähinnä sanoja. Sanolla voi kehua, kertoa omia mielipiteitä ja ajatuksia, mutta sanoilla voi myös satuttaa. Sanat jää vahvasti mieleemme ja sanonta "ei haukku haavaa tee" on kyllä aika hanurista suoraan sanottuna. Aika sääli, että monesti huomaammme ilkeästi sanotut asiat silloin, kun on jo liian myöhäistä. Silloin kun vahinko on jo tapahtunut.

DSC_4385

Aina voi pyytää anteeksi, mutta sanotut sanat ovat iskeytyneet toisen sisismpään loppuelämäksi ja auttaako silloin sanoa, ettei tarkoittanut mitä sanoi? Tämä takia kannattaakin olla varovainen, ettei sano mitään peruuttamatonta ja jokainen meistä on itse vastuussa siitä mitä suusta päästämme.

Olen itse henkilökohtaisesti aika temperamenttinen luonne ja monesti muiden tunnetilat ynnä muut jutut vaikuttaa aika vahvasti mieleeni ja ne asiat jotka on tapahtunut vaikka aikasemmin. Eli saatan olla persauksille ammuttu karhu jostain edes menneestä jutusta joka vaikuttaa vielä illalla mun käytökseen. Niinkuin huomaatte kaikki vaikuttaa kaikkeen, vaikka meidän pitäs elää tässä hetkessä. Mulla on vielä pitkä matka oman itseni kanssa. Voin myöntää sen.


DSC_4347 DSC_4370  

"Hiljaisissa vesissä asuvat viisaimmat kalat." Minulle tulee mieleen, ettei aina kannata sanoa sitä mitä ajattelee, koska aina ajatuksemme eivät ole edes totta, vaan mielikuvituksen tuotetta. Se ei loppujen lopuksi tee ihmisestä rehellistä, tai suoraa. Fiksu ihminen miettii aina, ennnen kuin puhuu. Fiksu ihminen miettii mitä sanoista seuraa ja loukkaako niillä ketään, tai niin ainakin äkkiseltään tuntuis. Mahtaako ihminen temperamentilleen mitään? 

Jokainen tulkitsee muiden ihmisten eleet ja puheet vähän erilailla ja ennen kaikkea on tärkeää miten tuomme omat ajatukset ja mielipiteet esille, sillä siihenkin on useita eri vaihtoehtoja. Tiedättehän, voimme keskustella asiallisesti hymyillen, rauhallisesti huomioiden muidenkin kantaa, huutaen, nalkuttaen, kuuntelematta toista ja niin edelleen. Luulen, että jokainen voi harjaantua tässä miten asiat lopulta esittää.
Olen silti sitä mieltä, että jotenkin ne olisi hyvä tuoda esille, sillä tuskimpa puhumattomuuskaan on hyväksi, koska emme edelleenkään ole ajatusten lukijoita. Ihminen on muutakin, kuin pelkkää puhetta, mutta se mitä me sieltä suusta päästämme kertoo ihmisestä yleensä aika paljon.


DSC_4363 

Olen tehnyt myös postauksen kehumisen vaikeudesta joten muistakaamme miten tärkeää on sanoa niitä hyviä asioita ja oikeastaan tämä postaus voisi olla jatkoa sille. Aijemmin saatoin hyvinkin nopeasti loukkaantua toisten sanoista, sekä ajattelemattomuudesta ja puhua myös itse välittämättä seurauksista. Jokaisella tulee arviointi virheitä puolin ja toisin jolloin tulkitsemme toisiamme väärin. Tässä vaiheessa tarvitaan ymmärtäväisyyttä ja kykyä tunnistaa ne omat höpsöt johtopäätökset, ettemme tuomitse toista turhaan. Niinkin voi käydä.
Vaikka meitä on niin monenlaisia tulkitsijoita, niin omaa käytöstä voi vähän hio ja muistaa, että ne sanonut sanat on myöhäistä perua. Minusta meidän on hyvä kiinnittää huomioita näihin asioihin, koska liian usein tulee sanottua kaikkea ikävää ja ne kauneimmat sanat jää niiden varjoon. Ja niitähän ei voi koskaan sanoa liikaa. Kauniit sanat -ne saa ja pitääkin sanoa suoraan!!

Milloin te olette katunut sanomisianne, tai onko teitä loukattu sanoilla? Onko kaikkien asioiden suoraan laukominen fiksua? Kertokaapa te oma kanta asiaan.

  DSC_4352 
DSC_4349

Ihanaa viikonloppua!

