14.10.2014

Minkälainen on ihana blogi??

Haluan ihan aluksi sanoa pari sanaa, eli nuo mun kuvailemat asiat blogin suhteen ei tarkoita, että mun oma blogi yltäs lähellekkään noihin kriteereihin ja ihania blogeja voi olla erilaisia, mutta nämä kuvailemani jutut tarkoittaa sellaista blogia, että kuka tahansa voisi sanoa "WAU". Ja tottakai toivoisin, että jonain päivänä joku voisi sanoa niin myös tästä, mutta mennäämpä asiaan...

DSC_2233

Takki/Sheinside täältä! Neule/Vila, Housut/Halonen, Kaulahuvi/Gina tricot, Kengät/Kenkämeklari, Laukku/Dkny

 DSC_2241 

Tänään pohdiskelen mikä tekee blogista erityisen ja mitkä seikat siihen vaikuttaa. Uusia blogeja syntyyy niinkuin tatteja tähän aikaan vuodesta. Osa poimii kypsimmät ja mehevimmät koriin, mutta osa jää märäntymään metsään.

Kuinka jokainen voi saada saavuttaa suuret lukijamäärät tai edes ne muutamamat, kun tarjontaa tuntuu olevan niin paljon? Ihmiset kiinnostuvat blogeista yhä enemmän ja bloggaajat tuntuvat luotettavilta vaikuttajilta. Bloggaus on niin siistiä, että useat haluavat kokeilla siipiään siinä myös itse. 

DSC_2213

Minkälainen on sitten ihana blogi?

Ulkoasu/Banneri
Ensimmäisenä kiinnitän huomion ulkoasuun ja väittäisin, että niin tekevät monet muutkin. Ulkoasuun kannattaa siis panostaa. Yksinkertainen, selkeä, kaunis ja tyylikäs ulkoasu kolahtaa, mutta tietynlainen näyttävyys olisi plussaa. Eli onko mahdollista tehdä yksinkertaisen näyttävä ulkoasua? Mielestäni on.

Kuka kirjoittaa?
Kaunis ulkoasu houkuttelee, mutta seuraavaksi haluan utealiaana ihmisenä tietää heti kuka bloggaaja on ja mikä koko blogin idis on? Tämä esimerkiksi itseä häiristee omassa blogissa, kun en ole osannut rajata tätä mihinkään tiettyyn ja lifestyle-tyylinen blogi tuntuu niin älyttömön laajalta. Joka tapauksessa tiedän, että tärkeistä asioista puhuminen on lähellä sydäntäni.

Yksilöllisyys:
Mikä on kenenkin oma tyyli ja juttu? Ei kannata tehdä niinkuin muut tekee, vaan tekee blogistaan omannäköisen. Nykyisin ihmiset arvostaa erilaisuutta yhä enemmän. Ainakin itse arvostan.

DSC_2228 DSC_2209

Sisältö:
Kenties se tärkein? Tykkään, kun blogeissa on sitä oikeaa asiaa ja mielenkiintoisia puhuttelevia mielipiteitä joista voi saada uusia näkökulmia. On toki mukava lukea bloggaajan peruspuurosta, eli tavallisesta arjesta, mutta kaikesta siitä pitäsis osata tehdä inspiroivaa ja houkuttelevaa, koska johonkin me lukijatkin jäädään koukkuun, eikö? Miksi toiset ovat kiinnostavampia ja mikä meitä inspiroi?

Kuvat:
Toisinaan joissakin blogeissa sisältö on juurikin ne kuvat. Olipa ne sitten sisustuksesta, muodista, vaatteista, luonnosta, meikeistä tai mistä vaan, niin ainakin tämä kuvaholisti palaa tuijottamaan ihania kuvia yhä uudelleen ja uudelleen. En tarkoita, että jokaisen bloggaajan pitäisi omistaa järkkäri ja kalliit objektiivit, mutta ei se ainakaan pahitteeksi olisi. (Huom. nyt puhun siitä "wau!" blogista) Mielenkiintoinen sisältö + kauniit laadukkaat kuvat. Tarvitaanko inspiroitumiseen muuta?

DSC_2188


Laatu:
Tarkoittanee jokaiselle vähän eri asioita, mutta minun mielestä laadukkuus näkyy juuri kuvista ja siitä miten tunteella postaukset on toteutettu. Mieluummin muutama hyvin toteutettu postaus viikossa, kuin joka päivä jotain liirumlaarumia. Toisaalta monet tykkäävät, että blogit päivittyvät joka päivä. Jatkuvuus on toki suotavaa ja ehkä tämäkin riippuu minkälainen blogi kyseessä.

Tavallisuus:
Bloggaajan tulisi olla kaikessa kauneudessaan, mielipiteineen ja ajatuksineen kuitenkin ihan tavallinen ihminen, johon olisi helppo samaistua. Kuinka moni kokee joihinkin blogeihin mentäessä alemmuuskomplekseja? Myönnän... 

Intohimo: 
Oma innostus ja intohimo blogiin näkyy. Parasta, kun se palava halu tehdä sitä mistä tykkää näkyy sinne ruudun toiselle puolelle. Ja se -jos mikä inspiroi ja tekee blogista ihanan.

