23.12.2013

Vauvan kans ulkomailla/Gran Ganaria

SAM_1778

Taas on se aika vuodesta, kun rupesin silmäilemään reissukuvia koneeltamme ja jossain mielen sopukoissa polttelee matkakuume! Meidän poika oli 4 kuukautta, kun hommattiin hänelle passi ja pikkuinen pääsi eka kerran ulkomaille. Reissu meni tosi hyvin, vaikka jännitinkin sitä jonkun verran etukäteen. Lisäksi vauvan kanssa matkustaminen jakaa paljon mielipiteitä suuntaan jos toiseen ja sain kuulla, että se varmasti itkee lennoilla, kanssamatkustajat ärsyyntyy itkuun, korviin sattuu ja liikkuminen on vauvan kans hankalaa ja kaikkea sellaista. Vauvat ovat edelleen yksilöitä ja koskaan ei voi etukäteen tietää miten loppujen lopuksi käy ja kaikkia tilanteita ei kannata lähteä edes ennakoimaan. Itse teen sitä kyllä liian usein. Kuvittelen pääni sisällä jonkun tilanteen valmiiksi miten päin honkia se varmasti menee ja näin ollen niin voi myös käydä. Suunnitellahan toki voi etukäteen ja ottaa huomioon kaikki mahdollinen ja mahdotonkin.

Etsin netistä myös tietoa mitä kaikkea kannattaa ottaa huomioon ja eksyin tietenkin joillekin keskustelupalstoille missä haukuttiin ihmiset (varsinkin ne äidit) lyttyyn, jos kutkuttaisi pikku reissu oman perheen kesken tehdä johon kuuluu myös vauva. Hmmmm? Oma henkilökohtainen mielipiteeni asiaan on aika neutraali ja se on toki jokaisen oma asia miten siihen suhtautuu. Ymmärrän kyllä senkin jos ajatuskin vauvan viemisestä ulkomaille kauhistuttaa. Omaa pienokaista haluaa suojella kaikelta mahdolliselta. Niin minäkin haluan! En kuitenkaan itse nähnyt mitään vaara tai syytä miksei voitaisi lähteä ja siihen aikaan Suomessa oli vielä järisyttävät pakkaset, joten poikahan nautti kanarian lämmöstä täysin rinnoin. Käänsin jälleen kerran ajatukset positiiviseen ja optimistiseen suuntaan välittämättä liikaa muiden mielipiteistä. Täytyy tehdä niinkuin itsestä tuntuu. Olen oppinut, että toisen mielipide kannattaa ottaa huomioon, mutta omaa kantaa ei tarvitse lähteä silti muuttamaan, tai asiasta inttämään sen enempää. Näin ollen antaa tilaa toisen ajatuksille niitä tyrmäämättä mutta pääasiahan on, että itse tiedostaa omat tunteet. Oman mielipiteen ja kannan voi edelleen pitää siellä oman pään syövereissä, jos siltä tuntuu.

SAM_1774

Jälkeenpäin kun mietin niin jännitin reissua enempi kuin olisi edes tarvinnut. Kaikki meni oikeasti tosi hyvin. Paremmin kuin uskalsin edes kuvitella. Lentomatkat poika nukkui ja välissä heräsi syömään ja seurustelemaan. Ei mitään tietoa korviin sattumisesta ja kanssamatkustajatkin ihmettelivät rauhallista pikku reissaajaamme. Pojalla oli pipo päässä ja tutti suussa nousun ja laskun ajan ja lisäksi painoin käsilläni hellästi korvien päältä. (en osaa sanoa auttoi tämä, mutta luulen niin) Loppujen lopuksihan sylivauvan kanssa on vielä helppo matkustaa ja sehän on vanhempien suojassa koko ajan ja kärryissäkin viihtyy. Ulkomailla suojasin pojan auringolta kevyilla pitkähihasilla paidoilla ja lisäksi laitoin reilusti korkeansuojavoiteen omaavaa rasvaa hänelle korvia myöten. Pidettiin pojua pääsääntöisesti varjossa. Meidän hotelli oli muuten tosi korkealla, joten siinä sai kivasti liikuntaa kun sieltä kiikkui alas ja takaisin ylös. Laihduin reissussa jopa pari kiloa, hih.

SAM_1773
SAM_1729
SAM_1643
SAM_1628
SAM_1961

Meillä oli kantoreppu ja matkarattaat mukana. Nostin pojan kantoreppuun välillä katselemaan ympäristöä varsinkin jos hän oli ollut pitkän aikaa rattaisa, sillä vaihtelu virkistää! Lisäki otettiin vaippojakin mukaan ja paikanpäältä niitä löytyi myös, mutta vähän kalliimmalla hinnalla. Pienen vauvan ruokailu onnistuu helposti rintamaidolla, mutta mukaan voi ottaa myös korvikkeita joita on saatavilla veteen sekoitettavana jauheena, eli termospullo mukaan. So easy!

SAM_2180l

Kaiken kaikkiaan reissu oli ikimuistoinen ja en kadu tämmöisiä hetkiä elämässäni koskaan. Kaukana tiski -ja pyykkivuorista, imuroimisesta, luutun kans heilumisesta ja kaikesta muusta arkisesta jutusta joita voi harjoittaa kotona kyllästymiseen asti. Mikäs sen parempaa kuin rentoutua lämmössä oman pienen perheen kesken, kun siihen on mahdollisuus. Tuli niin hyvä olo jo näitä kuvia katsellessani. En koskaan osannut kuvitellakaan miten onnekas tulisin olemaan. Kuulen mielessäni meren aallot ja tämä matkakuume ei lähde laskemaan ennenkuin liput on varattu. Hymyilen, ja minulla on niin hyvä olla!