39 kommenttia :

 1. Liian usein tulee kaduttua sitä mitä on puolisolle tullut sanottua. Lähimpiä loukkaa helposti, jos ajatus ei ole mukana ja toisinaan sitä on ajattelematon juuri niitä rakkaimpiaan kohtaan. Ystäville jätän useammin sanottua suoraan juurikin sen takia, koska en halua loukata vaikka omassa päässä kiehuisikin ja tahtoisin sanoa suoraan. Enkä tällä tarkoita mitään vaatevalintoja ym., niissä on helppo olla suora, mutta vaikeimmissa asioissa usein olen vaiti tai yritän kaunistella omaa mielipidettä. Tämä on vaikeaa siksi, koska ystävän rooliinhan kuuluu tukeminen, mutta mitä jos oma ajatus on aivan päinvastainen mitä toisen? Kuuluuko se sanoa ääneen vai onko parempi olla hiljaa? Mitä jos ystäväksi mieltämäsi ihminen kylvää pessimistisyyttä ympärilleen niin, että se vie voimat? Kuuluuko asiasta sanoa, jättää sanomatta vai mitä? Näitä usein mietin..

  En tiedä karkasiko kommentin punainen lanka jonnekin, mutta hyvää pohdintaa sinulta jälleen ja ihanat kuvat, täydellinen asu (ja hattu!), kaunis! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisin vielä lisätä sen, että toiset saattavat ymmärtää sanomiset väärin, tahallaan tai tahattomasti, vaikka oman mielipiteensä toisi julki kuinka asiallisesti ja kauniisti tahansa. Jollekin joku ilmaus saattaa olla kuin punainen vaate, mutta kyllä mielestäni aikuisten pitää osata hyvät käytöstavat. Kuten täällä jo kommentoitiinkin, on eri asia olla suorapuheinen kuin töykeä.

   Poista
  2. Samoja asioita tunnut miettivän, kuin minäkin. Tuntuu, että just niistä mielipide eroista kaikki ristiriidat syntyy ja varsinkin niistä jotka tuntuvat itselle tai molemmille tosi tärkeiltä. Tuossa kuvailemassasi pessimistisyys jutussa ehkä sanosin asiasta mikäli se ystävä ois läheinen ihminen. Toki pyrkisin sanomaan sen asiallisesti ja loukkaamatta. Aika vaikea tilanne kieltämättä ja paha sanoa, kun ei tosiaan tiedä tilanteen kaikkia puolia. Etkä mun mielestä kadottanut punaista lankaa, vaan hyvin pysyit asian ytimessä :D Täälläkin mies saa usein kuulla sen mun väsymyskiukun ynnä muut jutut :(

   Ja tuo on muuten totta, että osa sitten haluaa käsittää väärin olipa asia mikä tahansa. Kaikkia ei voi miellyttää, ei tarvitsekkaan sen oon oppinut :) Kiitos Maaria, kun jätit kommenttia! <3 <3

   Poista
 2. Hyvä teksti ja jälleen niin kauniit kuvat kun vaan olla voi <3

  Mä olen usein sanonut, ettei sanojensa miettiminen tarkoita oman mielipiteen ilmaisusta luopumista. Moni tökeröjä tölväisyjä ja muita ihmisiä loukkaavia sanoja työkseen viljelevä puolustautuu kritiikkiin sanomalla, että he ovat suorapuheisia, voi voi. Minusta suorapuheisuuden ja töykeyden välillä on ero, ja tuollaiset ihmiset kuuluvat siihen jälkimmäiseen joukkoon. On aivan eri asia sanoa "Näytät tuossa mekossa ihan sotanorsulta" kuin "Ehkä valitsisin toisen mekon, sellaisen joka imartelee piirteitäsi ja tuo kasvosi esille." Molemmissa tapauksissa mielipide tulee esille, mutta vain toisessa kuulijaa loukataan. Tällä tavalla voi keskustella kutakuinkin kaikesta, kun vain käyttää harkintaa ja kehittää omia ilmaisumuotojaan. Laajemmasta katsontakannastakaan ei olisi monelle haittaa. Toki, olemme ihmisiä, ja virheitä sattuu, kaikille tulee se momentti kun toivoo esittäneensä asian toisin, mutta jälleen satunnaisen virheen ja säännönmukaisen käyttäytymisen välillä on ero.