Nöyryys:
Voinko jauhaa liikaa tästä nöyryydestä? Kommentteihin vastaaminen ja lukijoiden huomioiminen on ihanan bloggaajan paras ominaisuus. Olen etsinyt yhtäläisyyksiä niihin blogeihin joihin olen jäänyt koukkuun saman tien ja eniten siihen on vaikuttanut kaikkien näiden kuvailemani asioiden yhteissumma ja se -minkälainen ihminen blogia kirjoittaa. Loppujen lopuksi tekeekö blogista ihanan itse bloggaaja? 

DSC_2252 DSC_2244
Kuvat - Anna.

Niin, tekeekö? Unohdinko mainita vielä jotakin? Mikä tekee teidän mielestä blogista ihanan, vai tekeekö siitä erityisen itse bloggaaja? Minkälaisia blogeja te tykkäätte lukea?

*sis. mainoslinkin. Takki saatu blogin kautta 
 

84 kommenttia :

  1. vau kuinka kauniita kuvia !<3 olet niin ihana Tania!! oon samaa mieltä nuista sinun "kriteereistä" muttei ne tietenkään välttämättä ihan kaikki täyty jokaisen kohdalla. Mutta ne ovat asioita, mitä on hyvä etsiä blogista! :) pääasia että edest jotkun osa alueet täyttyvät !:) minulle on tärkeää blogeissa selkeys, kauniit kuvat jotka kertovat omalla tavalla tarinaa, ja tottakai, itse bloggaaja joka tekee blogiaan rakkaudella :) mukavaa viikkoa Ouluun!<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Paula! <3 <3 Ihana kommentti! Sinun blogissa tykkään selkeästä tyylistä ja linjasta, joka ei hirveänä rönsyile <3 Oot niin tyylikäskin, eli ei ihme, että sinun kuvia vilahtelee milloin missäkin;) Mukavaa viikkoa rolloon, joko siellä talvi?:D

      Poista
    2. hih<3 kiitos ! talvi ei onneksi vielä aivan ole.. tänään oli tosi kaunis aurinkokeli ja eilen myös, miinusasteita kylläkin mutta lumi ei ole vielä jäänyt maahan..onneksi :D

      Poista
    3. Voi täälläkin paistoi aurinko koko päivän! Oli kyllä hyvä fiilis ulkoilla ja ktsella miten lehdet tulee ropinalla alas puista :D

      Poista
  2. Mielestäni blogista tekee erityisen juurikin itse bloggaaja. Saman tyylisiä blogeja on pilvin pimein, mutta bloggaa itse saa sen erottumaan muista! Tykkään lukea arkisista asioista kertovia blogeja, joissa on paljon asukuvia. Sisustusjutut myös kiinnostaa sekä "vaadin" ulkoasun olevan selkeä sekä raikas.
    Itse aloitin bloggaamisen hetki sitten. Tuntuu vaikealta saada lukijoita, koska niitä tupsahtelee koko ajan lisää. Pitäisi siis erottua jotenkin, mutta miten? Nämä vinkit korvan taakse ja eteenpäin :) Ei saa lannistua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin samankaltaisesti ajatellaan!! :) Bloggauksessa alku on varmasti haastavin, mutta mikäli blogia kirjoittaa intohimolla ja rakkaudella, niin silläkin pääsee pitkälle. Pääasia, että itse nauttii siitä mitä tekee! Tosi kiva, että kommentoit ja huippua, jos koet nämä vinkit hyödyllisiksi.

      Hei haluisin käydä kurkkaamassa sinun blogia!! Linkkiä?? <3

      Poista
  3. Tosi asiallinen postaus. :) Oot tosi kaunis näissä kuvissa <3

    VastaaPoista
  4. Minkälainen on ihana blogi? - no esim. SINUN BLOGI <3

    VastaaPoista
  5. olipa kiva postaus! pisti miettimään miten omaa blogia voi parantaa :)

    VastaaPoista
  6. Ihan mielenkiintonen kirjotus. :) Itteäni vähän harmittaa esim. monen sisustusblogin kohdalla se että on kaunis koti ja hienot kuva, mutta blogipostauksien sisältö on luokkaa tyyliin "aamupuuron söin, uusi viltti, vaihtoin tuolin paikkaa." Ja sitten niillä on ihan törkeenä lukijoita. :D Itelleni ei riitä vaan sisällöksi pelkät hienot kuvat, pitää olla muutakin. Ehkä joku informaatioaspekti on mulle kans aika tärkee. :) Et oppii jotain uutta, edes välillä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahah, joo itseäkin kummastuttaa moiset blogit välillä joissa "sisältö" tai teksti uupuu ja lukijoita on tosi paljon. Kaippa ne kuvat tosiaan on koukuttavia? :D Toki semmoset täytepostaukset, joissa on tekstiä vaan muutamalla sanalla on ihan ok (joskus) :)

      Itekki tykkään imeä tietoa blogeista, joten tuo oli infoaminen oli hyvä huomio! Kiitos kommentista Saara ja kiva, kun tykkäsit tekstistä!

