9.2.2014

Minkälaisen jäljen sinä jätät?

TODELLÄ TÄRKEÄ aihe, nimittäin nettikiusaaminen! Kommentti jättää jälkensä kampanja on lähtenyt liikkelle jo aikaisemmin ja arvaatteko miksi? Blogin takana olevat ihmiset ovat kyllästyneet siihen minkälaista törkyä täällä netissä voi toiselle laukoa anonyyminä, eli ns kasvottomana tyyppinä, eli nimettömänä. Törkyä jos tulee niin kommentoija on nobody silloin! Silloinko se on oikeutettua? No ei taatusti! Olen kirjoittanut samasta aiheesta aikaisemmin jo TÄÄLLÄ!

Nyt sama aihen on saanut jatkoa Jätäjälki kampanjalla johon lähdin mielelläni mukaan ja se huipentuu huomenna alkavaan Mediataitoviikkoon.

Minulle kommunikointi on tosi tärkeää bloggauksessa ja kommentit piristävät aina mieltä. Lisäksi luen itsekin paljon blogeja ja jos siellä käsitellään kiinnostavia aiheita ja haluan jotain kommentoida niin mietin aina hyvin tarkkaan miten tuon oman mielipiteeni esille tai ylipäätänsä, että saan muotoiltua kommenttini kivaksi ja bloggaajaa piristäväksi. Mulla ei tulisi koskaan mieleen mennä nälvimään ja tahalleen pahoittamaan toisen mieltä, joten mulle ei mene jakeluun miten joku voi olla niin julma? Jokaisella on oikeus mielipiteeseen, mutta miksi pitää hyökätä toista vastaan?
Jokaisen blogin takana on elävä ihminen joka kyvykäs ajattelemaan ja tuntemaan. Hän aukaisee aamulla tietokoneensa ja lukee kommenttejaan. Taas sieltä joku törkyturpa (anteeksi sanavalinta, mutta onhan se aika osuva) on kirjoittanut "hyi että tota sun juurikasvuu kandeiskö värjätä oot muutenki jo valmiiks nii ruma" tai "Oot kyllä niin nolo ja läski. Pyyhitkö takapuoles hesarilla?" Miltä sinusta tuntuisi saada tämän tyyppisiä viestejä vaikka päivittäin? Olen itse vielä aika tuoreella blogitaipaleella saanut aina asiallisia kommentteja, eli en onnekseni ole omassa kommenttiboksissa moisiin törmännyt, mutta sen sijaan katse on kiinnittynyt niihin muiden blogeissa jolloin itselle tulee niistä tosi paha mieli. Oikeasti paha mieli toisen puolesta. Sellainen olo, että voisin halata ja sanoa ettei kannata välittää ja kaikki on hyvin. Ilkeän kommentin laittajalla ei voi olla kaikki hyvin -ei oikeasti voi.

En voi henkilökohtaisesti sietää minkäänlaista kiusaamista ja olen aina heikomman puolella, olen aina ollut. Voin tarpeen mukaan sanoa sanottavani ja puhua suuni puhtaaksi, että saan pitää heikomman puolta, sillä kiusaaminen on sellainen asia, etten voi katsoa vain sivusta. Kiusaamista on monenlaista: koulukiusaamista, työpaikkakiusaamista, nettikiusaamista jne. Kiusaamisella voi olla hyvin kohtalokkaat seuraukset ja ne kaikki kommentit voi kulkea mukana läpi elämän, ne jättää jälkensä. Miksi kukaan tervejärkinen ihminen ja varsinkin aikuinen haluaa tahallaan vahingoittaa toisen itsetuntoa tai vaurioittaa henkisesti? Jos joku tietää vastauksen niin kuulen sen mielelläni? En ole säästynyt kiusaamiselta itsekään ja aikamoisia asioita olen joutunut sietämään ja kuulemaan näin aikusiällä, mutta ne ovat onneksi taakse jäänyttä elämää. Hyvällä itsetunnolla olen päässyt sanojen yli ja antanut ehkä anteeksikin, mutta en koskaan unohda. Onneksi meillä kaikilla on mahdollisuus jättää sellaiset ihmiset taakse elämässä, mutta onnistuuko se täällä netissä? Laitetaan onnistumaan ja tehdään netistä ja bloggaamisesta kivaa jolloin kommentteja on mukava lukea hymyssä suin.