  Ihanaa viikonloppua sinulle Tania, olet taas näissä kuvissa hyvin, hyvin kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Näytät tuossa mekossa ihan sotanorsulta" Hahhah tämän kohdalla repesin täysin.. mut elä huoli, en silti kovin pahasti :`D

   Oon sun kans täysin samaa mieltä. Ei sitä kaikkea sontaa mitä sieltä suustaan päästää voi laittaa vaan suorapuheisuuden piikkiin, vaan pitää oikeesti osata käytöstavat ja mielestäni kohteliaisuus on yksi semmoinen piirre mitä arvostan ihmisissä älyttömästi. Voi olla rehellinen ja puhua asioista suoraan, mutta samaan aikaan voi olla hienotunteinenkin. Niinkuin tonne ylemmäksi kirjoitinkin, niin kaikkia ei tarvii kuitenkaan miellyttää ja omasta mielipiteestä ei tarvii luopua. Hieno kommentti Jessica!! Kiitos paljon! <3 <3

   Poista
 3. Hyvin kirjoitettu! Minusta kaikkea ei tarvitse sanoa suoraan, paitsi silloin kun puolustaa toista. Itse olen yleensä ystävällinen kaikille anoille omassa blogissani, vaikka he kirjoittaisivat ala arvoiseen sävyyn, mutta kun huomaan sen toisen blogissa puutun siihen aina heti ja tietenkin asiallisesti! Sama pätee töissä, kun kuulen toista moitittavan turhaan niin asetun sen puolelle joka ei saa omaa ääntään kuuluviin.
  Minusta on jotenkin hassua että miksi joku edes tahtoo aina sanoa oman mielipiteensä, jos se ei ole ole hyvää sanottavaa :O Tuun ainakin itse tosi iloiseksi siitä jos tiedän saavani mukavalla kommentilla toisen paremmalle tuulelle :)

  ♥:JennyJanette(jennyjanette.blogspot.fi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Jenny miten kiva kommentti ja vaikutat niin herttaiselta!! Oon kuule monet kerrat miettinyt just niitä ilkeitä anoja, että mikä ihme ne saa kirjoittamaan muille ilkeyksiä? Mikä se juttu siinä on? En oo kovinkaan ilkeää kommenttia (onneksi) vielä saanut, mutta pyrin itekki vastaamaan aina asiallisesti kaikille. Ehkä koitan aatella sen jopa niin, että siellä ruudun toisella puolella voi olla toisella vaikka minkälainen tilanne ja purkaa sen sitte juuri sillä hetkellä "ilkeällä kommentilla" En tiedä oliko jo vähän kaukaa haettua, mutta silti :D

   Mäkin oon ihminen joka yrittää puolustaa muita tarpeen tullen. Heitä, jotka eivät siihen itse pysty syystä tai toisesta. On kiva, jos pystyy vaikuttamaan toiseen positiivisesti! <3 Kiitos vielä jenny! <3

   Poista
 4. Musta on vanhemmiten tullu aika pohdiskeleva tapaus. Tai joo, en ole koskaan tahallisesti loukannut ketään toista tai päästellyt suustani sammakoita sen asian suhteen, muiden asioiden suhteen kyllä. :D

  Mä mietin aina, että miten asian esittäisin niin että loukkaisin toista mahdollisimman vähän, siis jos kyseessä on sellainen asia joka periaatteessa on ystävän velvollisuus kertoa. Mutten siltikään halua töksäyttää mitään vaikkapa näin "näin miehes panemassa toista eilen! " tms. :D

  Mun mielestä on todella fiksua tietyissä tilanteissa osata pitää suunsa kiinni, jos mielipiteellä ei ole sen suurempaa merkitystä eikä se vaikuta lopputulokseen millään tavalla. Itse pyrin toteuttamaan tätä käytännössä lähes aina. En esim. hauku kaverini vaatteita, tms, koska ketä se hyödyttää? Ne ei vaan ole mun makuun, mutta hänen mielestään ne voivat olla maailma kivoimmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juuri näin!!! :)) Kuulostaa just siltä miten itsekkin pyrin nykyään toimimaan. Tai ainakin yritän kovasti muuttaa omia toimintamalleja joidenki asioiden suhteen, kuten tämän miten ne sanat sieltä suusta loppujen lopuksi kumpuaa. :D

   Itekki oon katsonut joissain tilanteissa parempana vaihtoehtona vaijeta, kun avata sitä sanaista arkkua :D Mikään haukkuminen tai toisen loukkaaminen ei oo minusta oikeutettua. Toki on semmosia asioita olemassa jotka on pakko kertoa, vaikka tietää ettei toinen tule siitä hyvälle mielelle. Ehkä ne on kuitenki asia erikseen. Kiitos hurjasti kommentista! Kiva, kun otit pitkästä aikaa kantaa!! <3