      Poista
  7. Todella hyvä teksti taas! : ) ja tuossa listauksessa täyttyy mulle tärkeitä asioita blogissa myös. Olen visuaalinen joten mulle suurin asia on hienot, hyvä laatuiset ja mielenkiintoiset kuvat : ) ihanaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi kiva kuulla, kiitos Terhi!! <3 Itekki tykkään selkeistä ja kauniista kuvista. Myös mielenkiintoiset kuvat vetävät puoleensa ja kuvien monipuolisuus. Asukuvissa uudet asennot ja ilmeet jne:) Ihanaa viikkoa sinnekkin!!:))

      Poista
  8. Tykkäsin paljon tästä kirjoituksesta Tania! Voisinpa oikeastaan sanoa, että juuri tuollaisista blogeista pidän itsekin! Vuosia sitten kun blogi valikoimaa ei ollut paljoa, monet varmastikin seurasivat samoja blogeja. Nykyään joka päivä ilmestyy uusia blogeja, lukijatkin ovat varmasti valikoivampia. Itsellekään ei enää riitä, että joku blogi on ihana, vaan pitää just saada jostain se wow- efekti! Yleensä kaikista eniten vaikuttavat selkeä ulkoasu, hyvälaatuiset kuvat (joita saa olla runsaasti) sekä helposti luettavissa oleva teksti, josta huokuu kirjoittajan persoona! :) Pakko vielä sanoa, että vaikka en tuntisi sinua, etkä olisi oululainen, sinun blogistasi olisi saanut todellakin sen wow-fiiliksen! ;) <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No WOW you!! <3 Tarjontaa on kyllä blogimaailmassa tosi paljon ja niitä syntyy koko ajan lisää, eli on ainaki varaa mistä valita. :D Se on kyl mahtava fiilis, kun löytää aina jonku huipun blogi-helmen, kuten esim semmonen ku Balanced 24/7 <3 <3 <3

      Kiitos Elisa tästä kommentista! Et usko kuinka nuo sun sanat nosti mun itsetuntoa bloggaajana! Oot kyllä niin mahtava ja hei kuule, tukka aikaa pitäs jälleen varailla:)

      Poista
    2. Voi, että oothan nää vaan niin ihana! <3 Hei, laitahan facessa viestiä kun haluut aikaa! Ois tosi kiva jos mentäis sitten vaikka kuvailemaan. :)

      Poista
    3. Joo, voisin vaikka jollekkin lauantaille varata silleen, että pääset töistä sitten, niin käydään jossain räpsimässä:)

      Poista
  9. Hyvä blogi on mielestäni kaikkiea mitä juuri listasit: kaunis, selkeä, mielenkiintoinen ja rehellinen. Rehellisyydellä en tarkoita sitä, että pitäisi koko elämäntarinansa paljastaa netissä, vaan sitä mielipiteiden aitoutta. Pelkkiä kuvallisia blogeja joissa ei ole syvällisempää sisältöä luen aika vähän, joten itse ainakin kaipaan juurikin ajatuksia herättäviä kirjoituksia. Kauniit kuvat ovat ihania ja ehkäpä joskus osaan itsekin ottaa niitä (tai ainakin omistaisin sen kunnon kameran :D). Mutta bloggaajan persoonallisuus ja henkilökohtainen tyyli on se avainsana kaikessa edellämainitussa :)

    Sinun blogisi on ehdottomasti yksi suosikeistani <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei tuo rehellisyys ja aitous oli hyvä huomio, jotka unohdin listasta, eli samaa mieltä!! :))
      Kävinkin kirjoittelemassa sinun blogiin miten tykkään blogistasi, kun se on selkeästi perhelifestyle, aito ja ihana! Innolla odotan aina uusia postauksia, varsinkin kun elätte siellä niin jännittäviä aikoja :)

      Kiitos Maaria! *sniiif* :`)

      Poista
  10. Samoja asioita itekkin sanoisin kuvailessani hyvää blogia ! pakko sanoa, että sulla on ihana neule ja ihanan näköstä kun huulipuna on samaa sävyä <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Enskuli! <3 Kiva myös miten huomasit paidan ja huulien mätsäävän :) Tuo on se Make Up Storen huulipuna, jonka ostin! <3

      Poista
    2. Niimpä! <3 Pitää shoppailla siellä uudestaankin! :))

      Poista
  11. Upeita kuvia :) ja loitava kirjotus.En olisi voinut sitä paremmin kuvailla :)

    Blogissani on bpface meikkipaljetin arvonta.Toivottavasti osallistut :)
    http://kaika85.blogspot.fi/2014/10/bphair-postuksessa-myos-bpface.html

    VastaaPoista
  12. Samoja juttuja itelläki tulee mieleen hyvästä blogista :).
    Ihana toi poitsun pipa! Ois kiva kuulla pitkästä aikaa et mitä teidän arkeen kuuluu ja siulle muutenki :)?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuo nuppusen pipo on kyl ylisöde. Ja hei Tiina ompa kiva, että haluat kuulla miten meillä menee. Teenkin seuraavan postauksen kuulumispostaukseksi! :)

