31.12.2013

Tulevan vuoden tavotteita

VUODEN VIIMEINEN POSTAUS! Viime vuodet ovat olleet kenties elämäni onnellisimpaa aikaa. Ensi vuodelle on paljon haaveita ja suunnitelmiakin jo, mutta silti haluaisin elää päivä kerrallaan ja nauttien niistä pienistä kultahippusista. Minulle on ollut läheiset ihmiset tosi tärkeitä aina -varsinkin ne hyvät ystävät, mutta lähivuosina olen löytänyt ihan uudenlaisen yhteyden sukulaisiini ja oivaltanut miten rakkaita ne kaikki minulle ovat. Pidin heitä ennen ehkä itsestäänselvyytenä "Kyllä ne ovat aina siellä jossain" ja pidin enempi huolta ystävyyssuhteitani. Jopa sellaisista, joilla ei loppujen lopuksi ollutkaan paikkaa elämässään minulle niin paljon kun olisin toivonut. Kävimme viikonloppuna kotiseudullani jossa suurin osa sukulaisistani vielä asuu. Tajusin kuinka paljon oma poikani on sitonut minua enempi kiinni omiin verisukulaisiin ja kuinka paljon ne meitä rakastaa. Se välittäminen ja lämpö joka niistä huokui sai minut niin hyvälle mielelle. Ne ihmiset ovat niitä joista pitää nimenomaan pitää kiinni.

Vellun kamera 063

Ensi vuoden unelmia jos vähän kertoisin niin voin paljastaa, että olemme koko perhe lähdössä Helmikuussa Thaimaaseen. Thaimaa paikkana vei sydämeni jo muutama vuosi takaperin, joten haaveena on ollut siitä asti lähteä hakemaan se sydän takaisin ja nyt siihen on mahdollisuus. Hyvin monet ovat kysyneet mitä minä alan tekemään ja joko menen töihin takaisin, mutta olen päättänyt olla kotona poikani kanssa vielä toistaiseksi. Minulla ei ole mikään kiire ja haluan nähdä poikani kasvavan ja olla läsnä hänen jokaisessa päivissään. Kyllä minä töitä kerkiän elämäni aikana varmasti tekemään. Jotenkin koen, että monet pitää kotiäitiyttä nykypäivinä jotenkin negatiivisena ja äitejä koitetaan hoputtaa palaamaan töihin. Itse silti hoidan poikaani kotona ihan hyvällä omatunnolla, vaikka jotkut katsovatkin asiaa toinen kulmakarva koholla.

IMG_3326 SAM_5505

Kirjoitin jo aikaisemmin, että aijon panostaa hyvinvointiini ja liikuntaan entistä enempi. Kolmaskymppi lähestyy ja vartalo ei olekaan välttämättä niin simpsakassa kunnossa kuin 10 vuotta takaperin plus, että olen kasvattanut massussani yhden tärkeimmän aarteeni. Vaikken kauheasti koekkkaan, että raskaus olisi jättänyt paljoakaan jälkiä vartalooni niin on se kuitenkin vähän erilainen -synnyttäneen naisen vartalo. En usko, että olen koskaan täysin tyytyväinen omaan kehooni, mutta ainakin lupaan yrittää tehdä jotain sen eteen ja ennenkaikkea olla itselleni armollinen. Ihmisestä huokuu hyvät elämäntavat. Se näkyy ihosta, vartalosta ja koko olemuksesta. Sellainen voisi olla tämän vuoden tavoite. Näyttää hyvinvoivalta ja terveeltä naiselta kaikin puolin.

DSC_0551 SYKSY 2012 027

Lisäki koitan olla päivä päivältä parempi puoliso miehelleni ja parempi äiti pojalleni. Kasvatus ei ole mielestäni niitä helpoimpia vastuita mitä ihmisellä voi olla. Se on aika vaikeaa löytää se kultainen keskitie siinäkin asiassa, mutta yritän parhaani. Koitan vähentää nalkutustani ja relata enempi, etten olisi kauhea natsi täällä kotona tai muuallakaan. Haluan panostaa omaan perheeseeni ja rakkaimpiini täydellä sydämellä. Haluan myös toivottaa teille ihanat lukijani oikein mahtavaa tulevaa vuotta. Teitä on eksynyt lähi kuukausina usemapikin lueskelemaan blogiani mikä tuntuu hirmu hyvältä ja jännältä. Kiitos, kun jaksatte lueskella höpsöjä juttujani ja välillä laitatte mukavia kommentteja. Ne piristää aina mieltä ja saa hymyn huulilleni. Nyt kysynkin minkälaiset suunnitelmat ja haavet teillä on tulevalle vuodelle? Ja mitenkäs meinaatte viettää vaihtuvan vuoden?

6 kommenttia :

 1. Kivat tavotteet sulla uudelle vuodella. :) Mää en oo asettanut mitään ihmeempiä tavotteita tai tehnyt uuden vuoden lupauksia. Uusi vuosi vietettiin osaksi kotona ja iltapäivällä sitten mentiin mun porukoille. :)

  VastaaPoista
 2. Rupesin itse miettimään, etten ole aikaisemmin oikeastaan tehnyt sen suurempia tavotteita tai lupauksia uudelle vuodelle, mutta nyt kun ne tänne kirjoitin niin nämä ovat asioita joita voi toteuttaa ilman vaihtuvaa vuottakin...:) Teillä uudenvuoden vietto kuulostaa samantapaiselta kuin meidänkin -oltiin kotona ja käytiin äitini luona syömässä:) Mukavalta kuulostaa! :)

  VastaaPoista
 3. Hyvää uutta vuotta!
  en ole Thaimaassa käynyt lähinnä Välimeren maissa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se olikin. Jokos siellä reissukuumetta pukkaa?:) Mukavaa tulevaa vuotta 2014! :)

   Poista
 4. Pakko sanoa näin varhaiskasvatusalan ihmisenä (sekä myös ihan henkilökohtaisesti) että tsempit tuolle päätökselle jäädä kotiin pienen kanssa. Lapset on kuitenkin pieniä vain niin lyhyen aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuli kyllä tosi hyvä fiilis kommentistasi! Niin minäkin juuri ajattelen, että lapsillahan on vain yksi lapsuus ja sitä aikaa ei saa takaisin. Kiitos paljon Salla ja todella mielenkiintoinen ala sinulla!:)

   Poista

Kiitos sinulle kommentista!