   Poista
 5. Paremmin tuntuu muistavan pahat ja satuttavat sanomiset, kuin ne kauniit ja imartelevat. Usein lähimmäiset on ne joihin paha purkautuu ja voisi joskus suuttumukseltaan pitää suun supussa.. Olin ennen suorasanaisempi ja jyrkkä, mutta olen kasvanut siitä hieman pois, etten ole enää niin ilkeä ja kova kuori päällä koko ajan.. Hyvä teksti, pisti ajattelemaan ja yksi kohteliaisuus päivässä piristää kummasti ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että teksti herätti ajatuksia. Valitettavasti ne ilkeät sanat oikeen pinttyy sinne mieleen, mutta uskon, että kyllä ne ihmiset kuitenkin muistaa niitä hyviäkin asioita! :) Kiitos paljon mielipiteestä ja hyvä, että olet saanut "murrettua" kovaa kuortasi! <3

   Poista
 6. Hyvä teksti :) Liian suorasanaisuus tekee ihmisestä monesti töykeän oloisen, mutta jos on aihetta, niin asioista pitää sanoa suoraan. Ja varsinkin rehellinen mielipide on tärkeä, jos mielipidettä asiaan kysyy. Itse en kovin helposti loukkaannu muiden sanomisista ja aika harvoin on tullutkaan sellaista tilannetta, että joku laukoo päin naamaa jotain oikeasti loukkaavaa ! Itsekään en ole ainakaan tietääkseni loukannut ketään sanomisillani, vaikka olen pyrkinyt aina rehelliseen ja suoraan mielipiteeseen. Sellaisia mielipiteitä ei pidä mielestäni sanoa, mitkä voivat oikeasti loukata toista ja ovat liian henkilökohtaisia. Ennen olin sellainen, että töksäyttelin riitatilanteissa sellaisia asioita, mitä en oikeasti tarkoita, mutta nykyään onneksi osaan valikoida sanomiseni eikä niitä tarvitse katua jälkeenpäin. :) Ihanat kuvat ♥♥ Super kauniit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva kuulla että tykkäsit tekstistä ja hienoja ajatuksia sinullakin aiheen suhteen.

   Oon samaa mieltä, että joistakin asioista on hyvä sanoa suoraan ja olla rehellinen, ettei jää kaihertamaan. Kiva myös kuulla, että olet välttynyt ilkeiltä sanoilta, sillä niitä ei oo mukava kuulla ja puhun nyt kokemuksen syvällä rinta äänellä :D Mutta ehkäpä sitä on silloin nuoruudessa ollut itelläkin hyvin rikas sanainen arkku tai jotain :`D

   Aina kanattaa vähän miettiä miten ne asiat esittää, ettei loukkaa muita sanoilla siinä olet ihan oikeassa. Ettei just tule semmoinen töykeä vaikutelma! :) Kiitos paljon vielä kommentista Jasmina! <3

   Poista
 7. "Hiljaisissa vesissä ne viisaimmat kalat ui". Tuolla samaisella sanonnalla muistan mummoni lohduttaneen minua, kun olin pieni tyttö, ja kouluikäisenä jäin helposti muiden, hieman äänekkäämpien ja suorasanaisempien jalkoihin. Muistan että minun jo tuolloin oli vaikea ymmärtää niitä, jotka olivat jatkuvasti äänessä eivätkä tuntuneet kertakaikkiaan ajattelevan mitä suustansa päästivät. Sanotaan, että ihminen muistaa loukkaavat sanat loppuelämänsä, kun taas kannustavat sanat unohtuvat hetkessä. Näinhän se valitettavan usein taitaa mennä.

  En siis kannata sitä että kaikki asiat sanotaan aina suoraan. Avoimuus on minusta eri asia kuin tuollainen "raivorehellisyys". En usko että keneltäkään on liikaa pyydetty miettiä hetken MITEN esittää asian tilanteessa, jossa tietää joutuvansa sanomaan toiselle jotain mistä tämä ehkä saattaisi loukkaantua. Jotkut asiat ja ajatukset taas voi vallan hyvin jättää sanomatta, ja ihmetellä tilannetta vain omassa mielessään. Ohjenuorana itselleni olen pitänyt sen, että mietin mitä hyötyä toiselle ihmiselle (tai tilanteesta riippuen parisuhteelle, ystävyydelle tai vaikka työyhteisölle) on jos sanon asian ääneen, tai onko haittaa jos jätän sanomatta.