      Poista
  13. Samoihin asioihin yhdyn, jos kuvaillaan hyvää ja mielenkiintoista blogia. Tavallisuus, laatu ja mielenkiintoisuus :) Bloggaajan persoona pitää tulla esille. Bloggaajana onkin haasteellisuus yrittää toteuttaa noita kaikkia asioita postauksissa, tekemättä harrastuksesta liian aikaa vievää ja stressaavaa itselleen. Ehkä ns. huippu bloggaajilla on aikaa suunnitella ja miettiä jokainen postaus huolella ja tehdä siitä täydellisyyttä hipova. Olisikin sitä aikaa aina panostaa ihan 100% ! Itse ainakin koen tällä hetkellä ajan puutteen välillä haasteeksi, koska kirjoittamiseen ja kuvaamiseen on käytettävissä aina niin minimaalinen aika päivästä ja monesti postaukset tuleekin tehtyä vauva sylissä ja poika istumassa tietokonepöydällä :D Sinun blogisi onkin juuri sellainen, mitä itse kuvailit<3 Kaunis ja huolella tehty ja bloggaaja on mahtava persoona!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sanoppa muuta tuohon ajan käyttöön. Mullakin menee illat läppärin kans, ku päivällä ei oo aikaa blogille oikeestaan ollenkaan, eli ne jotka tätä hommaa esim. työkseen tekee, niin panostavat tähän takuulla moninkertaisemmin ja näkyyhän se siellä laadussa, kun on huippu kamerat jne :D

      Ja siis sun postaukset on kyllä kans niin huolella tehtyjä ja lisäksi sulla on sitä oikeaa asiaakin hyvin kirjoitettuna. Oothan sä myös niin mahottoman kaunis ja tyylikäskin.

      Kiitos Jasmina kommentista ja mukava kuulla, että aattelet minusta ja blogistani noin! Oot aika ihana <3 :)

      Poista
  14. Vau kuinka kauniita kuvia jälleen !<3 Ja tuo takki, oon kuolannut sitä useasti tuolta sivustolta :o niin täydellinen<3 Ja sopii kyllä sulle ihan sairaan hyvin!! oon samaa mieltä nuista sinun kriteereistä. Itselle just tärkeää on selkeys, laadukkaat kuvat ja se että bloggaaja tekee blogiaan rakkaudella<3 Postauksista näkee panostuksen eikä se ole vain hutastua. Tykkään lukea myös syvällisempiä pohdintoja muiden pinnallisten juttujen oheella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä se osaat piristää minua näillä kommenteilla! <3 :) Tykästyin itekki tuohon takkiin tosi paljon ja kivaa vaihtelua, kun pidän yleensä pitkää takkia:)

      Sinun blogi on kans yks niistä jossa näkyy bloggaajan panostus ja rakkaus sitä kohtaan mitä tekee! Puhuttiin muute just Nanan kanssa miten kauniita asukuvia sinulla siellä blogissa on! :)

      Kiitos ihana Emppuliini kommentista! <3 <3 <3

      Poista
  15. Hyvä teksti jälleen kerran! Mua kiinnostaa monenlaiset blogit, ja nuo mainitsemasi asiat vaikuttavat nimenomaan siihen, mitä jää seuraamaan ja mitä ei. Olen kuitenkin huomannut, että mulle tärkeintä on se vuorovaikutus ja itse bloggaaja. Saatan lukea blogia, joka eo välttämättä aiheeltaan ole just mulle tehty, jos bloggaaja vaikuttaa sydämelliseltä ja ystävälliseltä. Pidän hyvin tärkeänä sitä, että bloggaaja vastaa kommentteihin, sillä käyn itse lähes poikkeuksetta kurkkimassa mitä minulle on vastattu ja mitä muut ovat asiasta ehkäpä keksineet. Tämä nimenomaan on sitä vuorovaikutusta, jonka itse koen älyttömän tärkeäksi omalle kohdalleni :) Mutta teksti oli kyllä jälleen kerran todella hyvä ja ajatuksia herättävä! Ihanaa tiistai iltaa sinne! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että teksti on jälleen puhutteleva ja ajatuksia herättävä. Olen itsekkin aika vahvasti sitä mieltä, että kyllä se itse bloggaaja vaikuttaa siihen minkälainen fiilis blogista loppujen lopuksi jää. Käyn itekki aina kurkkaamassa vastaukset. Oon muute miettinyt saisko siitä jotain ilmotusta, kun siihen vastataan? S-postiin tai jonnekki?

      Kiitos Maikki ihanasta kommentista ja aurinkoista keskiviikkoa! <3

      Poista
    2. Jos saa, en oo löytäny sitä keinoa vielä :D tuo ois paaaljon kätevämpi, kun ainainen ees taas ravaaminen! =)

      Poista
  16. Yhdyn kyllä sun kriteereihin, hyviä asioita olit nostanut esille :) Ite tykkään kanssa selkeästä ulkoasusta ja laadukkaista kuvista. Toki itsekin kuvailen lainajärkkärillä, ja silloin kun sitä ei ole käytössä niin tuntuu jotenkin todella kauheelta ottaa pelkällä vanhalla ja surkealla pokkarilla kuvia -tai sitten sillä puhelimella, koska niiden laatu on aika samaa tasoa :') Mutta ehkä juuri siitäkin syystä ei se kuvien laatu ihan kaikkea siinä blogissa tee -ja toki kirjoituksillakin on suuri merkitys, että onko se liirumlaarua vai jotain oikeeta asiaa, mutta mulle merkitsee kyllä aika paljon myös se bloggaaja itse. Sen persoona ja se, miten se kohtelee lukijoitaan. Harmittavan usein törmää muuten kivaan blogiin, mutta sitten kommenttiboksissa huomaa, ettei ehkä vastata ollenkaan, tai muuten vaan jotenkin todella kylmästi. Ei sellaseen tee mieli kovinkaan usein palata :/