Lisäksi haluan sanoa, että mulla on aivan ihania lukioita! Olette mulle tosi tärkeitä ja kiitos kaikista kivoista kommenteista, sillä nehän ei ole kaikille itsestäänselvyys. Niitä on ilo lukea ja vastaan niihin aina mielelläni. Asiallista palautettakin otan vastaan.

Minkälainen kommentoija sinä olet? Oletko törmännyt nettikiusaamiseen itse tai muiden blogeissa?

Liity ihmeessä mukaan! Ohjeet löytyy TÄÄLTÄ! :)
some

10 kommenttia :

 1. Voi toi on kyllä ihan kamalaa mitä osa bloggaajista joutuu sietämään :( Munkin on monesti tehnyt mieli kirjottaa vaikka mistä, mut sit aina muistan et tää on netti ja täällä voidaan käyttää omiakin kirjoituksia joskus vastaan. Eli taidan pysyä pinnallisissa aiheissa :D Nostan kyllä hattua kaikille niille jotka uskaltavat kirjoittaa ihanan rohkeasti ihan mistä tahansa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niimpä :( En varmaan itse jatkaisi ilkeiden kommenttien jälkeen koko bloggaamista joten ne ovat kyllä tosi rohkeita jotka edelleen niin tekevät nettikiusaamisesta huolimatta. Minäkin nostan hattua heille:) Sinulla on ihana blogi sellaisenaan, tykkään! :) <3

   Poista
 2. Todella hyvä postus.Itse otan sen asenteen ,että jollei ole mitään hyvää sanottavaa niin ei sano mitään.

  http://kaika85.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika, mukava kuulla että tykkäät! :) Ja näimpä, turhaan sitä toisen mieltä pahoittaa. Ne negatiiviset jutut voi jättää sanomatta.

   Poista
 3. Hyvä postaus ja todella aiheellinen ! fyysinen tai henkinen kiusaus, yhtä satuttavaa. Olen itse ollut kouluvuodet kiusankohteena ja se on tehnyt minusta nyt sellaisen kuin olen. Kiusaaminen jättää jäljen ,joka ei ikinä unohdu !
  Kettuilu blogeissa nimettömänä on raukkamaista ja lapsellista. Mielummin jättäisivät mielipiteensä sanomatta, inhottavat kateelliset kakelit !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi ikävää, että olet joutunut kokemaan moista. Voi että mulla pistää vihaksi sellainen. Ei vaan itsellä mene jakeluun miksi toiselle pitää olla ilkeä. Joskus mietin, että tajuaako ne kiusaajat edes itse olevansa kiusaajia? Joka tapauksessa olen sitä mieltä ettei niillä ainakaan voi kaikki muumit olla laakosossa. (kauhea minä) :D Sinä olet kyllä niin herttaisen oloinen ja kaunis tytyli! <3

   Poista
 4. Hyvältä kuulostaa! pitäisi liittyä. Mulla on tiedossa kaksi sukulaista jotka käyvät netti"kiusaamassa" eli haukkumassa ainakin minun blogiani, ehkä muidenkin. Myös yksi entinen kaverini harrastaa samaa. Ja tottahan se on että usein niiden ihmisten elämässä on erilaisia häiriöitä jotka sellaista toisille tekevät, eli purkavat huonoa oloaan syyttä toisiin. Mutta sellaista varten on terapiat ja kaikki keksitty.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi inhottavaa tommonen, että tullaan arvoistelemaan toisen blogia, sillä kyllähän omasta blogista saa tehdä sellaisen kun itsestä tuntuu ja jakaa niitä itselle tärkeitä asioita täällä. Turha siinä on sukulaisten, kavereiden tai muidenkaan tulla ruotimaan ja haukkumaan toisen "omaa juttua." Blogi on varmasti aina kirjoittajansa näköinen. Sinulla on ihana blogi josta huokuu aina hyvä fiilis ja pohdit asioita ripauksen syvällisemmin ja se tekee siitä hyvin persoonallisen.:) Tykkään! <3

   Poista
 5. Hyvä postaus! Täällä ollaan myös positiivisuuden kannalla. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja huippu juttu, sillä positiivisuus rulezz! :)

   Poista

Kiitos sinulle kommentista!