  Onpa muuten kauniita talvisia kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä kaunis ja jotenkin semmoinen lohduttava sanonta. Minusta just niitä hiljasempia lapsia ja ihmisiä pitäis rohkaista ja kannustaa tosi paljon juurikin sen vuoksi, etteivät he kokisi olevansa vääränlaisia, tai erilaisia. Kaikki me ollaan yksilöitä ja ei voi odottaa, että me kaikki mahduttas tässäkään asiassa siihen samaan muottiin. Mutta ihanasti on mummo sulle sanonut! :')

   Avoimuus on kyllä todellakin eri asia, kuin asioiden töksäyttely. Ja tuo sinun ohjenuora kuulostaa erittäin hyvältä ja voisin ruveta käyttämään sitä myös itse. Kiitos paljon kommentisa Salla. Sinulta on mukava niitä aina saada! <3

   Poista
 8. Huippu teksti, joka pisti miettimään.Suorasanaisuus tekee ihmisestä monesti töykeän oloisen, mutta jos on aihetta, niin asioista pitää sanoa suoraan. Mutta sen voi sanoa silti nätisti, koska kyllä minusta ilmaisemiseen vaikuttaa myös paljon puhetyyli, äänenpainot jne, Sellaisia ns. turhia mielipiteitä ei pidä sanoa, mitkä voivat oikeasti loukata toista ja ovat liian henkilökohtaisia- ja jolla ei ole loppupeleissä mitään merkitystä. Olen itse tosi tempperamenttinen ja omaan kovan äänen, joten välillä joku saattaa tulkita sanani väärin, vaikken tarkoittasi sitä.

  Ihan mielettömän kauniita kuvia <3 Ja niinkö oon sanonut jo sulle- tuo hattu sopii sulle niiiiiin <3 Ihana muru! Hali<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huippua kuulla, että tykkäsit teksistä! Mä oon kans sitä mieltä, että ihmisen olis hyvä olla avoin ja rehellinen. Mikäli joku asia vaivaa, niin siitä on hyvä pystyä puhumaan suoraan. Ite mietin yleensä juuri noin, että onko sillä mielipiteen tuomisella mitään merkistystä aina vaikka sen jättäskin sanomatta :)

   Ja ne ihmiset on asia erikseen ketkä haluaa tahallaan ymmärtää toisen väärin.. niitäkin on :D Kiitos kehuista ja kommentista muru ja halit sinnekkin!!!! <3 <3 <3

   Poista
 9. todella hienosti kirjoitettu teksti!♥ sanoilla on oikeasti hyvin paljon merkitystä, juurikin mitä sanoo ja varsinkin miten sen sanoo. Itsekin tiedän olevani hyvin temperamenttinen luonne ja välillä tulee kiukuspäissään möläyteltyä kaikkea tyhmää mitä ei oikeasti edes tarkoittaisi. Jälkeenpäin sitä sitten miettii että mitähän sitä tuli taas sanottua.. yleensä kyllä osaan harkita tarkastikin mitä suustani päästän ja missä seurassa! Ilkeät sanat muistaa hyvinkin kauan ja niillä voi olla suurikin vaikutus esimerkiksi itsetunnon kannalta, tiedän tämän ihan omasta kokemuksesta. Kannattaa siis todellakin ajatella mitä suustaan laukoo, ihan itseään ja muitakin ajatellen :)
  Ps. olet muuten ihan älyttömän kaunis noissa kuvissa!♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä vaikutat Tuuli niin ihanalta ja herttaiselta ihmiseltä, joten vaikea kuvitella, että sinä voisit koskaan loukata ketään tahallaan! :) Välillä saattaa tulla vahingossakin puhuttua semmoista mitä ei oo tarkoittanut pahalla, mutta toinen käsittää väärin. Ne ilkeät sanat muistaa kyllä niin hyvin ja mikä pahinta ne voi tosiaan vaurioittaa itsetuntoa :( Siksi puhunkin näistä asioista täällä blogissa, että voisin edes vähän vaikuttaa siihen miten kohtelemme toinen toisiamme! Kiitos paljon kommentista! Ihana ja fiksu tyttö olet! <3

   Poista
 10. On kyllä niin tunnelmallisia kuvia, herkkiä tavallaan <3 Kaunis Tania! Ite otan tosi tosi helposti itteeni, mikä on yks ärsyttävimpiä piirteitäni. Elämä olisi tosi paljon helpompaa jos en miettisi toisen ohimennen nakattuja sanoja. Yhden kaverini kanssa ollaan puhuttukin tästä, että kun hän on tosi suorapuheinen ja minä herkkä muiden sanoille, niin se hankaloittaa joskus asioita ja syntyy väärinkäsityksiä. Mutta silti en ikinä haluaisi, että minua mielisteltäisiin! Mutta olen samaa mieltä, että haukku todellakin voi tehdä haavan. Itse ainakin muistan jotain rumia asioita mitä on joskus joku minulle sanonut. Vaikka varmasti itsekin olen joskus huomaamattani aiheuttanut sanoillani mielipahaa toiselle. :( Pitäisi siis meidän kaikkien miettiä mitä sanotaan, sillä just niinku sanoitkin, voi ne negatiiviset sanat jäädä mieleen anteeksipyynnöstä huolimatta. Hyvä postaus ja idea tekstiin jälleen kerran Tania! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana kommentti Elisa!!! ja kiitos mielettömästi kehuista!! <3 <3 Oli tosiaan kiva paikka kuvailulle.