    Ja jösses nainen kun olet taas täydellinen näissä kuvissa!! ♥ Tuo takki on aivan ihana ja voi miten söpö pipo pikkumiehelläkin on! Sulla on kyllä Tania IHANA blogi :)♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli se postaus mihin kysyin sulta niitä kuvia, koska ensin ajattelin linkkailla niitä omia lempiblogeja tähän, mutta päädyinki omiin kuviin :D Joka tapauksessa teet kaikki postaukset niin huolella ja blogi on rajattu hyvin kauneuden maailmaan:) Lisäksi vastaat niin kivasti kaikille ja olet muutenkin vuorovaikutuksessa lukijoiden kanssa! <3

      Mulle tuli tosi hyvä mieli tästä sun kommentista Pauliina! Kiitos paljon! <3 <3

      Poista
  17. Kauniit kuvat! Hyvin postattu, olet listannut kattavasti samat asiat jotka listaisin aikalailla itsekin.

    VastaaPoista
  18. Taas jälleen sulle 10 pistettä ja papukaija merkki! :) Älyttömän hyvä postaus ja kuvat mielettömän nättejä!<3 Ja niin totta minunki mielestä sillä kiinnitän samoihin asioihin huomiota. Mulla eniten kiinnostaa blogit jotka ovat yksinkertaisia, mutta mielenkiintoisia sekä kuvat ovat isoja ja hyvälaatuisia. Selkeä ulkoasu sekä monipuolinen sisältö on vaan iso plussa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla, että tykkäsit tästä! <3 Juuri ne isot ja hyvälaatuset kuvat on plussaa, ettei tarvii tihrustaa, että mitä siellä kuvassa onkaa. Lisäksi kaunis kuva pääsee isompana oikeuksiinsa! <3 Kiitos kommentista Anna:) <3

      Poista
  19. Ps. unohdin lisätä, että sujuva ja hauska teksti herättää myös minun mielenkiinnon ;) Sekä oikeinkirjotukseen kiinnitän huomiota paljon. Häiritsee jotenkin lukea jos on paljon kirjotusvirheitä, heh. Huomiseen<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ja sama homma. Mä huomaan vaa ite, että tulee paljon kirjotusvirheitä joita aina sitten korjailen jälkikäteen. Ihankuin sokeutuisin omalle tekstille tai jotain? :D

      Poista
  20. Minä huomaan kiinnittäväni huomiota blogin ulkoasuun, siihen miten bloggaaja suhtautuu lukijoihinsa (eli huomioiko esim. vastaamalla kommentteihin ja pyrkiikö luomaan tervetulleen tunteen), ja onko blogissa ylipäätään minua kiinnostavaa sisältöä sillä lailla, kun aiheesta tykkään lueskella. Blogin ulkoasu voi olla yksinkertainen ja tuunaamaton, eikä tämä välttämättä vaikuta valintaani vaikka sen pistänkin merkille. Sisältö ratkaisee eniten.

    Erittäin harvan blogin kohdalla iskee juuri sellaiset "Otin maljakon pois tästä ja laitoin tilalle kynttilänjalan"- postaukset, mikäli niistä suurin osa on juurikin tätä. Sisustus kyllä kiinnostaa, kauniit esineet ja asiatkin, mutta minä en henkilökohtaisesti koe saavani noista kovinkaan paljoa. Ajoittain ne ovat mukavaa vaihtelua, keveitä postauksia, mutta toivon blogilta myös muuta.

    Kauniit, laadukkaat kuvat ovat plussaa, mutta seuraan monta blogia joissa kuvia ei ole juuri ollenkaan ja tämä sopii niihin blogeihin. Minä tykkään lukea tavallisesta arjestakin, mutta tyylin pitää olla tietynlainen. En osaa tätä sen kummemmin eritellä, mutta useissa seuraamissani blogeissa arjesta kerrotaan minun mielestäni mielenkiintoisella tavalla.

    Mun mielestä sinun blogi on juurikin tällainen "Wau"- ajatuksen herättävä blogi :) Uskomattoman kauniita on kuvatkin taas :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Otin maljakon pois tästä ja laitoin tilalle kynttilänjalan" Hahah naurahdin tämän kohdalla :D Ehkä tuommoset ei oo niitä kaikista mielenkiintoisimpia asioita, varsinkin jos kaikki postaukset on tuon tyylisiä :D Kyllä se sisältö on tärkein ja se-minkälainen ihminen blogia kirjoittaa. Oon joskus itekki miettinyt julkaista tekstiä ilman kuvia ja katsoa mitä lukijat on siitä mieltä. Tarviiko niitä kuvia edes aina olla kaikissa julkaisuissa? Luen itekki semmosia blogeja joissa on harvakseltaan kuvia ja silti ne on pakko käydä lukemassa aina.