SAM_2193
SAM_2220

jo sä lähdit ja menit ja sä teit mitä suunnittelit täytyy tehdä miltä tuntuu mitä pitää ilman toimintaa saa aikaa mitää kaikki oli mukan matkassani viimeks kun tarkistin ja mä tilaan taksin ja tsekkaan seuraavan galaxin ja jos mä nään lunta ni sen on oltava unta ei kylmästä tietookaan tiedä mitään hienompaa ja mä haluan nähdä ja kokea en vain loputtomiin asioita hokea en jämähtää paikoilleen

lähdetään kauas pois sinne mis on lämmin ja niin paljon elävämmin loistaa tähdet ja kuu ei se voi olla väärin lähtee maailman ääriin haluan sun kanssasi poistuu

-Raappana/Kauas pois-

9 kommenttia :

 1. Vau, teillä on varmasti ollut upea reissu! Esimerkillisesti olet pienestä huolehtinut. Eihän sitä tosiaan voi tietää, ennenkuin kokeilee kuinka lapsi reissaamiseen suhtautuu. Voi käydä näinkin hyvin kuin sinulla. Peukut täältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin se on, ja kaikki toki puhuu ja elää omien kokemuksien kautta. Onneksi meni kaikki hyvin ainakin tällä kertaa:) Kiitos sinulle ihanasta kommentista ja kannanotosta! :)

   Poista
 2. Olipas kiva lukea teidän kokemus ulkomaille lähdöstä pikkusen kanssa. Kiva, että teidän reissu oli mennyt noin hyvin. :) Jokainen lapsi tosiaan on yksilö eikä koskaan voi tietää miten reissu menee. Turhaan sitä tressaamaan etukäteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla että tykkäsit ja mukava kun kommentoit! :) Ensimmäinen matkakokemus pienen kanssa meni kyllä hvyin, joten uskaltaa käydä ehkä toistekin. Toisaalta herra on jo yli 1 v. joten lentämiseen saattaa tulla uusia haasteita. Mutta kuten sanoit, eipä ressata etukäteen:)

   Poista
 3. Kivat matkakuvat :) ja joo ei lapset estä matkustelua, ainahan ihmiset ovat matkustaneet ja muuttaneet perheineen. Ja mielestäni muuttaminen on vähintään yhtä rankkaa kuin matkustelu, joskus jopa rankempaa. Niin että muuttavatkohan ne lasten kanssa jotka vastustavat lapsen kanssa matkustamista? no luulen ainakin niin.. + Pitkä automatka lasketaan myös matkustamiseksi ja voi olla pidempikin kuin parin tunnin lento

  VastaaPoista
 4. Ootko suunnitellut/harkinnut uutta matkaa?:) itse haluaisin päästä näkemään Kreikan josks keväällä tai kesällä, kun on tullut oltua jo niin paljon muissa Välimeren maissa.. Olitko Puerto Ricossa? se ja Mogan on kauneimmat paikat Kanarialta mun mielestä, näin siellä jopa kolibrin

  VastaaPoista
 5. Puerto Ricossa oltiin ja Moganista on nuo kaks alimmaista kuvaa. Minustakin siellä oli myös hyvin kaunista ja ihana auringonlasku. Jonkun verran kierreltiin saarta autolla. Ne hiekkadyynit oli hauskan näköset siellä Maspalomasissa ja muistaakseni sinulla oli kuvia myös niistä?:) Uudesta matkasta puheen ollen voin paljastaa, että ollaan lähdössä uudestaan Thaimaaseen!! :) Oletko sinä käynyt siellä? Minäkin haluaisin käydä joskus Kreikassa. Ja totta muuten tuo, että kyllähän ne lapsukaiset autossakin matkustaa ja onhan täällä Suomessakin nuo ilmaston vaihtelut aika suuria välillä ja hyvin tottuvat oli sää mikä tahansa:)

  VastaaPoista
 6. Heippa! olipa kiva postaus ja sain hyvää tietoa.Ollaan just lähdössä 3kk ikäisen vauvan kans canarialle ja aloin googlettamaan aiheesta tietoa. Miten muuten pärjäsitte kun turvaistuinta ei ollut, uskalsitte matkustella takseilla ja linja-autoilla siellä? mua mietityttää että pitäisikö sekin ottaa mukaan.... tavaraa kyllä tulee kun matkarattaatkin pitää ottaa... -pami

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Pami! Mukava kuulla, että olet löytänyt blogiini sieltä :) Me oltiin yhden ainoan kerran taksissa ja pidin poikaani sylissä, mutta laitoin turvavyön vielä pojan ympäriltä. (ei ollut turvakaukaloa)Taksikuski ajoi aika lujaa mutkaisella tiellä joten sydän syrjällää sain kyllä olla ja se jäikin viimeiseksi taksireissuksi siellä. Linja-autolla ei kuljettu ollenkaan, kuin ainoastaan lentokentältä hotellille ja takaisin. Pidin poikaa linja-automatkat rintarepussa.

   Vuokrattiin sen sijaan auto jonne sai turvaistuimen kaupan päälle. Auto siellä on kyllä kätevä jos tohtii ajaa ja on ajokortti mukana/olemassa. Lentokoneessa vauva on vanhempien sylissä ja nousun ja laskun aikana sen ympärille laitetaan pieni turvavyö joka on kiinni vanhempien vyössä. Oikeen ihanaa reissua teille ja uskon, että kaikki menee varmasti tosi hyvin kunhan asenne on kohdillaan! Jos tulee kysymyksiä mieleen ni autan mielelläni jos suinkin pystyn:) Toivottavasti vastauksestani oli jotain apua:)

   Poista

Kiitos sinulle kommentista!