   Musta ihmisten ois hyvä funtsia, oikeesti miten ne asiat esitetään, koska esim herkemmät ihmiset voi ottaa ne sanat erilailla kuin toiset. Tai ei välttämättä, mutta riippuu niin paljon ihmisestä miten tulkitsemme toinen toisiamme. Oon ite semmonen, että jotkut asiat saattaa särähtää tosi pahasti korvaan, vaikka loppujen lopuksi tiiän, ettei mua oo haluttu loukata, tai se ei ois muutenkaa henkilökohtasta niin siltikin joku asian esittämisessä alkaa sapettaan. En tiiä hoksaatko? :D Nooh, ehkä tuo ei ees liittyny sinällään aiheeseen, en tiiä.

   Ois vaan niin hyvä kiinnittää näihin asioihin huomiota ja siksi halusin asiasta myös kirjottaa, että lukijat sais tästä jotain irti. Kiitos vielä Ellu kommentista! Merkkaa mulle tosi paljon! <3 <3 :`)

   Poista
 11. No eihän tää nyt ollut yhtään sama kuin toi mun pälätys, ihan turhaan olit huolissasi!!:DD

  Mutta niin,olen monesti katunut sanojani. Oon monesti myös toivonut että joku tajuaisi katua sanomisiaan mua kohtaan, koska joskus ne jää inhottavasti mieleen vuosiksikin. Yleensä oonkin sitten kysynyt tarkemmin että mitä tarkoitit, ja ymmärrätkö että se loukkasi..Koska asia voi olla juurikin niin, ettei hlö oo tarkoittanut tai ymmärtänyt pahoittavansa mielen =)

  Kaiken ääneen laukominen ei musta tosiaan oo fiksua, pitäisi vähän olla sitä tilannetajua. Ihmisiä on erilaisia, ja mä yritän elää sen mukaan myös. Välillä tullut kyllä virhearviointi siinäkin, sanonut jollekin vähän herkemmälle ihmiselle semmoista mikä olis pitänyt jättää sanomatta, tai sanoa vähän toisin :/
  Mutta, koko ajanhan tässä tosiaan elämästä, ja ihmisistä opitaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä kyllä huomasin meidän molempien pälätyksessä jotain samaa! ;) Mutta hyvin sisäistit asian tähänkin kommenttiin, että elää sen mukaan miten erilaisia me kaikki ollaan. Ketään ei tarvii ruveta haukkumaan tai loukkaamaan tahallaan ja ei oo paljoa vaadittu jos miettii edes vähän miten ne asiat esittää. Sinä oot kyllä sellainen ihminen,jonka oikeesti haluisin nähdä joskus livenä! <3 :) Kiitos kommentista ihana Liisa! <3

   Poista
 12. Kiitos taas hyvästä tekstistä. Pakko antaa kuville erityistä kunniaa, varsinkin kolmanneksi viimeinen kuva on USKOMATON! Erottuu kyllä edukseen niistä perinteisimmistä kuvista ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi Maikki miten piristävä kommentti! <3 Rupesin ihan itekki selaamaan postausta mikä olikaan kolmenneksi viimenen kuva. Kieltämättä se on kyllä hyvin onnistunut! :) Kiitos paljon! <3 <3