      Ja oon niin otettu, että oot tuota mieltä mun blogista! Oot niin sydämellinen Janni! <3 Kiitos! <3 <3

      Poista
  21. Ihanaa tänä aamuna kun klikkailin muiden postauksia auki ja odotin innolla että pääsen tähän käsiksi. nämä postaukset ovat tosi mielenkiintoisia varmasti jokaisen bloggaajan mielestä.
    Blogista tekee ihanan itse bloggaaja, luen tosiaan blogeja joiden sisältö iskee muhun. Myös kirjoitustyylillä saattaa olla jonkunlaista merkitystä (pakko myöntää..). Tyyli- ja matkustelublogit ovat ykkösiä mun listallani:D
    Rakkautta tuo sun takki, erittäin ihastuttavia kuvia taas Tania ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tuo on yksi niistä takeista joista tein silloin sitä kollaasia, jos muistat?:) Ihanaa, että hyppäsit innolla lukemaan mun postauksen. Tätä oli kyllä kiva tehdä ja miettiä oikeesti minkälaisia blogeja tykkää lukea. Kiinnitän itekki huomiota kirjoitustyyliin, mutta annan kirjoitusvirheissä aika paljon anteeksi, ku niitä löytyy multakin :D Kiitos Kata kommentista! <3

      Poista
  22. Tosi kiva postaus ja ihania kuvia. Oot kyllä tosi kaunis! :)

    Monesti oon itsekin miettinyt, mikä saa minut vierailemaan jossain blogissa useammankin kerran. Aina niissä on jotain, mikä miellyttää kovasti. Samoihin asioihin kyllä itsekin kiinnittää huomiota, mitä olet listannut. Mutta isoin juttu on minusta bloggaaja itse. Minkälaisen kuvan hän antaa lukijoille, miten kohtelee lukijoita, millä tyylillä kirjoittaa. Joskus on loppunut mielenkiinto seurata jtn blogia, kun on tuntunut että bloggaaja on tosi välinpitämötän lukijoita kohtaan.

    Tää sun blogi kyllä täyttää aika tavalla hyvän blogin kriteerit, jatka samalla mallilla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olipa ihana kommentti Olga! Ajatellaan näistä asioista hyvin samantapaisesti. Kyllä hyvän bloggaajan ominaisuus on huomioida lukijat ja arvostaa heitä! Tuo välinpitämättömyys on ihan kauheeta.. yleensäkkin joka paikassa :(

      Huippua kuulla, että sun mielestä mun blogi täyttää nuo kriteerit.. oon ihan sanaton.. Nöyrä kiitos sinulle! :`)

      Poista
  23. Ihanat kuvat!! Tää oli hyvä postaus =) mua jotenkin ahdistaa sana laatu, koska se tarkottaa monelle ihan eri asioita.. jotkut saattaa kiinnittää sen huomion kuviin, toiset kirjakieleen ja oikeunkirjotukseen ja toiset taas kappaleiden reunojen tasaamiseen.... mä tykkään aidoista blogeista, missä annetaan arjen olla painopisteenä. Skippaan täydelliset sisustuspostaukset/blogit sun muut modernikotimaljakkojutut. Niistä tuu ku pahalle päälle =D ei varmasn pysy valkonen matto keittiössä valkosena niinku nii mones tälläsis blogeis!! Meillä on vaalea matto ruuassa ja taikataikinassa. Se on todellisuutta =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mietin, kun näin sinulta tulleen kommentin, että mitähän Lindalla on sanottavaa näihin mun kriteereihin :DD Kiva kuulla, että tykkäsit tästä! :)) Tuo laatu voi tarkoittaa niin monia asioista, mikäli blogista kyse, mutta tykkään itsekkin kyllä enemmän sellaisesta aidosta meiningistä. Ja miten se valkonen matto voi pysyä valkosena keittiössä saatika keittiön pöydän alla, ku meillä se ei pysy valkosena edes olohuoneessa :D Kiitos kommentista ihana! <3

      Poista
  24. todella mielenkiintoinen ja ihana postaus!<3 blogin ulkoasu on tosiaankin se lähes kaikista tärkein asia, mutta sisältökin ratkaisee! on ihanaa jos kirjoittajasta huokuu sellainen tietty positiivisuus ja elämänilo, mutta välillä kirjoitetaan juurikin niistä syvällisemmistäkin asioista. Takerrun yleensä noihin laadukkaisiin kuviin, sillä itsehän en sitä järkkäriä omista.. sen takia mietinkin usein että onko blogini muita huonompi kun en saa otettua yhtä teräviä ja kauniita kuvia? jossain vaiheessa hommaan kyllä edes paremman kameran, mutta tällä hetkellä valitettavasti puhelinräpsyillä ollaan menty!
    olet ihana ja siun blogi täyttää kyllä kaikki nuo mainitsemasi kohdat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi muru, sulla on aivan ihana se blogi ja bannerista oon edelleen kateellinen, ku en ite osaa semmosta tehdä! :D Sitä paitta sulla on tosi nättejä ja tunnelmallisia ne kuvat siellä blogissasi, joten elä ainakaan aattele, että sun blogi ois mitenkään muita huonompi! Ne kuvat oli vaan yks kohta kokonaisuudessa -ei se tärkein:)