   Poista
 13. Ensinnäkin, huhhuh mitä kuvia! Ihan sairaan hienoja ja kauniita!! Katoin nää kahteen kertan läpi, ja totesin, että miten sie Tania voit olla nuin kaunis <33 Toiseksi, tää teksti oli ihan äärettömän hyvin kirjotettu. Luin jokaisen lauseen kaikessa rauhassa ja samalla sisäistin niitä pääkoppaani. Nämä lauseet jäi nyt mieleen pyörimään ja pistikin miettimään paljon omaa käytöstä ja omia sanomisia sekä tekoja. Menin nyt jotenkin niin sanattomaksi tästä etten oikein tiiä mitä kirjoittaa. :D Olen vaan niin samaa mieltä näistä ja eikä oo oikeastaan lisättävää. Tuli heti paljon mieleen sanoja ja lauseita mitä mulle on sanottu julmasti ja mitä mie olen sanonut muille. :/ Nää vaan on niin peruuttamattomia ettei voi tehä asialle mitään. Kaduttamaanhan se pistää ja jälkikäteen vaan ärsyttää, että "pitikin mennä sanomaan nää minun typerät ajatukset, ois vaan pitänyt piettää leipäluukku kiinni niin tältä tilanteelta oltais vältetty". Monesti myös jää muiden sanomiset pyöriin mieleen ja sitä vaan miettii ja miettii, että kuinka tuo kehtas sanoa nuin tylysti ja kuinka saattoikaan loukata minua tällä tavoin, olenko ansainnut tätä jne. Minun täytyy myöntää, että omaan suorasanaisen luonteen ja puhun lähes aina asiat suoraan. Joskus on tilanteita etten vaan yksinkertaisesti rohkene puhumaan ja tällöin jätän sanomatta. Ja joskus voi olla sellaisia tilanteita ettei suoraan puhuminen kannata- ettei vaan toinen osapuoli loukkaannu tai käsitä asioita väärin. Se on yllättävän vaikeaa pukea sanoja ja lauseita järkeviksi sellaisen "herkän paikan" tullen. Tällöin voi olla vaikeneminen parasta. :D Tilannekatsausta pitää olla tilanteessa kuin tilanteessa. Minun mielestä ois aina suotavaa miettiä pari kertaa mielessä ennen kuin menee sanomaan yhtään mitään. Jännä kun on sellaisiakin ihmisiä jotka eivät mieti lainkaan ja sanovat vaan mitä sylki suuhun tuo. Toisaalta se on rohkeaa, mutta toisaalta myös pelottavaa. Ajatuksia kyllä riittäis tähän tekstiin liittyen, mutta pakko lopettaa tähän kun väsyä pukkaa päälle. Ihana Tania olet ja sinun kaikki ajatukset ovat kyllä niin tärkeitä ja arvokkaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon lukenut tän sun kommentin moneen kertaan ja ollut ihan ällikällä lyötyt miten fiksua tekstiä tämä pitää sisällään ja ennen kaikkea kuinka kohteliaasti mulle oot jättänyt kehuja! Oon kyllä tosi tosi otettu Anna jä tämä sinun kommentti on mulle tosi tärkeä. Palaan varmaan lukemaan sitä yhä uudelleen ja uudelleen :D Nuo viimeiset sanat saa melkeempä kyyneleet mun silmiin.. juuri kun mä tänään mietin, että miten mahtava ois tämän blogin kautta vaikuttaa ihmisiin edes vähän. :)

   Joka tapauksessa tää on aika mielenkiintonen aihe ku alkaa enempi jauhamaan, sillä meitä on niin monelaisia tulkitsijoita ja asioden esittäjiä. Ja arvaa kuinka monet kerrat itelläki on tullut olo, että ois kannattanu pitää leipäluukku kiinni :`D Ehkäpä virheiden kautta oppii ja ne sanotut sanat voi kääntää jopa voimavaraksi siinä mielessä, että ne on sanottu ja niille ei voi mitään, vaan seuraavilla kerroilla voi valita sanat toisin, eikä puhu mitä sylki suuhun tuo.

   Ja välillä se asian tuominen järkeväksi lauseeksi on kyllä aika haastavaa oot ihan oikeessa :D Onhan se asioiden suoraan laukominen rohkeaa, mutta onko se myös piittaamattomutta jossa toisen tunteita ei oteta huomioon? Riippuu varmasti miten asiat esitetään. Oikeestaan mun tekstin tarkotus ei ollut saada ketään tuntemaan syyllisyyttä sanotuista sanoista tai omasta suoruudesta, vaan lähinnä koitin avata asiaa niin, että ne asiat voi esittää nätisti olemalla silti suora, avoin ja rehellinen. Huhn tulipa taas tekstiä :D Mutta kiitos vielä kerran Anna kommentista! <3

   Poista
 14. Upeaa tekstiä taas kerran sulta<3 Kuvat ovat todella kauniita ja upeita, en taas voinut muuta kuin hymyssä suin ihailla ja katsella vähän aikaan vain ja ainoastaan pelkkiä kuvia:D Sun bannerisi ah-ihanaa ♥ Ihana, täydellinen tuo sun takki ja hattu ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua miten ihana kommentti Kata! Ihan parasta kuulla, että oot tuota mieltä!! KIITOS!!! <3< 3<3<3