      Miten ihana kuulla, että aattelet mun blogin täyttävän nuo kaikki kohdat!! AWWWW!!! <3 Ihana, kiitos ja iso rutistus sinne! <3

      Poista
  25. tosi kiva postaus ja niin samaa mieltä oon! :D ihaninta on just jos joku kommentoi takas <3 jotkut bloggaajat ei vastaa kommentteihin ja toiste en kyllä kommentoi sellaisille !! Inhimilliset ja aidot blogit, ah<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo sama juttu :( Tulee ihan merkityksetön olo, jos kommentteihin ei vastata ja sekin vaikuttaa, että miten niihin vastataan :D Aidot ja elämänmakuiset blogit on kyllä parhautta :) Mukavaa, kun kommentoit ja tykkäsit postauksesta! <3 Kiitos! <3

      Poista
    2. Niimpä! Jos bloggaaja näkee vaivaa vastaukseen niin pojot siitä !!!=) <3

      Poista
  26. Toi sun takki on kyllä aivan ihastuttava<3 :-)
    Mun mielestä blogista ihanan tekee bloggaaja ja se itse persoona. Tykkään lukea blogeja missä on paljon hyvän laatuisia kuvia ja mielenkiintoisia aiheita :-) Kuten sinulla<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi kiitos Emilia. Ootpa ihana <3 Ja aivan totta, kyllä se merkitsee minkälainen ihminen blogia kirjoittaa <3

      Poista
  27. En kyllä voi riittävästi peräänkuuluttaa tuon nöyryyden perään, ollaankin aiheesta ennenkin puhuttu :D Mutta se vaan on niin iso ja merkityksellinen asia mulle lukijalle. Vaikka blogi ois kuinka hieno, upea, uniikki mutta blogin kirjoittajalta puuttuis nöyryys eikä huomiois lukijoita ollenkaan, niin en vaan lukis sellasta blogia. Mulle on vaan kehkeytyny jostain periaate, että jos bloggaajaa ei kiinnosta kun oma napa, niin en lue sellasta.
    Tosi kivasti olit keränny tuohon omia periaatteita, allekirjottasin jokaisen noista!

    Oot niin kaunis taas kaikissa kuvissa, ei susta huonoja taida saadakkaan. Oispa muuten kiva nähdä "pitkästä aikaa", vähän on ikävä musimusia ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä niin tiesin, että sinäkin aattelet noin ja ollaanhan me puhuttu tästä monet kerrat ja niinku muutenki siitä mitä se nöyryys tarkottaa:) Ylimieliset ihmiset saa kyllä karvat pystyyn ja niitä on myös täällä blogimaailmassa :( Eli kyllä se ihminen siellä ruudun takana on kaiken a ja o :) Ja hei millon me nähtäis? Viimeistään ainaki ens viikolla;)) <3 <3 <3

      Poista
    2. Niin ja kiitos toiselle kaunottarelle! <3 :)

      Poista
  28. Hyvä postaus ja hienoja mietteitä! Mun mielestä hyvä blogi on persoonallinen ja käsittelee oikeita asioita. Vaikka kirjoitan itse lifestyle-meiningillä, yritän ujuttaa mukaan omia näkökulmiani ja mielipiteitä erinäisiin asioihin. Vähän kuin kolumnimaisesti. Sellaisesta tekstistä, laadukkailla kuvilla varustettuna, innostun itsekin.

    http://jennihalonen.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos hyvästä kannanotosta ja kuulostaa niin hyvältä tuo sinun blogi, että pakko tulla kurkkaamaan heti! <3 ;)

      Poista
  29. Ajauduin tänne fb:n bloggaajat ryhmän kautta ja olen näköjään ajautunut aikaisemminkin, kun joukosta löytyi tutun näköisiä postauksia. Tämän postauksen kanssa en voi olla muutakuin samaa mieltä! Tuo blogin tavallisuus on itselleni aikalailla se juttu. Alemmuskompleksin tunnistan itsestäni melko usein. Tavallaan se wow -efekti on myös sitä, mutta bloggaajan osoittautuessa ihan tavalliseksi ihmiseksi, niin se pahin viherryskin katoaa naamalta.

    Tätä postausta ja kommentteja lukiessa on pakko sanoa, että arvostan suuresti tapaasi vastata kommenteihin yksilöllisesti ja muutakin kuin muutamalla sanalla tai yhdellä lauseella (luonnollisesti riippuu myös kommentista). Valtavat plussat siitä! Ja onhan sinulla muutenkin todella tyylikäs blogi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi mukavaa, että olet löytänyt tiesi tänne sitä kautta! :) Tuo bloggaajan tavallisuus on kyllä yksi sellainen asia jota pidän suuressa arvossa, ettei tuu niitä kurjia fiiliksiä ja loppujen lopuksi samalla viivallahan me kaikki ihmiset ollaan:) Niinkuin tuohon aikaisemmin joku kommentoi, että semmonen tietynlainen inhimillisyys ja aitous näkyy blogiteksteistä.

      Mielettömän kivasti kirjoitit kyllä nuo viimeiset lauseet. :`) Olen kyllä tosi otettu ja just tämmöset kommentit ja lukijat tekee tästä bloggauksesta jotain erityistä. Kiitos sinulle, olet kyllä tosi kohtelias ja ystävällinen <3 <3 Mukavaa viikkoa sinne:) Onko linkkiä blogiisi?