   Poista
 15. Hieno kirjoitus ja valloittavan upea kuvasarja. <3

  VastaaPoista
 16. Aivan mieletön kirjoitus,tykkään lukea näitä sinun ajatuksia ja nämä myös herättää omat ajatukset kehiin! :) En osaa itse sanoa olenko harkitseva vai miettimätön? Toisinaan mun suusta tulee nopeampaa tekstiä kuin aivot ehtii mukaan ja toisinaan harkitsen mitä sanon. Mutta useimmiten ajatukset joita ei ehdi miettiä on kun lauon ns.vitsejä suustani ja joilla en tarkoita pahaa. Olen yrittänyt nykyään sanoa suoraan asioita ilman, että tarvitsee kiertää sillä siitä kiertämisestä ei koidu muuta kun harmia ja siitä olen oppinut. Haluan ehottomasti aina sanoa oman mielipiteeni ja tehdä asioitten eteen jotain jos minun panokset riittää. :) Nämä kuvat on aivan huikeita! Sun asu, hattu ja kaikki natsaa niin hyvin. Oot kaunotar! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Hyvä Jenna, että otit tuon vitsikkyyden esille nimittäin huumori onkin sitten asia erikseen! Eli jos vaikka ite sarkastisesti heitän jotain vitsiä, niin tarkotus ei oo todellakaan loukata ketään semmosilla :D Empä aatellu tuolta kanilta ollenkaa, eli mihin mä joutusinkaan ilman tätä blogia ja teitä <3 Oli myös mielettömän kiva kuulla, että nää mun tekstin herättää ajatuksia ja näitä on kiva lukea. Juuri tämmöset kommentit tekee tästä koko hommasta paljon miellekkäämää, kuin se jo on! En vois susta kyl koskaan kuvitella, että voisit ketään tahalleen loukata. Ihana olet!! <3 Ja kiitos kannanotosta, kehuita ja mielipiteestä. Juuri se oli minulle tärkeä!

   Poista
 17. Mahtava postaus ja upeita kuvia! Mikäs tässä lukiessa <3 Ajatuksia herättävää tekstiä.

  Olen ihminen, joka kuulostelee ja tunnustelee, miten kellekin kannattaa puhua ja millä tyylillä. Mitä kannattaa suusta päästää. Jokainen ihminen on yksilö ja kaikilla erilainen huumorintaju, joten yritän ensin vähän kuulostella, etten loukkaa omilla sanomisilla ainakaan tarkoituksella toista. Arvostan tietyssä määrin suoraan puhumista, mutta monesti se voi aiheuttaa herkälle ihmiselle mielipahaa. Asioista voi sanoa suoraan, mutta samalla kohteliaasti ja toista kunnioittaen.

  Parisuhteessa sitä tulee usein pahoitettua toisen mielen omilla sanomisilla. Olen (huonoina päivinä) sitä tyyppiä, että suutun nollasta sataan ja kukas muu saa tämän osakseen kuin oma mieheni? No, se ketä eniten rakastaa, niin sen seurassa sitä uskaltaa olla aivan oma itsensä ;) Muualla ei paljoa tätä puolta itsestäni näy (mikä tosin on ihan hyvä juttu).

  Sulla on upea uus banneri, senkin kaunokainen! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Olga! Mukavaa saada kommenttia sinulta blogiin! <3

   Oon yrittänyt itekki ottaa samantyylisen toimintamallin, eli ensin vähän kuulostelen kenelle oon puhumassa omia juttuja ja mitä siitä seuraa jne. Toki pyrin olemaan aina omaitseni, mutta tietynlainen tilannekomiikka ei ole pahitteeksi.:) Ne rakkaimmat ihmiset yleensä on just niitä keille näyttää vielä enempi niitä tunteita -kielteisiäkin joten mun tunteenpurkauksista kärsiikin sitten mieheni. Oon kyllä pyrkinyt senkin kohdalla miettimään, etten sano mitään peruuttamatonta mitä en oikeesti edes tarkota. Tarkotus ei ole koskaan tahallisesti ketään loukata, edes sitä miestä :) Kiitos myös kehuista ihanuus ja tuohon banneriin oon itekki aika tyytyväinen. Kerrankin! ;)

   Poista
 18. Ensimmäisenä - vau, todella kauniita kuvia! Toisena - hyvin postattu! Olen hyvin samoilla linjoilla. Joskus nuorempana harmittelin etten ollut niin suorapuheinen ja räväkkä kuin jotkut ystäväni, mutta olen oppinut että on hyvä miettiä mitä sanoo. Ei todellakaan kannata aina lauko heti mitä sylki suuhun tuo vaan miettiä ensin se pieni nanosekunti, että kannattaako ihan kaikkia ajatuksia sanoa ääneen. Sekä kuinka asian muotoilee.

  Komppaan muita, todella tyylikäs uusi banneri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Anna! Olipa kiva kommentti! :) Mukavaa kuulla, että ollaan samoilla linjoilla tämä asian suhteen ja hyvä kuulla tekstin herättävän ajatuksia.:) Aina voi vähän miettiä miten asiat esittää, niin välttyy turhilta väärinkäsityksiltä. Kiitos myös bannerin kehuista! <3 Tuli hyvä mieli! :)

   Poista
 19. Wonderful photos,
  love the hat!

  http://beautyfollower.blogspot.gr

  VastaaPoista

Kiitos sinulle kommentista!