      Poista
    2. Kirjoitellaan lapsen kengissä olevaa Meidän Residenssi -raksablogia. Tai mä kirjoita ja mies nyökyttelee vieressä :D Eiköhän se tästä ala rullaamaan, kun uskaltaa pikku hiljaa jo innostua :) Tervetuloa kurkistamaan! Ja oikein mukavaa viikkoa myös sinne!

      Poista
    3. Kuulostaa hyvältä :D Tuun kurkkaamaan!! :)

      Poista
  30. Onpa kiva asu! Pakko ehkä lähteä Vilaan neuleostoksille 8).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Heh, kanstii käydä kurkkaan toivottavasti nuita on vielä siellä! :) <3

      Poista
  31. Kun avasin sun blogin ja näin ton ulkoasun, mietin "WAU",... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oiiii mikä ihana kommentti! Olen kyllä otettu! KIITOS!!! <3 <3 :)

      Poista
  32. Luulen, että olen blogien suhteen jannin ja lindezin kanssa samiilla linjoilla.Loppujen lopuksi blogilukulistaltani löytyy aika vähän niitä bligeja, joissa on laadukkaita kuvia - tai kuvissa ja lifestyle-jutuissa pääpaino. Niitä on ihan kiva katsella kun tarttee jitain kevyempää, mutta itse olen kans tämmöinen pohdiskelija ja analysoija, tyyppi jolla ylioäätään on hirveä tarve tuoda ajatuksiaan julki ja saada keskustelua aikaiseksi. Pieni (suuri) tarve jopa sille että pääsisi vääntämään keskustelua ja väittelyä erimieltä olevien kanssa. :)

    Myös se vertaistuki esim. vanhemmuuden (ja aikanaan keskosuuden, keskenmenojen ja erityisyyden) suhteen on mielettömän tärkeää. Tai se on se minun juttuni bloggaamisessa ja blogeissa. :)

    Ja sulta löytyy kans kivasti vähän kaikkea ^.^

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. I know! :) <3 Kyllä tuo vertaistuki on äärettöämän tärkeää ja tulee kyllä itsekkin luettua sellaisia pohdiskelevia kirjoituksia, joista saa jotain ihan oikeesti irti! Kiva myös kuulla, että olet löytänyt sen oman jutun bloggaamiseen.

      Kiitos Elina, ja mukavaa kun kommentoit! <3

      Poista
    2. <3

      ...ja ne kirjoitusvirheet. Ärsyttää ihtiäkin! Kommentoin useimmiten rikkinäisellä älypuhelimella ja nakkisormilla samalla, kun teen jotain muuta (esim. nukutan lapsia) tai sitten kirjoitan hajonneella näppäimistöllä enkä vain jaksa tapella jokaisen näppäimen kanssa. Postaukset pyrin lukemaan ennen julkaisua ja korjaamaan kirjoitusvirheet, mutta kuten kirjoitit - useimmiten sitä on kovin sokea niille omille virheille. :) Toisten blogissakaan ne pienet virheet ei haittaa, mutta jos teksti on muuten ihan mahdottoman epäselkeää ja esim. puhekielellä kirjoitettua, se häiritsee.

      Poista
    3. Mmmtjooo, eli mua puhekieli ei niinkään haittaa kuhan se ei oo mahottomalla murteella väännettyä, että saapi selvää ja teksti on sellaista sujuvaa. Pieniä kirjotusvirheitä "annan anteeksi" mutta jos niitä on joka lauseessa :D Eli epäselvä teksti häiritsee itseäkin :)

      Poista
  33. Hyviä ajatuksia täällä! Mulle tärkeintä on se, että bloggaaja oikeasti antaa jotain itsestään. Mä luen paljon blogeja, eikä ainoakaan niistä ole pelkkää hömppää. Se ei vaan riitä mulle. Mä tykkään, jos seassa on pohdiskeluja, avoimuutta ja rehellisyyttä. Kauniit kuvat ja kaunis ulkoasu on mullekin tärkeää, mutta ei se pääasia. Sisältö ratkaisee.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullekkin ratkaisee sisältö ja juurikin se, että bloggaaja on hyvä tyyppi ja siihen voi edes jotenkin samaistua :) Mun juttu selkeesti on asioiden pohtiminen blogissa, mutta välillä tulee keveämpiä juttuja ja omia kuvailuja näkyy runsaasti. Sullaki oli kyllä ihana se blogi ja paljon sitä oikeaa asiaa! :) Kiitos kommentista Anu! :)

      Poista
  34. Hyvin oot kirjoittanut minkälainen on sun mielestä hyvä bloggaaja ja täytyy sanoa että olen samaa mieltä noista asioista! Varsinkin tuo viimeinen kommentti, että miten huomio lukioiden kommentit ja vastaako niihin. Mä ainakin tykkään ite tosi paljon vastata kommentteihin mitä lukijat laittaa:) ihania kuvia susta♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ihana kommentista!! <3 Joo, noi on semmosia kriteerejä joita blogissa arvostan ja se lukjioiden huomioiminen ennen kaikkea! :)

      Poista

Kiitos sinulle kommentista!